Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Start gry w tibie

navendoston

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, w tibie gralem bardzo dawno , za czasow 7. coś i niewiele wbilem, chyba 21 lvl..

Chcialem zaczac gre . Zanim odpale ja 1 raz chce sie spytac : jakie sa ceny pacc teraz za kwote w grze ?

Mialem przez ostatnie lata pare kont 8-15 lvl i widzialem ze ceny wahaja sie miedzy 850-1 kk .

Bardziej oplaca mi sie w takim wypadku kupić 1 kk za 20 zl zamiast 40 zl za pacca?

Serwer ktory wybralem to secura

Chce grac palladynem

Opiszecie mi szczegolowo na jakim lvl gdzie expic i na ktorym lvl odpalic pacca?

Ile kosztuje przeniesienie postaci przez swiat i przenosi to cale konto?

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Pacc - najlepiej od 8 lvl, jest wiele nowości więc przyda ci się.

Ceny pacc wahają się pomiędzy 1.6kk-2kk.

Lepiej kupić na allegro pacc (25zł) niż za cc czy na oficjalnej stronie (40zł).

8lvl - trolle

15lvl - roty (speary + defense i odrobisz straty, a poskillujesz)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Lepiej kupić na allegro pacc (25zł) niż za cc czy na oficjalnej stronie (40zł).    Pacc na allegro nie kosztuje przypadkiem 40 zl?

8lvl - trolle

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Lepiej kupić na allegro pacc (25zł) niż za cc czy na oficjalnej stronie (40zł).    Pacc na allegro nie kosztuje przypadkiem 40 zl?

8lvl - trolle

25 zł pacc na allegro.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ok, rozumiem . 

Na ktorym lvl expic na scarabach ? O ile to sie oplaca na palku.

I ktory lvl powinienem wbic w te 30 dni pacca ? 

Za ktorym paccem zaczna mi sie one zwracac?

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Ok, rozumiem . 

Na ktorym lvl expic na scarabach ? O ile to sie oplaca na palku.

I ktory lvl powinienem wbic w te 30 dni pacca ? 

Za ktorym paccem zaczna mi sie one zwracac?

Nigdy nie wiadomo, może nie bedzie Ci się chciało expić itd. ale w ciągu 1 pacca ja wbiłem 100 lvl expiac 2-3h dziennie.

Zacznie się zwracać po 150-170lvl.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Oplaca sie pierwsze kilka dni offline trenowac?

Tak.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Ja ci nie polecam grać palladynem, na początku fajnie się expi, szybko i przyjemnie no ale później musisz bić po 1 mobku i jest to trochę przygnębiające.

Teraz knight jest dużo lepszy niż, gdy go zapamiętałeś z wersji 7... Secura to dobry serwer :) zawsze w depo ktoś ci coś podrzuci, ale jeśli myślałeś nad serwerem

pvp to polecam Aurora no i jest tam exp/skill x2 :)

Opublikowano

Ja ci nie polecam grać palladynem, na początku fajnie się expi, szybko i przyjemnie no ale później musisz bić po 1 mobku i jest to trochę przygnębiające.

Teraz knight jest dużo lepszy niż, gdy go zapamiętałeś z wersji 7... Secura to dobry serwer :) zawsze w depo ktoś ci coś podrzuci, ale jeśli myślałeś nad serwerem

pvp to polecam Aurora no i jest tam exp/skill x2 :)

exp x2? W tym miesiącu ma już nie być tego expa, a ludzi zostanie jak było (1k).

Knight jest bardzo nudną profesją do grania ręcznego, paladin jest naprawdę fajną postacią przez całą grę.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Caly czas gram w nostale - tutaj sie bije glownie po 1 mobku i to mnie nie nudzi.

Chce zaczac na jakims non pvp , zrobic postac pod pk i przeniesc ja na inny serw.

Nie interesuje mnie jakis przeludniony od botow 400 lvl serwer, gdzie nawet nie poexpisz.

