Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

BIOS

KrystiaNNO.

Pytanie

Opublikowano

Jak w "CMos Setup - copyright 1985-2005 v02.61" wejść w "First disk" lub tak żeby czytało mi płytę CD/DVD żebym mógł formatować kompa?

Chodzi o to jak w tej wersji wejść w zmienienie na czytanie płyty CD/DVD żebym mógł zrobić reinstalacje systemu Windows.

Proszę o odpowiedź daję Lubię to! za każdą pomocną opowiedź

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jezu , włącz myślenie ! 

przeczytaj instrukcję do płyty albo napisy na ekranie przy starcie !  bo dokładnie o to właśnie chodzi ale jak widać ty nie przyjmujesz tego do wiadomości

masz , pismo obrazkowe dociera do przedszkolaków idealnie do niektórych chyba też :

na dole pisze co nacisnąć, na przykładzie to F12 

wiadomo to nie twój wygląd ale masz pokazane GDZIE szukać

781341405166471150374.png

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

MatrixXHardcore mój BIOS wygląda tak jak na zdjęciu. A podałbyś w co wchodzić po kolei i ustawiać żeby można było zformatować komputer z płyty?

Posprawdzaj tam we wszystkich i tam znajdziesz takie coś:  1st boot albo First boot. Nie pamiętam właśnie w której zakładce dlatego musisz tego poszukać powoli i po kolei bo ja sam się w tym biosie czasami gubię.

dobra zrobiłem to ale nie czyta mi płyty :(

Pomoże ktoś?

Opisz teraz dokładnie problem co się dzieje... (przepraszam za to że napisałem 2 posty pod rząd )

Opublikowano

a dlaczego musi sie znajdować ?   każdy bios ma inne napisy a opcja ustawiania napędu znajduje sie w zakładce BOOT albo BOOT SEQUENCE itp nazwy

wywołanie menu startowego jest najprostszym z możliwych ustawień tylko po to by raz jedyny uruchomić instalkę z cdromu jako botowalną zamiast zmieniać w BIOS

@ UP

równie dobrze bios może wyglądać tak 661661405166819150374.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

przeczytaj manual do płyty głównej tam pisze , czasem wystarczy F10 czy ESC nacisnąć przy starcie by mieć menu botowania napędów

zresztą czytać chyba potrafisz bo to pisze na ekranie startowym komputera co nacisnąć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie z pendive ale ten problem już rozwiązałem.

A jeśli mam 3 dyski oczywiście jeden dysk podzielony na 3 w komputerze to jeśli tylko chce jeden dysk podać formatowaniu czyli "C" a na 2 pozostałych żeby zostało wszystko to po prostu mam kliknąć na dysk "C" i "formatuj"???

Tak,ale polecam ci usunąć wszystkie dyski (usunie pliki i zrobi z nich jeden dysk) po czym podzielić na inne partycje dla nowe świeżego i zapierający wdech w piesiach(cyckach xD) komputera

Opublikowano

Nie z pendive ale ten problem już rozwiązałem.

A jeśli mam 3 dyski oczywiście jeden dysk podzielony na 3 w komputerze to jeśli tylko chce jeden dysk podać formatowaniu czyli "C" a na 2 pozostałych żeby zostało wszystko to po prostu mam kliknąć na dysk "C" i "formatuj"???

Opublikowano

problem pomyśleć,  wejść i poszukać ?  advanced-boot sequence i ustawiasz cd

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

a musi być ?    chyba logiczne że pierwsza opcja na liście to PIERWSZY DYSK / NAPĘD do botowania 

MSI_G31TM-P35_BIOS_Boot_Sequence.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...