Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Podpięcie serwera pod domenę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer na enderchest.pl oraz domenę na home.pl nie chcę żeby gracze wchodzili przez IP 12345.ench.pl tylko przez 12345.pl jak to zrobić? Jak podaje IP z portem wyskakuje błąd o nieprawidłowym formacie a jak podam IP 12345.ench.pl i ma przekierowywać na 12345.pl to akceptuje format IP, ale nie działa proszę nie mówić że tak się nie da bo widziałem już serwery co mają tak zrobione więc wszystkie komentarze typu "Nie da się tak" są nie potrzebne natomiast osobie co pomoże mi rozwiązać ten problem serdecznie dziękuję. 

Opublikowano

Dodaj rekord A w domeni dla tego ip w zakładce która nazywa się podobnie do "Zarządzanie DNS" w konfiguracji domeny na home.pl :)

Opublikowano

Wybrałem funkcję dodaj rekord, a tam wyświetliło się takie coś:

*  Nazwa hosta:

*  Typ rekordu:

*  Czas odświeżania:

*  Główna wartość rekordu:

Dodatkowe wartości rekordu: [tu są 2 pola]

Jak to wypełnić?

Edit:

Domyślam się że główna wartość rekordu to IP które ma przekierowywać ale wyskakują takie błędy:

Pole Główna wartość rekordu: Nieprawidłowy format adresu IP.
Pole Nazwa hosta: Nie można stworzyć rekordu tego typu dla istniejacej subdomeny.
Pole Typ rekordu: może zawierać wartość A jedynie dla hostów w domenie

Opublikowano

domena.pl - Tam założysz darmowe konto i podepniesz tam swój serwer ale pamiętaj musisz podać numerkowe IP w razie problemów pisz.

286_1358270577_u303772.png

Opublikowano

Załóżmy że na home.pl mam domenę 12345.pl to na domena.pl będzie ona nie dostępna jak usunąć domenę na home ?

EDIT: Pfff w home mam na rok za free a na domena.pl tylko na 2 tygodnie! Domena.pl nie wchodzi w grę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...