Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używany czy nowy?

VSVP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam takie pytanie. Otóż stary komputer zaczyna mi się sypać i nie wiem czy jest sens pakować w niego pieniądze :/

Co byście zrobili na moim miejscu? Kupili używany w miarę dobry komputer czy nowy, ale jakiś najtańszy? W ogóle ile mniej więcej będzie kosztował bardzo tani komputer z morele? 

Tutaj macie specyfikacje mojego starego komputera:

CPU -  http://scr.hu/7eq/ar95j

Memory - http://scr.hu/7eq/5e552

Tutaj problem z moim komputerem - http://www.mpcforum.pl/topic/1243018-co-jest/#entry10616541.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Tak jak pisałem, sprzedaj tego i z używek z Allegro coś złożyć, albo na OLX poszukać całego używanego komputera.

Na nowych częściach nie ma co, bo wydajnościowo nie dorównają zestawie na używkach.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Tak jak pisałem, sprzedaj tego i z używek z Allegro coś złożyć, albo na OLX poszukać całego używanego komputera.

Na nowych częściach nie ma co, bo wydajnościowo nie dorównają zestawie na używkach.

Ile ten jest warty? Jakbyś mógł to podaj zaniżoną cenę. 

Hmm z używanych części na allegro coś złożyć tak? Lub z używek, ale już złożony.

W sumie ja się na tym w ogóle nie znam jakby ktoś mógł coś poszperać to wynagrodzę plusami.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Z zasilaczem mógłbyś wołać 500-600 za niego, a bez (bo jest dobry i mógłby zostać) to jakieś 400-500.

No to może przy odrobinie szczęścia dostane z 350zł :P

Hmm no co do zasilacza to zależy. Jeśli ktoś by mi złożył z używanych części z allegro to mogę zostawić. Jeśli gotowiec to sprzedam razem ze skrzynką. Pomyślimy.. poczekam, aż ktoś podrzuci jakiś komputer :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Jak dla mnie to tutaj mega tragedii nie ma, jeśli nie oczekujesz gry na Ultra we wszystkie gry to zmień tylko kartę graficzną.

Opublikowano

Jak dla mnie to tutaj mega tragedii nie ma, jeśli nie oczekujesz gry na Ultra we wszystkie gry to zmień tylko kartę graficzną.

Jak myślisz, vs450 uciągnie 7970?

http://allegro.pl/gigabyte-radeon-hd-7970-3gb-ddr5-oc-1000mhz-i4408522073.html

Czy może jednak lepiej sprzedać tą vskę i dopłacić do czegoś 550W, niby ta 450 uciągnie i GTX 770, ale jakoś nie jestem co do niej przekonany.

Opublikowano

Autor nie podał budżetu więc skąd wziąłeś hd7970 czy gtxa 770 ? :P Myślałem o czymś pokroju 750ti czy r7 260x/265

Opublikowano

Autor nie podał budżetu więc skąd wziąłeś hd7970 czy gtxa 770 ? :P Myślałem o czymś pokroju 750ti czy r7 260x/265

Nie potrafię określić budżetu. 

Powiem tak, nie chce sprzętu z najniższej, ani najwyższej półki. 

Coś po środku.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Wiem, bo na PW pisałem z nim xD

Za 700zł można HD7970 wyszarpać, a ta cena jest tak niska, że to masakra. :D

Także jakbyś miał kasę, to z mantle nawet w bf4 pograsz na wyższych ustawieniach.

Opublikowano

Wiem, bo na PW pisałem z nim xD

Za 700zł można HD7970 wyszarpać, a ta cena jest tak niska, że to masakra. :D

Także jakbyś miał kasę, to z mantle nawet w bf4 pograsz na wyższych ustawieniach.

Niee no na bf4 mi nie zależy :D

Może jakaś karta która uciągnie na tym zasilaczu który mam? W jakich granicach cenowych takie karty chodzą?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Ten korsarz pociągnie 7970, on ma ~250W max TDP, procek ma 65, doliczmy kilkanaście dla dysków i mobo, a vs450 ma chyba 360w na 12v

Opublikowano

Niee no na bf4 mi nie zależy :D

Może jakaś karta która uciągnie na tym zasilaczu który mam? W jakich granicach cenowych takie karty chodzą?

Ten korsarz pociągnie 7970, on ma ~250W max TDP, procek ma 65, doliczmy kilkanaście dla dysków i mobo, a vs450 ma chyba 360w na 12v

Ja bym wziął jednak tą HD7970, potem jakbyś chciał ulepszać kompa, to masz z głowy 1 zakup, nie ma co średniej półki teraz ruszać, ale na upartego, to 400-500zł.

Opublikowano

Ja bym wziął jednak tą HD7970, potem jakbyś chciał ulepszać kompa, to masz z głowy 1 zakup, nie ma co średniej półki teraz ruszać, ale na upartego, to 400-500zł.

Prawdopodobnie dzisiaj chciałbym jeszcze zamówić tą kartę więc jakaś ostateczna decyzja ;p? Z góry mówię, że nie mam zamiaru grać w jakieś nowe tytułu i taka dobra karta nie będzie u mnie wykorzystana w 100%. 

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Bierz tą 7950. Format systemu na win8/8.1 64bit, zainstaluj jedynie sterownik od karty graficznej (niektórzy nie wiem po co instalują całą masę innych pierdół) i od razu odświeżysz kompa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...