Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Render Ninja + Knife

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!!

Wielu z Was nie wie że render który został wykorzystany w layout'cie Zielska "World of Metin2" został stworzony przez BombWork Studio. A więc udostępniamy Wam te rendey w FULL HD.

Render Ninja :

JXImwKz.png

Render Knife :

Eakhghc.png

(Wystawione na prośbę autora)

Opublikowano

Rendery jak rendery nic ciekawego mi się kompletnie to nie podoba jednak komuś się pewnie przyda ,mówisz bombwork a ja to widziałem dużo wcześniej na jednym z zagranicznych for i autorem nie był bomb nawet w 1% więc sooory nie kupuje tego .

( ps.już się tak nie podlizuj BombWorkowi bo to widać :). )

Opublikowano

@Up. wyjąłeś mi to z ust. Nic ciekawego. Nie dam Like za wstawke bo nawet nie ma za co.

Musisz sie bardziej postarać ;>

Opublikowano

@Up. wyjąłeś mi to z ust. Nic ciekawego. Nie dam Like za wstawke bo nawet nie ma za co.

Musisz sie bardziej postarać ;>

Jak widać u dołu na jest informacja że na prośbę autora.

I nie liczę na lajki :)

Opublikowano

Poprawiłam Ci ten render, by był bez tego jasnego obrysu :) (jako tako)Wstaw go do głównego postu, jeśli chcesz)

142001405461945247153.png

Mi się przyda do moich projektów, a jestem zbyt leniwa, by wycinać samodzielnie rendery :) thx :)

Opublikowano

Poprawiłam Ci ten render, by był bez tego jasnego obrysu :) (jako tako)Wstaw go do głównego postu, jeśli chcesz)

142001405461945247153.png

Mi się przyda do moich projektów, a jestem zbyt leniwa, by wycinać samodzielnie rendery :) thx :)

Bez kitu, to co teraz przeczytałem chyba odbije się na mojej psychice. (Jęśli jeszcze coś może xD)

Wycięcie renderu z metina dla człowieka myślącego to całe 10 sekund roboty, opiszę ten proces w podpunktach.

1. Przejście na kordy 1, 1 w lochu pająków gdzie postać otacza 100% czarny enviroment.

2. Zrobienie SS

3. Wklejenie go do PS

4. Magiczna gumka na czarne tło

5. Gotowy render z Metin2.

Rozdzielczość tego renderu jest wysoka i nie każdy może sobie na Nią pozwolić, no ale cóż dobry monitor robi swoje.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Bez kitu, to co teraz przeczytałem chyba odbije się na mojej psychice. (Jęśli jeszcze coś może xD)

Wycięcie renderu z metina dla człowieka myślącego to całe 10 sekund roboty, opiszę ten proces w podpunktach.

1. Przejście na kordy 1, 1 w lochu pająków gdzie postać otacza 100% czarny enviroment.

2. Zrobienie SS

3. Wklejenie go do PS

4. Magiczna gumka na czarne tło

5. Gotowy render z Metin2.

Rozdzielczość tego renderu jest wysoka i nie każdy może sobie na Nią pozwolić, no ale cóż dobry monitor robi swoje.

Nie każdy grafik posiada clienta i ogólnie samego metina ^^ Mój komp jest zbyt "pro" na takie gówienka, a takie coś zawsze się przyda :) Mniej pracy podczas wycinania i poprawek, które należy zawsze zastosować, przy wycinaniu rendera gumka/różdżka itp :)

PS. Jako grafik powinieneś wiedzieć, że w komputerze nie ma jednolitego koloru. Każdy składa się na kilkanaście pixeli o zbliżonym odcieniu, więc nawet wycinanie rendera, który jest na jednolitym tle nie daje idealnego efektu :) A tutaj proszę. Darmocha i o 10 min mniej pracy :)

Opublikowano

Nie każdy grafik posiada clienta i ogólnie samego metina ^^ Mój komp jest zbyt "pro" na takie gówienka, a takie coś zawsze się przyda :) Mniej pracy podczas wycinania i poprawek, które należy zawsze zastosować, przy wycinaniu rendera gumka/różdżka itp :)

PS. Jako grafik powinieneś wiedzieć, że w komputerze nie ma jednolitego koloru. Każdy składa się na kilkanaście pixeli o zbliżonym odcieniu, więc nawet wycinanie rendera, który jest na jednolitym tle nie daje idealnego efektu :) A tutaj proszę. Darmocha i o 10 min mniej pracy :)

A Ty jako graficzka powinnaś wiedzieć że możesz zmienić stopień tolerancji w "Magicznej Gumce".

I pytanie całkiem serio, co oznacza "Mój komp jest zbyt "pro" na takie gówienka", bo na prawdę nie rozumiem.

0VPaRnd.png

Opublikowano

A Ty jako graficzka powinnaś wiedzieć że możesz zmienić stopień tolerancji w "Magicznej Gumce".

I pytanie całkiem serio, co oznacza "Mój komp jest zbyt "pro" na takie gówienka", bo na prawdę nie rozumiem.

Zmiana stopnia tolerancji nie daje tak, czy inaczej upragnionego efektu. Na to wpływa wiele czynników, chociażby sama kolorystyka renderu. I niestety tak, czy inaczej za każdym razem trzeba te "wycinanie" jeszcze ręcznie poprawiać w zależności od koloru nośnika, na który później zostanie on osadzony. Niestety...

A taki, że mój komputer jest również komputerem służbowym przeznaczonym specjalnie do multimediów i nie mogę pobierać/nie chce na niego jakiś gierek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...