Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawnie połączyć się z bazą FTP

P48

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Witam w tym mini-tutorialu postaram sie wyjaśnić jak poprawnie połączyć się z bazą FTP

ZACZYNAMY !

1.Uruchom maszynę + porty

2.Zaloguj się wpisując login oraz password

3.Po zalogowaniu (możemy ale nie musimy wpisywać /start) wpisujemy następujące komendy:

/etc/rc.d/netif restart
.
.

.

teraz możemy swobodnie zalogować się do FTP

(tut napisany w celach zbicia % oraz ze względu że dużo ludzi ma z tym problem)

17172903471186348024.jpg

Opublikowano

Serio?, to ma być tut -,-
Napisz, że do Hamachi i poza tym nie polecam tej komendy "/etc/rc.d/netif restart

Opublikowano

Witam w tym mini-tutorialu postaram sie wyjaśnić jak poprawnie połączyć się z bazą FTP

ZACZYNAMY !

1.Uruchom maszynę + porty

2.Zaloguj się wpisując login oraz password

3.Po zalogowaniu (możemy ale nie musimy wpisywać /start) wpisujemy następujące komendy:

/etc/rc.d/netif restart

.

.

.

ifconfig

teraz możemy swobodnie zalogować się do FTP

Komenda ifconfig nie zawsze jest potrzebna (ale dla bezpieczeństwa kto chce niech wpiszę)

(tut napisany w celach zbicia % oraz ze względu że dużo ludzi ma z tym problem)

Czy ty Sobie jaja robisz?

Takie Tuty pisali dokładniej ze zdjęciami w 2010.

Nie Potrzebne to na mpc. Są już takie tuty

xxx

Pasjonat
Opublikowano

Tak serio , może wy wiecie ale niektórzy nie , to tut dla zielonych , też w niektórych kwestiach się do nich zaliczam i o :) niektórym pomoże.

17172903471186348024.jpg

Opublikowano

Az takie masz mniemanie o sobie, ze piszesz tutoriale? A w rzeczywistosci malo wiesz, bo gdybys duzo wiedzial, to bys w 2014 roku nie napisal takiego poradnika.

#Nie przydatne, byl taki poradnik, krotki, slabo opisany.

Pasjonat
Opublikowano

Ludzie zluzujcie :) zrobiłem to dla ludzi którzy mają faktycznie problem z połączeniem się z ftp , ale dobra , wiszą mi te "negatywne" komentarze bo to na tej stronie normalne , pierwszy tut - jest chu*owy rozumiem , następny będzie lepszy proste.

Endymion : po to , bo gdy ja robiłem samym /etc.... nie działało nie wiem czemu , dopiero teraz work na samym , napisałem nie zawsze jest potrzebna tak ? tak :)

Endymion(2): to może coś wcześniej na grzebałem ale wpisałem to i co napisałem i zaczęło działać więc byłem przekonany że coś jest z tym :) mój błąd.

17172903471186348024.jpg

Opublikowano

Ale to w ogóle nie jest potrzebne, lol. 

Jeśli argumenty nie zostaną podane, to polecenie ifconfig wyświetla status aktywnych interfejsów sieciowych:

brama:~# ifconfig

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...