Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytan i.... ogolnie chcialbym otrzymac porady

Myuis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim.

Gram w LoL'a od 12 maja 2014r. Mam 30lvl, silver 3. W zasadzie mialem silver 3, bo spadlem do 4. Wie ktos moze dlaczego bedac w silverze 3 majac 79 pl przegrywajac seryjnie mialem 0, spadlem do 4 i mam 12 lp ciagle przegrywajac? Na poczatku ( gdy doszedlem do silvera po 10 meczach) bardzo dobrze mi szlo, teraz to juz tak nie za bardzo... W ogole, duzo moich znajomych mowi mi ze gram mala iloscia championow wiec zaczalem/zaczelem ( :D) grac innymi postaciami. np. nidale/xin zhao/veigar ale mi nimi jakos nie idzie gra. Nidale rozegralem 10 meczy, jak dochodzi do sytuacji ze mam sie bic 1 na 1 to klikam byle co, nie trafiam z tej pumy bijac sie, dedam zostawiajac 3/4 hp... po 1 dednieciu zazwyczaj potem dedam jeszcze wiecej i koncze ze statami 1/15/5. Co do xina no to poszedlem 1 mecz i skonczylem majac 1/10/x. Oczywiscie ogladalem poradniki dotyczace tych postaci oraz build ale jakos mi nimi gra nie idzie... mial ktos kiedys taki problem? Bo ja proboje go rozwiazac ale nie wiem w czym on tkwi.

Dobrze mi idzie grajac Zyra  ale bardzo znudzila mi sie ona ( gralem od poczatku nia bo byla w rotacji, potem ja kupilem)

Pantheonem, Fiora tak srednio a reszta szkoda gadac.

Doradzi mi ktos jak grac? Bo ja nie wiem

Ogladam poradniki nerveriena, lolwiki, biednego i jeszcze tam paru ale nadal mi nie idzie.

Wiem jak grac, co robic na lini i w ogole ale nie umiem tego tak jakby zastosowac

Ma ktos na to jakis sposob?

Sory za taka lekture.

Za pomoc like sie posypie 

Opublikowano

Graj znów zyrą naucz się nią mainować a jak ci się znudzi to cos podobnego do zyry znajdź.

No bede gral bo musze, a ktos mi cos podobnego do Zyry zaproponuje?

Opublikowano

Za 1 razem nie będziesz umiał grać tym xinem czy innymi postaciami, zagraj se najpierw normale kilka ( z 5 ) i dopiero wtedy oceniaj jakas postac i jak ci nia idzie:) a jak nawet zyra ci bedzie isc zle polecam grac same normale ( zagraj se ogolnie z 100, probujac roznych postaci z rotacji, zajmie ci to pewnie z miesiac czyli z 40 postaci mozesz wyprobowac )

Opublikowano

Dawaj na PW do mnie, odpowiem na wszystkie pytania związane z lolem ;)

Po to założył ten temat, aby nie trzeba było pałętać się po prywatach... FAK LODŻIG! ;_;

Niekoniecznie do Zyry, ale polecam Ci wypróbować Karma, Viktor, Heimerdinger, Karthus. Postacie bardzo dobre i raczej nie powinieneś mieć problemu z ich ogarnięciem...

Aby grać dobrze postaciami musisz troszkę potrenować, bo to nie będzie tak że zagrasz 2 gry i "o ale jestem dobry"... każdy z nas musi trochę nerwów w tego LoL'a włożyć aby coś z tego wyszło. ;)

1367996595-U582588.png

Odkrywca
Opublikowano

1. Spadłeś, bo miałeś może zbyt małe MMR by być w tej lidze. Niektórzy przegrywają dopiero z 6 razy i spadają.
2. Przy 10 pierwszych miałeś unrankedów. Niektórzy są słabi, niektórzy mocni. Możliwe, że dlatego Ci się łatwiej grało. W Silver III już mogą coś ogarniać i jest troszkę trudniej.

