Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak zainstalować windows 7 na dysku przenośnym?

Mr.Cukier

Pytanie

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie. Mam dysk przenośny toshiba 500gb, płytę z windows 7 i jak zainstalować wina na dysku? Normalny sposób nie działa ponieważ windowsa nie chce zainstalować na dysku usb. Szukałem w internecie, ale nie przyniosło to oczekiwanych skutków.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozpakuj instalkę, podmień sterowmiki USB na uniwersalne przerobione , spakuj instalkę, nagraj i instaluj  ;)

tutariale na necie dostępne , mi się nie chce szukać wymaganych plików i opisów. wiesz przynajmniej  że na pewno jest i działa

Jedyny tutorial jaki polecali na forach wyglądał bardzo "strasznie" i był jak dla mnie strasznie zagmatwany :D Pobrałem jakąś aplikację, może się uda.

Edit: Ale gdzie znajdę te sterowniki i jak to podmienić bo nigdzie tego nie mogłem znaleźć.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Może ale i wcale nie musi, dowiesz się jak sprawdzisz. Można zrobić system na uniwersalnych sterownikach, praktycznie zmienić czy podmienić wszystkie i będzie działało na każdym kompie, no prawie na każdym

No to w jaki sposób mam zrobić żeby dysk działał na wszystkich komputerach bez bawienia się na nich w programach itp. po prostu podłączam dysk i ma działać.

Opublikowano

Może ale i wcale nie musi, dowiesz się jak sprawdzisz. Można zrobić system na uniwersalnych sterownikach, praktycznie zmienić czy podmienić wszystkie i będzie działało na każdym kompie, no prawie na każdym

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

rozpakuj instalkę, podmień sterowmiki USB na uniwersalne przerobione , spakuj instalkę, nagraj i instaluj  ;)

tutariale na necie dostępne , mi się nie chce szukać wymaganych plików i opisów. wiesz przynajmniej  że na pewno jest i działa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

skoro tutorial w którym jest napisane dokładnie jak podmienić jest taki zagmatwany to raczej sterowniki się nie przydadzą jak tobie nie chce się tego zrobić

sterowniki sobie zmodyfikujesz sam jak zrozumiesz tutorial , są w instalce windowsa

To jest ten tutorial: http://stilger.eu/2010/01/12/instalacja-Windows-7-na-napedzie-usb/

Jeśli zmodyfikuję wszystko tak jak tam piszę to mój system z dysku będzie odpalał na każdym komputerze? Bo zrobiłem innym sposobem i windows działa, ale tylko na moim komputerze. 

Opublikowano

skoro tutorial w którym jest napisane dokładnie jak podmienić jest taki zagmatwany to raczej sterowniki się nie przydadzą jak tobie nie chce się tego zrobić

sterowniki sobie zmodyfikujesz sam jak zrozumiesz tutorial , są w instalce windowsa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...