Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pomocy - grzejący się modem.

st3fan

Pytanie

Opublikowano

Siemaneczko.

Zgłaszam się do was z problemem. Posiadam modem Huawei E398 LTE - Plus. Problemem jest to, że gdy gram w grę CS:Source, to po pewnym czasie modem się strasznie nagrzewa, przez 5 sekund go trzymać w dłoni to jakby ktoś oblał was wrzątkiem. Ogólnie to modem się grzeje, ale podczas gry w CS:Source grzeje się tak mocno, że nie wiem jak to opisać. Grzanie się wiąże się z pingiem, modem chlodny - 20-60 Ping, modem gorący - +100 Ping. Najgorsze są lagi w grze przez internet. Gdy modem się już *chyba* przegrzeje to rozłącza się internet no i koniec gry. Można połączyć, ale zrobi się to samo. Modem nawet musiałem schładzać w lodówce. -.- Proszę o pomoc, jak rozwiązać ten problem. Gra nie pobiera jakoś dużo MB z łącza bo widziałem w statystykach łącza. Może trzeba coś kupić? Pomocy.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musiałbyś ściągnąć obudowę z tego modemu i przykleić klejem termo przewodzącym do osłony na procesor w tym modemie radiator, np. ten.

http://www.morele.net/revoltec-chipset-cooler-bundle-rs001-285610/

Podłączasz wentylator do prądu i powinno działać, modemy na USB nie należą do chłodnych, więc innej opcji nie ma (no chyba, że kupno lepszego).

436951440626370320491.png

Opublikowano

Musiałbyś ściągnąć obudowę z tego modemu i przykleić klejem termo przewodzącym do osłony na procesor w tym modemie radiator, np. ten.

http://www.morele.net/revoltec-chipset-cooler-bundle-rs001-285610/

Podłączasz wentylator do prądu i powinno działać, modemy na USB nie należą do chłodnych, więc innej opcji nie ma (no chyba, że kupno lepszego).

Niestety nie jestem specem o tych spraw. :/ A czy np. podłączenie modemu do routera a z routera lanem pod laptopa? Pomoże to coś?

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...