3. Co do 1 na 1 to się wyuczysz. Jeżeli chodzi o jakąś podpowiedź to: traf dzidą(wtedy masz pasywkę), zamieniasz się w pumę, W doskakuje do niech, E i Q ma większy DMG. I pamiętaj - spokojnie, nie rzucaj się jak Ci coś nie wyjdzie. Każdy ma takie początki. Po prostu nie panikuj w 1on1 i myśl.

4. Jak Ci nią dobrze idzie to graj.
5. Masz mod z botami. Ogarnij sobie nową postać tam i potem spróbuj na normalach. 

Z czasem wszystko będziesz robił intuicyjnie. 

Opublikowano

po pierwsze za wcześnie by grać rankedy
po drugie samo czytanie/oglądanie poradników nie zrobi z ciebie prosa, to tak jakby pójść na korki z matmy i myśleć, że się już wszystko umie, a za sprawdzian się dostaje pizde, bo się nie ćwiczyło w domu
po trzecie graj postaciami pod dzisiejszą mete
po czwarte nie słuchaj swoich kolegów bo to pewnie unskille z silverów

Opublikowano

jesli nie chcesz spadac i sie sluchasz ze grasz nie duza iloscia championow to nie testuj innych na rankedach tylko graj po 10 normali minimum zanim wejdziesz nim na rankeda, wtedy ogarniesz choc troche, ZAWSZE czytaj co robia skille i poza tym mozesz posprawdzac postacie i grac tymi ktore ci sie spodobaja nie ma sensu sie zmuszac do gry postacia bo jest w mecie.

<>

Opublikowano

Jak grasz od maja tego roku to nawet nie powinieneś być w silverze. Ja gram od s2 z przerwami i dopiero wychodzenia z tego gowna.

Wiesz, nie wszyscy są no skillami.

Moje porady?

Oglądanie poradników jest spoko, jeśli oczywiście wnosisz z nich coś do gry.

Nie słuchaj kolegów, chyba, że któryś z nich ma platyne II+.

Ja osobiście polecałbym Ci wymasterować z 3/2 postacie i tyle! Z czasem ta pula będzie się powiększać. W końcu lepiej ogarniać jedną postać dobrze, niż być noskillem na 20.

I OSTATNIE NAJWAŻNIEJSZE! Naucz się mechaniki gry, jak ogarniesz takie rzeczy jak: Orbwalking, freezowanie line, kitowanie (to samo co orbwalking tylko trudniejsze, bo orbwalking'ujesz chempiony).

Trzeba jeszcze znać minuty w których można spodziewać się ganka/timery mobków w jungli/w miarę znać cd skilli postaci.

Ważne też jest uspokajanie teamu. Kiedy twój team zaczyna flejmić musisz ich uspokoić, staraj się też nie dawać im "zaczepu" aby mogli na kogoś flejmować. Po jakiejś głupiej akcji w której zawiniłeś dobrze jest napisać "Sry, my bad", wtedy automatycznie para im spada z łepetyny i uspokajają się (niby takie małe coś,a pomaga). Oczywiście po każdej udanej akcji pisz "gj', chwal ich itd. Jeśli ktoś flejmi, a Ty go nie możesz uspokoić to napisz napisz mu, że jeśli nie przestanie to go zmutujesz i, że radzisz swojemu teamowi zrobić to samo (w 70% przypadkach pomaga, w 30% leci mute na takiego osobnika). Btw. ZAWSZE MUTUJ! Nigdy nie zostawiaj go, żeby patrzeć jakie on głupoty wypisuje. Wtedy dekoncentruje Cię to, przez co minimalnie grasz słabiej (bo patrzysz na chat + myślisz).

Nie wdawaj się także w potyczki słowne.

