Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

14w11b: Jak wyjść poza kraniec !?

DeNexter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy kiedykolwiek myślałeś co jest poza mapą i gdzie ona jest ?

Ja ci to wszystko powiem!

Pomysł jest mój !!!

Nie kopiować albo nie dostaniecie krówki

Potrzebujesz wersij 14w11b

Otóż kniec mapy jest na klocku o koordynatach X: 30000000 Z:30000000, lecz nie możemy tam przejść za pomocą komend więc dajemy zamiast tego X: 29999999 Z:29999999.

Komenda pozwalająca nam na dojście do tego miejsca to :

/tp twójnick 29999999 100 29999999

Komenda przeniesie nas na ostatni klocek przez co lepiej się w ogóle nie ruszać bo możemy zostać wywaleni z minecraft'a.

Jesteśmy wtedy na 100'tnym klocku w góre przez co trzeba wyłączyć sobie latanie i spadnąć na ziemie.

Jeśli nie możecie nic zrobić gdy zostaniecie przeteleportowani to musicie wpisać:

/tp twójnick 29999990 200 29999990

Będziecie troche dalej od ostatniego klocka ale to tylko 10 klocków.

Widoki tam nie są zbytnio fascynujące ale bugi są tam przeróżne przez co nie opowiem wam ich.

Ale wracając do tematu to po użyciu drugiej komendy będziece na 200 klocku w górę więc wyłączcie latanie i... spadajcie!!!

Oto jak wygląda granica świata:208311405258583909167.png

(Sory za rozdzieloczośc)

Ale teraz pewnie chcesz się dowiedzieć jak przejść przez tę granicę.

Ok pierwszym sposobem jest poprostu przejechanie jej w wagoniku lun na koniu (może być świnka :D )

Widok po tym jak stamtąd wyjedziesz jest bardzo dziwny przez co nie moge wam dać obrazka bo poprostu wychodzi całkowicie czarne.

Ale tak naprawde tak nie jest.

Dzięki za przeczytanie tego niesamowicie krótkiego tematu

Pa i widzimy się w następnym artykule tym razem poświęconemu bugom na krańcu.

mca.png

Opublikowano

Fajne ciekawie koniec świata wygląda xD

Ale 1 raz widze taki poradnik

Chwile musiałem się napracować żeby coś takiego zrobić

mca.png

Opublikowano

Nie mam mc... Jak to dokladnie wyglada? :D moglbys opisac czy cos?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@D3monic nie nie chcę, tylko nie miałem akurat kompa i pisałem z komórki xD

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Wow ale to jest fajne, pierwszy raz widzę taki poradnik, aż sam teraz idę sprawdzić, a te linie graniczne(niebieskie) sa super! Dzięki wielkie, że to napisałeś i dowiaduje się o Minecrafcie trochę więcej przez takich jak ty :D Masz + ode mnie, zaszaleje ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

1. Stare i sam do tego dawno doszedłem :P

2. Można wylać wodę i wpłynąć na łódce

3. Świat jest tak zbugowany bo to już sama próżnia, ale możesz po ustawieniu renderingu na far zobaczyć sobie świat mc jako latającą wyspę.

4. Nie zginiesz tam

5. Smok może się tam swobodnie poruszać (sobie takiego możemy zrespić komendą /summon, ale musimy go zrespić jeszcze w świecie, sam wleci poza granice, jak już tam się wpierdzieli, to jedynie jego dźwięki się zbugują)

Opublikowano

na yt widziałem coś podobnego i robione chyba na normalnej wersji

http://www.youtube.com/watch?v=sWGDC5skbqo

(LOL)

Tutaj ten filmik tylko mówi jak wygląda koniec minecraft'a, a tutaj jak wyjść poza ten koniec.

A na dodatek założyłeś chyba to konto po to żeby hejtować bo masz 2 posty.

A tak w ogóle to @REEFFF

mca.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No nie wiem. Wiadomo, że wystarczy wpisać /tp ale co nam z tego, że wyjdziemy poza świat? ;-; To tak samo jak jest wejść na sufit Netheru. Można tam sobie budować bo mamy nieskończoną płaską powierzchnię. :D A co do tego, że jest tak ciemno, to dlatego, że jesteśmy w próżni, tak samo jak znajduemy się na koordynatach y -20, lub jak (zwłaszcza na serwerach) chunk się nie załaduje.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...