Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklepy z muzyką NA LICENCJII ODTWARZANIA poza beatport?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytam z ciekawosci :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

iTunes? Większość sklepów, w których możesz kupić pojedyncze utwory posiadają tą licencje.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

iTunes? Większość sklepów, w których możesz kupić pojedyncze utwory posiadają tą licencje.

Tunes tez? Myslalem, ze na uzytek domowy ;p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja mam takie pytanie. Jeśli (teoretycznie)mam licencje z ZAIKSU  to  muszę  mieć orginalne płyty, czy mogę sobie wtedy piracic z neta ? 

Jakie jest w tym sens że mam zapłacić licencje i jeszcze kupywać orginalne produkty ? To już lepiej kupić płyty z licencją. 

Deus vult

Opublikowano

Licencja ZAiKS tyczy się osób które przykładowo prowadzą radio internetowe bez czerpania korzyści majątkowych. W sensie że masz radio ale na nim nie zarabiasz, wtedy korzystasz z ZAiKS, lecz jeżeli chcesz pobierać zarobek z prowadzenia radia to już musisz płacić.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Jakbym chciał sobie internetowe radio zrobić max 50 osób, to muszę mieć licencje?  CZy wystarczy nie pobierać opłat za słuchanie i udostępnić nazwę piosenki ? 

Deus vult

Opublikowano

Lepiej by było gdybyś kupił ale nikt nie sprawdzi czy używasz kupionej czy pobranej muzyki.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Lepiej by było gdybyś kupił ale nikt nie sprawdzi czy używasz kupionej czy pobranej muzyki.

Chyba  że wkroczą mi  do domu :)

Deus vult

Opublikowano

Jeśli chodzi o odtwarzacz, to myślę że spotify.

Serio? Umiesz czytać? Mu chodzi o sklepy, gdzie może kupić muzykę, którą potem będzie mógł legalnie puszczać. Eh...

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Wszelakie legalnie zakupione utwory możesz odtwarzać PUBLICZNIE po opłacenia tzw. tantiem na dany lokal ,lub inne miejsce. To samo dotyczy się płyt (legalnie zakupionych) ,nie ważne czy jest z tyłu napisane Odtwarzanie publiczne zabronione czy nie ma ,tantiemy usuwają ten zakaz :)

Opublikowano

Wszelakie legalnie zakupione utwory możesz odtwarzać PUBLICZNIE po opłacenia tzw. tantiem na dany lokal ,lub inne miejsce. To samo dotyczy się płyt (legalnie zakupionych) ,nie ważne czy jest z tyłu napisane Odtwarzanie publiczne zabronione czy nie ma ,tantiemy usuwają ten zakaz :)

Czytalem, ze na plytki trzeba jakiejs licencji DJ od ZAIKSu...

Kurde co oni takiego robia i do kogo idzie kasa za licencje? Nie wierzę, że taki Showtek, Dmitri Vegas czy Daft Punk korzystaliby z posrednictwa ZAIKSu (chyba ze mowie nieprawde i sa potrzebni)

Opublikowano

Oni maja jakas tam swoja licencje zaiks jest tylko na Polske. A i oni dostaja muzyke na wlasność od producentów, żeby puścić i wypromować.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Takie luksusy jak ZAiKS wystepują tylko w Polsce ,licencja DJ od ZAiKS służy do przegrywania z płyt na inne nośniki danych

A tak odbiegając od tematu ostatnio rozmawiałem z Panią z siedziby ZAiKS (telefonicznie) ,przeszedłem przez 8 przekierowań ,w sprawie zapytania o publiczne odtwarzanie płyt z gazet (wliczanych jako gratis) ,oczywiście niby można odtwarzać ,po rozmowie Pani zapytała czy nie jestem zainteresowany licencją dla DJ ,a ja do niej że nie zgrywam płyt ,wolę tachać ze sobą cały case płyt ,a on do mnie ," ale i tak lepiej to mieć" ;__;

Szczerze jak będą chcieli Cie udupić to i tak udupią ;)

Opublikowano

Co w tym dziwnego? Lecą na hajs, ale w sumie to co powiedziała to nawet logiczne. No lepiej jest coś mieć. Lepiej jest mieć CDJ-2000, lepiej mieć komputer za 200000, lepiej mieć nowy samochód. Ale jak da się bez tego żyć to po co mi to w tej chwili :D

sAGxRQg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...