Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie można zmienić ustawień

dominikr2921

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

mam dość nietypowy problem, polega on na tym że nie mogę zmienić ustawień w grze Combat Arms. Mam rozdzielczość tak małą że 1/3 ekranu jest w czarnych paskach -.-

Miał może ktoś coś takiego lub wie jak to rozwiązać?

Opublikowano

Tak

A masz jeszcze dedykowaną NVIDIA albo ATI?

Opublikowano

Nie, ale do tej pory nie miałem problemu z grami, laptop nowy, brak slotu na drugą. Grałem w ACIII na średnich, w lola, wota, war thunder i wszystko chodziło, problemy zaczęły się przy Combat Arms. Ustawienia się zmieniają jak zauważyłem ale dopiero jak wejdę w jakąś rozgrywkę, a potem jak się skończy to dalej mam tak samo ... Do tego mam opóźniony wystrzał, co naprawdę da się zauważyć, ja na przykład gram snajperką, klikam LPM i wystrzela tak około po 1 sekundzie zamiast od razu ..... Co z tym idzie wystrzelę też w starciu 1 vs 1 mniej pocisków niż przeciwnik, więc dużych szans nie mam.

Opublikowano

Nie, ale do tej pory nie miałem problemu z grami, laptop nowy, brak slotu na drugą. Grałem w ACIII na średnich, w lola, wota, war thunder i wszystko chodziło, problemy zaczęły się przy Combat Arms. Ustawienia się zmieniają jak zauważyłem ale dopiero jak wejdę w jakąś rozgrywkę, a potem jak się skończy to dalej mam tak samo ... Do tego mam opóźniony wystrzał, co naprawdę da się zauważyć, ja na przykład gram snajperką, klikam LPM i wystrzela tak około po 1 sekundzie zamiast od razu ..... Co z tym idzie wystrzelę też w starciu 1 vs 1 mniej pocisków niż przeciwnik, więc dużych szans nie mam.

Nie pograsz w Combat Arms na zintegrowanej karcie.

Opublikowano

No ok, ale możesz mi tylko wytłumaczyć dlaczego? Gra chodzi, tą rozdzielczość bym przeżył bo jak już wejdę w grę to mam grę na cały ekran, tylko gdyby nie ten opóźniony strzał o ponad sekundę ...

Opublikowano

No ok, ale możesz mi tylko wytłumaczyć dlaczego? Gra chodzi, tą rozdzielczość bym przeżył bo jak już wejdę w grę to mam grę na cały ekran, tylko gdyby nie ten opóźniony strzał o ponad sekundę ...

Karta zintegrowana nie jest przeznaczona do gier i nigdy nie będzie. Możesz sobie już z góry odpuścić CA bo żadnej frajdy z tej gry nie będziesz miał.

Opublikowano

Wiem że nie jest przeznaczona do gier, ale mimo to większość gier mi działa i to nawet na średnich wymaganiach. ACIII na średnich poszedł, wot, war thunder, lol, shogun 2 też działają bez zarzutu. Combat Arms niby też działa, i to bardzo płynnie, tylko jak by się rozwiązało ten problem z opóźnionym wystrzałem. Czytałem coś na ten temat i pisało że jest to spowodowane tym że Combat Arms coś tam pozmieniało i teraz średnie ustawienia są jak wcześniej wysokie i dlatego może nie wyrabiać. Sporo ludzi miało już ten problem.

Opublikowano

CA nie jest przystosowane do takich kart. Od zawsze były z tym problemy.

Opublikowano

Vaze ja gram w CA z procesorem 2,10 z zintegrowana karta..Już nawet naprawili bug z gazem,więc nie mów mu że nie pogra.

Co do tematu to napisz do supp oni mi zawsze pomagają i tobie też powinni ;)

Opublikowano

Vaze ja gram w CA z procesorem 2,10 z zintegrowana karta..Już nawet naprawili bug z gazem,więc nie mów mu że nie pogra.

Co do tematu to napisz do supp oni mi zawsze pomagają i tobie też powinni ;)

Też pykałem na zintegrowanej u kuzyna na lapku który jest dość słaby.

Ale też czytałem kiedyś na forum nexona że ludzie mają w takich przypadkach podobne problemy i z tego co pamiętam nie było jakiejś uniwersalnej metody.

Pisz do supportu od czegoś on jest jednak trochę poczekasz na naprawę z ich pomocą.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ustaw na mniejszą rozdzielczość nie pamietam jaka tam była chyba 1280-1024, mialem taki sam problem na stacjonarnym i to mi pomogło+ teraz mam laptopa ze zintegrowaną, ta sama rozdzielczość i nie mam pasków :)

Opublikowano

@Wrrr to nie wina ramu. Dolozenie pamieci ram spowoduje tylko plynnosc gry.

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

Opublikowano

Takie pasy masz w grze, czy w menu gry? Bo jak w tym drugim to to normalne, też mam i nic z tym nie zrobię.

Opublikowano

Up do stacjonarnych da radę jeśli masz dodatkowe sockety na ramy a co do laptopów to nie wiem.

Nie pytałem się Ciebie tylko jego.

W laptopach też się da wymienić pamięć.

@Wrrr to nie wina ramu. Dolozenie pamieci ram spowoduje tylko plynnosc gry.

Tak wiem..

Poza rozdzielczością też mu się gra tnie.

Takie pasy masz w grze, czy w menu gry? Bo jak w tym drugim to to normalne, też mam i nic z tym nie zrobię.

W lobby ma takie.

Jest to przyczyną że nie włączył w sterowniku trybu skalowania do rozmiarów ekranu, bo combatarms w lobby ma rozdzielczość 1024x768, której nie zmienisz.

Zacznijcie czytać dokładnie...

76561198090890807.png

Opublikowano

Laptop ma ponad 2 miesiące, ramu nie trzeba dokładać bo myślę że 4 gb mi wystarczy. Procesor 2 rdzeniowy 2,2Ghz. Tak, te pasy mam w menu gry, główny problem jest taki że mam opóźniony wystrzał, po prostu jak klikam lpm to zamiast wystrzelić od razu to dopiero po 1 sekundzie. Sory że nie pisałem przez te 4 dni, ale były problemy z netem.

Opublikowano

Napisz temat na forum nexon combat arms, bo wątpię ze tutaj ktoś pomoże, o ile nikt nie spotkał się z tym błędem.

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...