Może wyaje Ci się to dziwne, że takie proste czynności jak wypisałem up pomagają, ale jest to prawda. Jak chcesz to zagraj sobie 20 rankedów tą samą postacią, w 10 flejmuj jak poparzony, wyzywaj ich itd. (ale nie troluj, tylko graj normalnie) a w 10 graj spokojnie, chwal ich i uspokajaj. Zobaczysz ile rankedów wygrasz.

Opublikowano

Graj graj i jeszcze raz graj. Wymainuj jedną postąć, potem drugą, potem trzecią ( wymainowanie tzn. +100 gier rankingowych nią ). Gdy sie mainuje jedną postać, człowiek automatycznie czuje się nią dużo pewniej. Uczy się grać agresywniej, sprawdza na co go stać przez co zapoznaje się z samą mechaniką gry, uczy się samej gry bo postać ma opanowaną. Jak to mówi trick2g "learn the game" 

Opublikowano

Graj graj i jeszcze raz graj. Wymainuj jedną postąć, potem drugą, potem trzecią ( wymainowanie tzn. +100 gier rankingowych nią ). Gdy sie mainuje jedną postać, człowiek automatycznie czuje się nią dużo pewniej. Uczy się grać agresywniej, sprawdza na co go stać przez co zapoznaje się z samą mechaniką gry, uczy się samej gry bo postać ma opanowaną. Jak to mówi trick2g "learn the game" 

to wlasnie robie.

Ja mam 150 normali wygranych, akali z przeciwnego teamu jak gralem miala  1400

Na midzie gralismy przeciwko sobie, ona nawet do minionow nie podchodzila a jak podeszla ( nawet pod swoja wieza) to dostawala ze skilla.

Byla w s4 tak jak ja i praktycznie nie miala zycia.

a co moj team? pod koniec miala 16/4/19 ( 4 dedy z mojej lini) a moj team 12/42

i jak tu grac?

dawalem ssy, kontrowalem ganki ale oni chyba nawet nie wiedza co to jest

Ktos pisal o "tajmerach" gankow itp. znam wiekszosc

3:10 itd.... 

Po to założył ten temat, aby nie trzeba było pałętać się po prywatach... FAK LODŻIG! ;_;

Niekoniecznie do Zyry, ale polecam Ci wypróbować Karma, Viktor, Heimerdinger, Karthus. Postacie bardzo dobre i raczej nie powinieneś mieć problemu z ich ogarnięciem...

Aby grać dobrze postaciami musisz troszkę potrenować, bo to nie będzie tak że zagrasz 2 gry i "o ale jestem dobry"... każdy z nas musi trochę nerwów w tego LoL'a włożyć aby coś z tego wyszło. ;)

troche nerwow? nie raz prawie zawalu dostalem przy tych ...

co do postaci ktorych podales to karma,viktor,karthus odpadaja bo mi sie nie podobaja ( w grze). Co do heimerdingera to mialem zamiar go kupic bo ma go inny kolega ktory bardzo fajnie nim gra :)

Dzieki wszystkim za pomoc, w ogole nie spodziewalem sie ze tyle osob tutaj tak sie rozpisze. Jak ktos bede chcial jeszcze cos ciekawe napisac to chetnie przeczytam :)

Opublikowano

chcialbym jeszcze spytac, czy dodawanie pkt. umiejetnosci  "ulta" nidale jest oplacalne? bo ulta dostaje sie na 1lvl, i czy on zwieksza dmg na tej pumie czy jak?

Opublikowano

@ tak oplaca sie dodawac punkt umiejet na pumie nidy :)

Co do tematu ja bym poszedl na normale i gral.kazda postacia z rotacji po kolei. Tez kiedys myslalem ze fizz to moj main i nie ma zadnej innej fajnej postaci, gralem nim dlugo ale mi sie znudzil potem cisnalem wieloma postaciami az spodobala mi sie kayle. Potem jakos tak zaczalem ogladac lcsy patrzylem czym sie najbardziej oplaca itd. Najwazniejsze to zebys mainowal tylko jedna linie i zebys mial po 1postaci na kazda linie, to wystarczy.

