Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chce przytyć do końca wakacji

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak jak w temacie .. mam 174cm, ważę 63kg do końca wakacji musze (nie to że chce tylko musze) dobić do przynajmniej 70kg (przynajmniej), jeśli ktoś by doradził co mam jeść i co robić to byłbym wdzięczny, tylko nie chodzi mi o to żeby wywalio mi brzuch.. bo tego nie chce , chodzi mi żeby ogólnie przytyć.

Sypne plusikami :)

Opublikowano

Ja ważę dokładnie tyle samo jedynie jestem wyższy o 2 lub 3 cm i jakoś nie mam zamiaru przytyć, bo moja waga jest prawidłowa, więc bardzo dziwi mnie twoja decyzja. Przytyć bez brzucha? Raczej nie możliwe. :P Nie ma innego sposobu niż po prostu więcej jeść.

Opublikowano

jak chcesz przytyć to albo metka, albo po prostu jesz więcej niż potrzebujesz

aby obliczyć zapotrzebowanie, użyj kalkulatora na potreningu (taka strona) albo 24*waga*współczynnik aktywnosci

wspólyczynnik aktywności to 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, zależy od tego jak bardzo aktywny dziennie jesteś.

jak nie chcesz brzucha to nie jedz śmieci ani nie przesadzaj z iloscia jedznie do zapotrzebowania dodaj sobie z 300 kalorii i jedz tyle dziennie, nie musisz jesc wiecej

<>

Opublikowano

Śniadanie: kanapki: chleb/bułka, szynka, ser, pomidor/ogórek (jakieś tam warzywko według uznania), 2 śniadanie słodka bułka, jogurt, 2 banany, obiad jakieś mięso, ziemniaki, mizeria, zupa najlepiej krupnik, bo w nim masz różne warzywa, mięso, kaszę, kolacja: może być powtórka ze śniadania albo jakaś duża jajecznica.

Chodź na kebaby.Przecież to bułka, mięso, sos, warzywa.Nie pij żadnych gazowańców, nie jedz czipsów itd.

Wypadało by coś poćwiczyć.Chociaż same pompki, tak z 50 -60 dziennie po 10 - 15 na serię.

Opublikowano

7kg to możesz fatu przytyć za 2 miesiące. Nie  ma szans na sucho zbudować masy mięśniowej o wadze 7kg.

Wiara czyni cuda ;)

A co do tematu musisz jeść dużo białka ;)

;-) ;-)

Opublikowano

Wiara czyni cuda ;)

A co do tematu musisz jeść dużo białka ;)

Tak, ale z odpowiednik treningiem, dietą i sumplami. 

Deus vult

Opublikowano

Ja ważę dokładnie tyle samo jedynie jestem wyższy o 2 lub 3 cm i jakoś nie mam zamiaru przytyć, bo moja waga jest prawidłowa, więc bardzo dziwi mnie twoja decyzja. Przytyć bez brzucha? Raczej nie możliwe. :P Nie ma innego sposobu niż po prostu więcej jeść.

Hahaha , ja p******e jak czytam wasze komentarze , to az mi sie smiac chce.

Pierdoleni znawcy kazdej dziedziny.

@ 7kg to taki wynik dla poczatkujacego na jakies 10 -12 tygodni.

Zacznij od podstaw , jedz 4-5 posilkow dziennie , o tej samej porze , jedz wysokokaloryczne jedzenie typu , ryz z mlekiem i dodatkiem rodzynek , obiady najlepiej mieso , dodatkowo ogranicz cukry , pij wode mineralna .

Do tego troche zacznij uprawiac sport , jakies bieganie lub basen , zeby cialo przystosowalo zmiane trybu , .

I jesli twoj organizm załapie zmiane zacznie skakac ci waga .

P.S dodam tez ze jesli jestes ektomorfikiem , cyzli jesli masz szybka przemiane materi , to mozesz do 2 sniadania jakiegos btona energetycznego wabac.

Opublikowano

Może grzeczniej? ;) Od tego służy forum żeby wyrazić swoją opinie. Moim zdaniem nie ma lepszego sposobu na przytycie niż po prostu więcej jeść i dorzucić do tego trochę sportu, ale ty musisz od razu robić z siebie nie powiem kogo i obrażać na lewo i prawo.

Opublikowano

polecam kanapki z ziemniakami.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Chłopie nie tyj xD

ja mam 174 cm i 62 kg wagi, a w styczniu - Lutym kiedy jeszcze chodziłem na siłownie i brałem sterydy moja waga wynosiła 73 kg.

przeraziłem się i zrobiłem sobie dietę i 11 kg mniej w 4 miesiące :D

Jak na razie ciągle utrzymuję się w granicy 62-63.

Opublikowano

Zacznij od podstaw , jedz 4-5 posilkow dziennie , o tej samej porze , jedz wysokokaloryczne jedzenie typu , ryz z mlekiem i dodatkiem rodzynek , obiady najlepiej mieso , dodatkowo ogranicz cukry , pij wode mineralna .

Do tego troche zacznij uprawiac sport , jakies bieganie lub basen , zeby cialo przystosowalo zmiane trybu , .

P.S dodam tez ze jesli jestes ektomorfikiem , cyzli jesli masz szybka przemiane materi , to mozesz do 2 sniadania jakiegos btona energetycznego wabac.

z tego co wiem, to woda gazowana zatrzymuję głód. Lepszym rozwiązaniem byłaby niegazowana. 

Deus vult

Opublikowano

Może grzeczniej? ;) Od tego służy forum żeby wyrazić swoją opinie. Moim zdaniem nie ma lepszego sposobu na przytycie niż po prostu więcej jeść i dorzucić do tego trochę sportu, ale ty musisz od razu robić z siebie nie powiem kogo i obrażać na lewo i prawo.

Raczej nie ma innego sposobu (legalnego)

<>

Admin Cienia
Opublikowano

Systematyczne jedzienie 5 posiłków dziennie wystarczy

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Jedzac przez 2 miesiac dzien w dzien porcje suszonych owocow (700-800g) po sniadaniu i kolacji jestes w stanie przytyc do 8kg. Przez ten czas nie mozesz spozywac czekolad, batonow ani zadnych innych produktow zawierajacych 70% czekolady w skladzie.

Opublikowano

Wpieprzać hardkorowe stejki jak to koxu uczył :D

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...