Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szaman Smok

Kaltha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oferuje limit za odpowiednie opisanie statusu, skilli, eq i sposobu expienia dla szamana smoka (pod exp a potem pvp) - serwer hard

Opublikowano

Na sam początek oczywiście ładować trochę w inteligencję i HP. Najlepiej 2 int: 1 wit. Po wymaksowaniu polecam załadować w siłę.

Następnie skille - masz już jakieś porządniejsze eq to zacznij od Błogo, potem pomoc > skowyt > strzelający smok, jak nie - zacznij od Pomocy.

Expić można różnie. Szamanem najlepiej z konia bojowego, ale do czasu aż go mieć nie będziesz - pozostaje z buta.

Do expa najlepiej zaopatrzyć się w dzwon na 30 z dużymi średnimi, dużo defa i hp (bo tego będzie mu brakować).

Do pvp natomiast wachlarz, najlepiej z umiejętnościami. Dużo absu, silny na ludzi.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Na sam początek oczywiście ładować trochę w inteligencję i HP. Najlepiej 2 int: 1 wit. Po wymaksowaniu polecam załadować w siłę.

Następnie skille - masz już jakieś porządniejsze eq to zacznij od Błogo, potem pomoc > skowyt > strzelający smok, jak nie - zacznij od Pomocy.

Expić można różnie. Szamanem najlepiej z konia bojowego, ale do czasu aż go mieć nie będziesz - pozostaje z buta.

Do expa najlepiej zaopatrzyć się w dzwon na 30 z dużymi średnimi, dużo defa i hp (bo tego będzie mu brakować).

Do pvp natomiast wachlarz, najlepiej z umiejętnościami. Dużo absu, silny na ludzi.

lepiej siłę niż zr?

Opublikowano

lepiej siłę niż zr?

Jak dla mnie tak. Zawsze tak ładowałem w szamana. On ma stosunkowo mały dmg, jedynie jak pomoc odpali to przy krytyku coś więcej siada, a im więcej siły tym potem wygodniej w expie. Zręczność (uniki) nadrobisz dobrym poziomem Błogo. Ze 30-35% odbicia ciosu rekompensuje zr.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jak dla mnie tak. Zawsze tak ładowałem w szamana. On ma stosunkowo mały dmg, jedynie jak pomoc odpali to przy krytyku coś więcej siada, a im więcej siły tym potem wygodniej w expie. Zręczność (uniki) nadrobisz dobrym poziomem Błogo. Ze 30-35% odbicia ciosu rekompensuje zr.

zr nie zwiększa dmg skilli?

Opublikowano

Błogo > Pomoc - prawie jak typowy buff :D

Napiszę Ci jak zrobiłam moją Szamankę z globala, bo to w sumie hard.

Status: 2 int: wit 1, po wymaskować int, ładowałam w wit, następnie w zr, ponieważ wydaje mi się, że uniki przydadzą się w PvP (np. wojownik Body, Ninja) i w expieniu. Siła dobra jest do bicia metinów lub podczas expienia z konia. W PvP raczej nie  bijesz z wachlarza, chyba, że jest to prywatny serwer, gdzie opłaca się robić siłę, aby bić z dzwonka (tzw. dps szaman, na hity). Nie pamiętam, czy zręczność daje coś do umiejętności - szybkość zaklęć.

Build:

1. Skowyt > Błogo > Pomoc > Strzelak > Talizman

2. Błogo > Skowyt > Pomoc > Strzelak > Talizman

Dlaczego jestem uparta na Skowyt? Ponieważ jest bardzo dobrym i przydatnym skillem do expienia z konia, bijesz z dzwonka, schodzisz z konia (ctrl + h), używasz Skowyt, wracasz na konia. Obszarowy skill + podpalenie. Nie musisz czekać do końca animacji.

EQ: Jak napisał Phoenix.

Opublikowano

Błogo > Pomoc - prawie jak typowy buff :D

Napiszę Ci jak zrobiłam moją Szamankę z globala, bo to w sumie hard.

Status: 2 int: wit 1, po wymaskować int, ładowałam w wit, następnie w zr, ponieważ wydaje mi się, że uniki przydadzą się w PvP (np. wojownik Body, Ninja) i w expieniu. Siła dobra jest do bicia metinów lub podczas expienia z konia. W PvP raczej nie  bijesz z wachlarza, chyba, że jest to prywatny serwer, gdzie opłaca się robić siłę, aby bić z dzwonka (tzw. dps szaman, na hity). Nie pamiętam, czy zręczność daje coś do umiejętności - szybkość zaklęć.

Build:

1. Skowyt > Błogo > Pomoc > Strzelak > Talizman

2. Błogo > Skowyt > Pomoc > Strzelak > Talizman

Dlaczego jestem uparta na Skowyt? Ponieważ jest bardzo dobrym i przydatnym skillem do expienia z konia, bijesz z dzwonka, schodzisz z konia (ctrl + h), używasz Skowyt, wracasz na konia. Obszarowy skill + podpalenie. Nie musisz czekać do końca animacji.

EQ: Jak napisał Phoenix.

też podtrzymujesz siłe zamiast zr?

Opublikowano

też podtrzymujesz siłe zamiast zr?

Tak. Ale właśnie nie pamiętam, czy coś dodaje jeszcze poza tym unikiem <_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...