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Graj więcej normali, na spokojnie i staraj się nie flejmić. Popróbuj różne postacie i różne linie i potem dojdź do wniosku na której najlepiej grasz. Generalnie wtedy się może nauczysz już lepiej grać. Ja nie wiem, jak byłem w s5 to w 1 dzień do gold 1 wbiłem, taką jechanke w tych dywizjach się robi i do tego grałem tylko Vi. 

BTW nie kupuj heimergówna bo to najbardziej z*****a postać, są dużo lepsze. Powiedz na jakiej lini grasz najlepiej i wtedy dobierze się postać. I jak nie ogarniasz jakieś postaci dobrze to idź grać na normalach a nie na rankedach, tak to tylko grę możesz zepsuć i ludzi kurwica trafia.

Opublikowano

Graj więcej normali, na spokojnie i staraj się nie flejmić. Popróbuj różne postacie i różne linie i potem dojdź do wniosku na której najlepiej grasz. Generalnie wtedy się może nauczysz już lepiej grać. Ja nie wiem, jak byłem w s5 to w 1 dzień do gold 1 wbiłem, taką jechanke w tych dywizjach się robi i do tego grałem tylko Vi. 

BTW nie kupuj heimergówna bo to najbardziej z*****a postać, są dużo lepsze. Powiedz na jakiej lini grasz najlepiej i wtedy dobierze się postać. I jak nie ogarniasz jakieś postaci dobrze to idź grać na normalach a nie na rankedach, tak to tylko grę możesz zepsuć i ludzi kurwica trafia.

najlepiej gra mi sie zyra na midzie, ashe adc, yi w jungle, fiora top

Opublikowano

Wiesz, nie wszyscy są no skillami.

Moje porady?

Oglądanie poradników jest spoko, jeśli oczywiście wnosisz z nich coś do gry.

Nie słuchaj kolegów, chyba, że któryś z nich ma platyne II+.

Ja osobiście polecałbym Ci wymasterować z 3/2 postacie i tyle! Z czasem ta pula będzie się powiększać. W końcu lepiej ogarniać jedną postać dobrze, niż być noskillem na 20.

I OSTATNIE NAJWAŻNIEJSZE! Naucz się mechaniki gry, jak ogarniesz takie rzeczy jak: Orbwalking, freezowanie line, kitowanie (to samo co orbwalking tylko trudniejsze, bo orbwalking'ujesz chempiony).

Trzeba jeszcze znać minuty w których można spodziewać się ganka/timery mobków w jungli/w miarę znać cd skilli postaci.

Ważne też jest uspokajanie teamu. Kiedy twój team zaczyna flejmić musisz ich uspokoić, staraj się też nie dawać im "zaczepu" aby mogli na kogoś flejmować. Po jakiejś głupiej akcji w której zawiniłeś dobrze jest napisać "Sry, my bad", wtedy automatycznie para im spada z łepetyny i uspokajają się (niby takie małe coś,a pomaga). Oczywiście po każdej udanej akcji pisz "gj', chwal ich itd. Jeśli ktoś flejmi, a Ty go nie możesz uspokoić to napisz napisz mu, że jeśli nie przestanie to go zmutujesz i, że radzisz swojemu teamowi zrobić to samo (w 70% przypadkach pomaga, w 30% leci mute na takiego osobnika). Btw. ZAWSZE MUTUJ! Nigdy nie zostawiaj go, żeby patrzeć jakie on głupoty wypisuje. Wtedy dekoncentruje Cię to, przez co minimalnie grasz słabiej (bo patrzysz na chat + myślisz).

Nie wdawaj się także w potyczki słowne.

Może wyaje Ci się to dziwne, że takie proste czynności jak wypisałem up pomagają, ale jest to prawda. Jak chcesz to zagraj sobie 20 rankedów tą samą postacią, w 10 flejmuj jak poparzony, wyzywaj ich itd. (ale nie troluj, tylko graj normalnie) a w 10 graj spokojnie, chwal ich i uspokajaj. Zobaczysz ile rankedów wygrasz.

