Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kim najlepiej wyjsc z Silver 5 do S3 albo G5

DangoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakiego championa polecacie by wyjsc z silver 5 minimalnie od s3 i ewentualnie do max g5? I na jaka linie? I prosze o dokladne rozpisane :)

Jesli chcesz bym zobaczyl co piszesz/odpowiadasz mi napisz na początku posta @DangoPL

Opublikowano

Po pierwsze nie kim. Musisz grać jedną postacią i przegrać nią około 50 gier z rzędu (nie mówie tutaj raz na 2 tygodnie sobie zagram) aby potem pojść na rankedy.

Najlepiej carruje się z mida lub jungli.

Coś co jest mobilne i nie potrzebuje blue (tam prawdopodobnie nie dostaniesz blue).

Myśle źe dobrym wyborem będzie kassadin lub Zed lub coś w stylu Zilean mid. rzucasz bombke i typ musi iść B traci cs i exp.

Najwazniejszy jest roam i nie skupiaj sie aż tak na farmie oczywiście nie mówie żebyśnie farmił ale gdy pushujesz po prostu lecisz na top mid i fragujesz.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Zależy to od Twojego stylu gry oraz umiejętności, nie każdemu jest pisany silver czy gold (dlatego są te ligi).

Moje pref to:

• Top: ryze, rene, jax, irelia 

• Mid: ryze, kata, kayle, lulu

• Jungle: udyr, lee, evelyn (szczególnie polecam tą ostatnią)

• Adc: lucian, jinx, cait

• Supp: Thresh, leona, lulu, Braum

Wszystko zależy od Twoich umiejętności, ale najbardziej polecam do wycarrowania gry: Top/Mid bądz jungle

Opublikowano

Toplane: Riven, Fiora (ogólnie postacie z duzym dps)

Jungle: Lee Sin, Vi

Mid lane: Ziggs, Orianna

ADC: Caitlyn, Lucian

Support: Morgana

Top - Na tym poziomie nie gra się zbytnio drużynowo wiec jak najwięcej damage zadasz tym lepiej.

Jungle - Postacie z dobrym early i dobrymi gankami

Mid - Postacie z poke

ADC - To co jest bezpieczne i ma duzy dmg

Support - Morgana może uratować każdego :D

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Polecę Ci Udyra,czemu ?

W early game będziesz pomagał ogarnąć linię Twoim sojusznikom,oczywiście junglując.Warto wspomnieć że Udyr do tej czynności daję ogromne pole manewru.

Do tego w late game jesteś twardy i możesz spokojnie zfocusować ADC'era,czy midler'a ułatwiając wygrać team fight'a.

Opublikowano

Kierować można wszędzie ją gram tak

Top. Panth. Darius. Rengar.

Mid. Talon. Yasuo

Jungle . Vi. Ww. Rengar.

Adc. Twith.

Supp. Braum. Annie. Morga.

Super

Opublikowano

ja osobiście z silvera V w tym sezonie wychodziłem jinx i leoną :3
leona z wiadomych przyczyn
a jinx no cóż... co tu dużo mówić :D.
ewentualnie jeszcze polecam ci rivenkę, renektona, jaxa na topa
do jungli wukonga

a na mida yasuo albo orianke.
na silverze tymi postaciami będziesz niszczył enemy team ^^

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

tylko ja tak bez bola bym oczywiscie chcial ;p bo nie lubie miec poczucia ze wbilem wyzej poprzez cheaty. Katariną albo Diana na midzie bedzie dobrze? Diana mi ladnie idzie i kata zreszta tez. Co sądzicie o rammusie na jungli? Bo jungle mainuje i bym potrzebowal naprawde dobrego junglera.

Jesli chcesz bym zobaczyl co piszesz/odpowiadasz mi napisz na początku posta @DangoPL

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja z s4 do s1 wbilem prawie sama evelynn.

Jednak jesli trafiaja ci sie w 80% wypadkach tzw. "noob teamy" to polecam: amumu - mozesz miec 0/5 a I tak twoj ult decyduje o losie team-fightu, akali- jesli potrafisz wygrac linie to wycarujesz nawet najslabszy team

Yes...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...