Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z directx

toltiobi

Pytanie

Opublikowano

Witam. Moj problem polega na tym iż karta graficzna którą posiadam nie jest kompatybilna z directx 11. Dodam że mam viste. Ale gdy whodze w dxdiag jest tam wyraznie napisane ze mam directx 11! Gdy próbowalem zainstalowac directx 10 wyskoczyl mi blad. A gdy chce uruchomić gry na steamie to wyskakuje 'Proszę pobrać najnowszą wersję directx'. A dokladnie przeczytalem i nie wymagaja one directx 11 tylko 10. Proszę o pomoc. Męczę się z tym już od miesiąca

3c893855fa50416930a631c33912b469.jpg

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twoja karta nie obsługuje DX 11. Obojętnie jaką będziesz miał w dxdiag zawsze będzie pisało DirectX 11. Podaj model karty.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

nie ma żadnego problemu bo skoro karta nie obsługuje to chyba logiczne że  NIE OBSŁUGUJE i NIE WSPIERA DIRECTX 11

masz przynajmniej directX10 działający ;P

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

bo na siłę usiłowałeś zainstalować dx10 na nowszą wersję dx11 . nowa ma w sobie wszystkie poprzednie wersje i downgarde nie jest zalecane

problem głownie ze sterownikami grafiki a nie z DX , zainstaluj starsze sterowniki albo uaktualnij 

reinstal dx11 tez powinien pomóc

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie ma żadnego problemu bo skoro karta nie obsługuje to chyba logiczne że  NIE OBSŁUGUJE i NIE WSPIERA DIRECTX 11

masz przynajmniej directX10 działający ;P

No to  wyjasnij mi dlaczego gry na steamie ktore w wymaganiach maja directx 10 nie odpalaja sie bo steam wyswietla komunikat ze musi byc nowszy directx

Opublikowano

bo na siłę usiłowałeś zainstalować dx10 na nowszą wersję dx11 . nowa ma w sobie wszystkie poprzednie wersje i downgarde nie jest zalecane

problem głownie ze sterownikami grafiki a nie z DX , zainstaluj starsze sterowniki albo uaktualnij 

reinstal dx11 tez powinien pomóc

Tylko jak zrobić reinstallke dx11?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...