Wszyscy, bez wyjątków. Dwumiesieczne nupki to nie maja pojęcia i grze. Sam nawet pisał ze kończy gre ze stratami typu 0/15 czy tam 0/10. Gra jakimiś nidami i to pewnie pod AP, serio, Silver 5 to powinien zobaczyć za rok jak nie wiecej

3d8b54f471ac3645gen.png

Moja sygna:

http://img341.imageshack.us/img341/1362/betternerfireliasig.png

Kiedyś były czasy gdzie wszyscy byli równi, a teraz modek wysokość sygny 400 a dla szaraków 200 pozdro frajerzy!

Opublikowano

Wszyscy, bez wyjątków. Dwumiesieczne nupki to nie maja pojęcia i grze. Sam nawet pisał ze kończy gre ze stratami typu 0/15 czy tam 0/10. Gra jakimiś nidami i to pewnie pod AP serio, Silver 5 to powinien zobaczyć za rok jak nie wiecej 

Zazdrościsz, że w przeciwieństwie do Ciebie jest w srebrze? Czy jak, bo nie rozumiem...

@Topic:

Napiszę tak, jeżeli Twoją ulubioną postacią jest Zyra, to staraj się szukać podobnych - Morgana będzie jak najbardziej dla Ciebie.

h6IduA1.png

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie.

Jak pamietac o uzywaniu potow, itemow, o teleportowaniu sie do wardow ( czy to sie tak w ogole pisze?) bo ciagle zapominam?

Opublikowano

To że wszedłes do s3 to najwidoczniej zwykły fart, za mało czasu grasz w tą grę żeby dawać sobie radę nawet w takim s3.

Grają tylko normale

Opublikowano

żeby pamiętać o używaniu itemów etc.
mów sobie coś w stylu : "użyje zhonyi" xD serio, pomaga.
a jeśli nie pomogło to "musze użyc zhonyi" aż do momentu w ktorym zaczniesz używac.

wiem w czym tkwi Twój problem, grałem tak samo jak byłem brąz 2(jakoś 1,5roku temu) xD, ale nie cały czas, mialem 1-4 mecze na 50.
O to chodzi, że grasz głupio. Wydaje sie być proste i w sumie jest, po prostu grasz jak debil i nie myślisz. 
Musisz też pamiętać o dobrych warunkach do gry, bądź wyspany, najedzony i dobrze abyś był w jak najlepszym humorze ;)
Obejrzyj pare poradników do gry ogólnie, pograj pare normali i przygotuj się dobrze do rankedów, warto poćwiczyć.
Staraj sie też nie flejmić, a jak jesteś flejmiony to za nic, ale za nic nie odpowiadaj na flejm - tylko pogarsza sprawe :)

jebać psy

Opublikowano

żeby pamiętać o używaniu itemów etc.

mów sobie coś w stylu : "użyje zhonyi" xD serio, pomaga.

a jeśli nie pomogło to "musze użyc zhonyi" aż do momentu w ktorym zaczniesz używac.

wiem w czym tkwi Twój problem, grałem tak samo jak byłem brąz 2(jakoś 1,5roku temu) xD, ale nie cały czas, mialem 1-4 mecze na 50.

O to chodzi, że grasz głupio. Wydaje sie być proste i w sumie jest, po prostu grasz jak debil i nie myślisz. 

Musisz też pamiętać o dobrych warunkach do gry, bądź wyspany, najedzony i dobrze abyś był w jak najlepszym humorze ;)

Obejrzyj pare poradników do gry ogólnie, pograj pare normali i przygotuj się dobrze do rankedów, warto poćwiczyć.

Staraj sie też nie flejmić, a jak jesteś flejmiony to za nic, ale za nic nie odpowiadaj na flejm - tylko pogarsza sprawe :)

Akurat o zhonyi pamietam, o niczym innym nie ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...