Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne lagi.

Roycewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, otóż odkąd wgrałem teraz SKILLA po dłuższej przerwie mam straszne lagi, w sensie, gra chodzi płynnie jednak co chwile ping skacze do 200+ (mam ok, 65 pingu) i gra zaczyna po prostu lagować jak cholera co utrudnia grę... Pomysły?

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Masz niestabilne łącze internetowa. Soki pingu może powodować pogoda.

Pomogłem? 

Daj like, to nic nie boli :)

Opublikowano

Mam STABILNE łącze internetowe bo w wieeeluuu grach nie mam żadnych tego typy problemów. Wszędzie pingi mam stabilne, a w przypadku kablowego internetu i modemu pogoda nie ma takiego znaczenia, szczegolnie nie kiedy laguje mi w słoneczny dzień.

Opublikowano

@Grasu

Nie, DialNET, nigdzie nie wykazuje najmniejszych problemów od długieeego czasu, tylko w SKILLu skoki pingu do 250~

Opublikowano

Trudno będzie tutaj znaleźć jakieś rozwiązanie. Temat rzeka, powodów może być mnóstwo. Blokowanie pakietów przez antywirus lub zaporę systemową, mała stabilność łącza (chociaż z tego co piszesz, że w innych grach nie ma tego problemu), idąc dalej może być to procesor, który nie nadąża w generowaniu pakietów do wysłania. Ciężko jest ustalić co może powodować skoki pingu szczególnie kiedy jest się po drugiej stronie "ekranu", bo tak jak mówię temat jest dość obszerny. Popróbuj sam metodą prób i błędów co może być tego przyczyną.

32354141673387527780.png

Opublikowano

Grafika ustawiona na nisko? Rozdzielczość ekranu się zgadza? Ja przez złą rozdzielczość mialem sciny

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...