Gdzie expic w pozniejszych lvlach ? np 15 + itd , znacie sie to mi powiedzcie 

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Palem to dobra profa profitowac latwo juz od 100 lv, wczesniej tak 80 lv albo i jeszcze mniejszym mozesz isc drill wormy gdzie exp i profit jest dobry, coraz to nowe wyspy sa moim zdanieem najlepsze dla palka typu oramond lub roshamuul. Server polecam secura chociaz sam gram aurora ze wzgledu ze nie chce mi sie wbijac od nowa lv. Mam nadzieje ze bedzie mozna przeniesc konto na inny server

Daj lajka jak pomogłem :]

Opublikowano

tibia teraz to 50% boty, niestety, lepiej nie zapowiada się żeby było, przez politykę CipSoftu, który nowy content puszcza pacc only. Tak więc, 160 najt na mt sternum to codzienny widok ;)

No i najpopularniejszy serwer nie przebił jeszcze nigdy licznikiem online top 2-3 prywatnych serwerów na otservliscie ; )  Jeśli masz zamiar grać z pacciem, to graj drutem/sorciem, polecam bardziej druta. Troche fooda w baga, lecisz na rotwormy darashia, potem minosy, i jedyne czym sie martwisz, to zeby miec capa na backpacki żeby wsadzić 100 mac do lootbaga i targać go do sklepu (trzeba zarobić na manaski, bo ice hur za darmo się nie puści na -2, -3 minosy darashia) Zarobiłem tak dużą ilość hajsu grając 2 godziny MAX (w tym expiąc godzinę...?), a cały czas manaski trzeba było uzupełniać. niewystarczająco na dobre eq jednak, bo potem odpuściłem sobie Tibię i 14 dni pacca poszło w du*ę.  Off training - zawsze kiedy nie grasz ;) z tym że dist leci x0.25 jak normalnie, więc kokosów się nie spodziewaj (i tak wbilem 88 dista z 55, co dla nooba jest spoko) ogólnie to hajsy same wpadną jeśli ogarniesz handel. trzeba wiedzieć gdzie się zakręcić.

palkiem moim zdaniem pacca nie potrzeba co najmniej do 40 lvla, bo taki luzem wpadnie na mt sternum na shamblerach ghoulach bonelordach i ewentualnie dragonach (ale trzeba uważać na mumie piętro nad dragami, bo robią większe waste od samych smoczków, no i ten paral :|)  A jak mt sternum Ci sie przeje, to zawsze niedaleko masz jakiś tam mały minotower w którym respi się chyba nawet jakiś tam generał, więc coś wartego może dropnąć. ha, tl;dr robię straszne, ale nie moge nie przypomnieć Ci o mino city pod thais, bardzo zajebista miejscowa pod facc, ale niezbyt korzystna jeśli chodzi o loot (bo nie bedziesz targał 30 minut lootbaga którego i tak stracisz po drodze) więc hajsu trochę na poty wydasz będziesz jeśli dobrze pójdzie na 0 (bo mino leather, jesli masz obsidiana to nawet na + moze byc). ale exp leci jak szalony o ile uda Ci się na ~18 lvlu do miasta wejsć, bo przed nim czeka mino mag archery i guardy :|

kuwa ale sie rozpisałem... tibia była piękną grą :|

167161466687770313241.png

Opublikowano

@CrevaN

Najbardziej mi sie podobaly zawsze mino pod thais , ale masz racje ze 30 minut targania baga po schodach to do kitu .

Wczoraj bocil 60 lvl na trollach w ab jak sobie bilem mobki , wiec spoko..

1385975953-U914647.png

Opublikowano

@navendoston   Dlatego z racji że grasz pacc polecam druta/sorca, super eq nie potrzebujesz, bo większość mobków i tak nie podejdzie, a na darashii mino tower jest mega zysk jak zrobisz lootbag ze 100 mac 100 swordów i 100 chainmali :D (tak wiem za duże liczby, ale spokojnie da się tak zrobić grindując 6 godzin dzień. Najwazniejsze mieć fooda i manaski. Kiedy oczyścimy -2;-1;0;1 można iść na roty obok. Zawsze to jest jakiś exp. A na większych lvlach schodzić niżej ;)!

Jak pallek to narazie facc, na goblinach podropić kamyczki, zaraz obok goblinów jest fajna miejscówka z trollami o ile nie zmienili, blisko jest też kazoo więc potem skill na dwarfach, w międzyczasie jakiś drop z dwarf soldierów będzie nam pomagał w wybraniu się do mino tower, gdzie 40 hp potków i umiejętne granie to od 18 lvla wbite 12 lvli.

167161466687770313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...