Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura WP - Metin2 SG - Metki w red

Reserve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

tutaj opis mojej surki:

Lvl: 61

Biolog: Oddaje lody

Koń militar

Skille:

Ostrze - m9

Strach - m9

Wirek - m8

Staty:

INT i PŻ 90

reszta w SIŁ

Eq:

FMS +9 2x KD +3 - śmierci i potwora, śr 36%

Zbroja na 42 lvl +6 + 1k PŻ

Hełm na 60 lvl +6 czysty

Tarcza na 41 lvl +7 czysta

Ebo +9 czyste

Bransa i naszyjnik 1.5k HP, buty 2k HP

Buff 40 lvl,  błogo, pomoc m3

Mam do wydania 110 kk. Co zrobić żeby móc spokojnie latać na metki w red? Oczywiście, uciągam teraz metka, ale biję go 15 min, więc jest to dość... irytujące.

Lepiej mi dobić lvl i dokupić eq (jak tak to jakie), czy na tym lvlu zarabiać inaczej?

2l6yat.jpg

Opublikowano

Najlepiej będzie Ci wbić ok. 75 lv, zakupić trutkę no i podbić skile w tym czasie :). Bicie metków tak długo nie ma najmniejszego sensu.

Postaraj się zdobyć inta w tarczy no i zmień kolczyki na łezki +7/8/9. 

Opublikowano

Sprzedaj swojego FMS i kup za to lepszego FMS - 40sr+ z kd +4. Postaraj się dobić jak najszybciej ostrze na G, daje 383 ataku więc jest spora różnica

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Sprzedaj swojego FMS i kup za to lepszego FMS - 40sr+ z kd +4. Postaraj się dobić jak najszybciej ostrze na G, daje 383 ataku więc jest spora różnica

Mój FMS wart jest +/- 80kk. Razem da mi to 200kk. Ostrze czytam na radach, bo jak podliczyłem to więcej wydaję na KU zanim wejdą niż kosztuje dziennie KU + rada. Odjąć trzeba jakieś 60kk. Zostaje 140kk kasy i jestem bez broni. Taki FMS o którym mówisz to koszt rzędu 400kk.

2l6yat.jpg

Opublikowano

Pomoże ktoś?

Dobicie 75 lvl i zakup truty +6 ze śr. 30+ i 3x KD+3 podniesie dmg? Na +7/8/9 mnie niestety nie stać

2l6yat.jpg

Opublikowano

Zapoluj na FMS śr 40-45 +0 bez kamieni. Koszt takiego to około 75kk, a z łatwością wsadzić KD+4 i bodziami dobijesz do +9. Nie powinno Cie to wynieść więcej niż 120-130kk.

Opublikowano

Dobij ten 75 lvl i kup trutkę+6 śr 30+ z kd, wtedy zarób troszkę na kolce z łez+8/9 i stalkę co najmniej +6 z kd. Z takim eq powinno ci to schodzić szybko i raczej bez kłopotów :)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Musisz level wbić, stań na 70 i podbij skille do G. Na 75 zaopatrz się w jakąś trutę i powinieneś ubijać te metki w krótszym czasie, ogólnie sprawniej.

5v19hx.png

Opublikowano

A jakie jest takie optymalne eq które muszę osiągnąć? Skille G już niedługo, potem ekspresem do P bo koszt kamola to tylko 300k.

I lepiej mi dobić 75 i latać na dt do kowala + metki w red/dt, czy zostać na tym lvl i bawić się w coś innego?

2l6yat.jpg

Opublikowano

Truta+6 śr 30+ z kd exp

Stalka+6 1,5/2k hp z kd

Rogowy+6

Tarcza na 61+7/8/9 Nno

Kolce z łez+9

Biżu jest dobre.

Wbij 75 i lataj na metki mordu, tam zarobek jest wyśmienity ;)

Opublikowano

Nie dziwie sie ze metka 15 min bijesz. Nie masz wgl dmg, po pierwsze Ostrze - m9, a po drugie FMS bez kd +4, srednie jeszcze ujda ale nie na tym lv.

Ja bym Ci radzil dobic lv, aby trutke sobie zalozyc jakas, oraz ostrze do conajmniej g4/5 zrobic i dopiero na spokojnie isc na metki.

2lj00au.jpg

Opublikowano

Nie dziwie sie ze metka 15 min bijesz. Nie masz wgl dmg, po pierwsze Ostrze - m9, a po drugie FMS bez kd +4, srednie jeszcze ujda ale nie na tym lv.

Ja bym Ci radzil dobic lv, aby trutke sobie zalozyc jakas, oraz ostrze do conajmniej g4/5 zrobic i dopiero na spokojnie isc na metki.

@1361622928-U485574.pngSilverWalk A teraz gdzie mam latać żeby zarobić na eq? ;)

Truta+6 śr 30+ z kd exp

Stalka+6 1,5/2k hp z kd

Rogowy+6

Tarcza na 61+7/8/9 Nno

Kolce z łez+9

Biżu jest dobre.

Wbij 75 i lataj na metki mordu, tam zarobek jest wyśmienity ;)

@xSkiLL : A co tam leci wartościowego? ;)

@PaskudaMB : Tak, dla mnie to jednak najlepszy global.

2l6yat.jpg

Opublikowano

@"SilverWalk" A teraz gdzie mam latać żeby zarobić na eq? ;)

@"xSkiLL" : A co tam leci wartościowego? ;)

@"PaskudaMB" : Tak, dla mnie to jednak najlepszy global.

Kamole ku
Opublikowano

300k, a na ku ciężko się zarabia. Zapędziłem się, musiałbyś przesiedzieć tam troszkę, aby się fajnie dorobić ;)

Opublikowano

@mario719 : Żal, żal. Ale nie z poziomu skilla, tylko z tego jak KU wchodzą. Ostrze było moją pierwszą m-ką, czytam od początku postaci, CODZIENNIE, gram nią ponad rok. Efekty widoczne.

@xSkiLL : No właśnie coś mi nie grało ;) Nie wiem czy nie lepiej do red latać w takim wypadku.

2l6yat.jpg

Opublikowano

Oczywiście, że na SG w red będzie lepiej ;) Nie ogarniam już tamtych cen, ale na pd'kach i łapkach zawsze coś zarobisz.

Opublikowano

Z metków w red praktycznie na każdym lv coś dropi więc nie wiem po co chcesz stać na tym lv, a na 75lv może z kimś na dt pójdziesz ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...