Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem...

Czitfec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Otóż mam dość irytujący problem, zakupiłem ostatnio Klucz do BF3, pobralo sie zainstalowalo, odpalam... Gra chodzi w miare okej NA LOW 20-30 FPSOW da rade grac, przynajmniej dla mnie. Ale mam pewien problem, po paru sekundach gra sie zcina, nie mam pojecia dlaczego! Nie wyskakuje żaden komunikat nic kompletnie! Mój kuzyn ma taki sam sprzet jak ja tylko ma Karte Graficzna GTS250 512mb gra mu tak samo chodzi identycznie 20-30 FPS, i jemu nie wywala! Wiecie co moze być problemem tego? 

Specyfikacja Sprzętu :

RAM - 2GB

PROC - AMD Athlon X2 5200+ 2.7ghz

KARTA - ATI Radeon HD 4350

ZASILACZ - Corsair vs450

WINDOWS 7 Ultimate x64.

Błagam Was pomóżcie mi!

Opublikowano

2 rzeczy 

1-kartagraficzna przegrzewa się przez co automatycznie zostaję wyłączona 

albo

2-ten komp jest bardzo słaby więc gdy mapa się generuję to on nie wytrzymuje i łapie ścinę

Opublikowano

No ale posłuchaj, sęk w tym że u kuzyna na takim samym sprzecie z owa karta graficzna dziala tez tak jak u mnie, tylko ze u mnie zcina i wywala, no dla mnie to jest dziwne bo czasami dziala mi 20 minut czasami minute i wywala, jak nic nie da sie poradzic to cos bede musial dokupic, Bo plyta Gl i Zasilacz nowe, myslicie ze jakbym dokupil jeszcze 2gb ramu i jakas karte za 200zl to by nie wywalalo i plynnie chodzilo na LOW? Prosze odpowiedzcie bardzo mi zalezy.

Opublikowano

No ale posłuchaj, sęk w tym że u kuzyna na takim samym sprzecie z owa karta graficzna dziala tez tak jak u mnie, tylko ze u mnie zcina i wywala, no dla mnie to jest dziwne bo czasami dziala mi 20 minut czasami minute i wywala, jak nic nie da sie poradzic to cos bede musial dokupic, Bo plyta Gl i Zasilacz nowe, myslicie ze jakbym dokupil jeszcze 2gb ramu i jakas karte za 200zl to by nie wywalalo i plynnie chodzilo na LOW? Prosze odpowiedzcie bardzo mi zalezy.

ram obowiązkowo kartę graficzną ja bym uzbierał i kupił gtx 760 ale nie każdy ma kasę puki co upadte sterowników spróbuj 

Opublikowano

Później zobaczę ten update sterowników. To jaką karte do 200zl? Jak wspomnialem mi nie zalezy na grafice jakiejs wazne by lagow nie bylo, dla mnie LOW + Niska rozdzialka styknie.

Opublikowano

Oczywiście nie ma nic dziwnego w tym, że u kuzyna działa nawet na identycznym sprzęcie a u Ciebie są problemy. To co było w 1 poście, zbyt wysoka temperatura. Twój komputer może osiągać zdecydowanie wartości temperatury ze względu na zanieczyszczenie uniemożliwiające poprawne chłodzenie podzespołów lub złą obudowę uniemożliwiającą prawidłową cyrkulację powietrza wewnątrz niej.

lts2.png

Opublikowano

Zasilacz i płyta gl. ogarnia karte po czym ja wylacza/zmniejsza jej moc, tak samo jak i procek ma zmniejszoną moc.Ram wgl 2gb to wiesz ; ))

CPU: AMD FX 8350 4.0GHz GPU: GIGABYTE GeFORCE 970 OC 4GB MOBO: ASUS M5A97 EVO R2 RAM: CRUCIAL BALLISTIX 8GB PSUCORSAIR 600 W 80 PLUS GOLD CASE: ZALMAN Z3 PLUS

MOUSE: A4TECH BLOODY V8M KEYBOARD: ROCCAT RYOS MK KEYPAD: TRACER AVENGER EARPHONES: SKULLCANDY INEAR

maxresdefault.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...