Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Jak łatwo zabić golema

Falem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Użytkownicy! 

Zajmiemy się w dzisiejszym poradniku sposobem na łatwe ubicie golema.  Boss wygląda tak:

3774914050173741138521.png I możecie go przywołać w Lihzhard Temple przy Lihzhard Altar.

Ekwipunek:

• Armor Spectre Set ze Spectre Hood z Sorcerer Emblem i Mana Flower
  • Akcesoria najlepiej na obronę lub atak
  • Rocket III (300sztk.) - Dostępne u cyborga jeżeli podczas nocy Solar Eclipse lub Blood Moon ubiliśmy Plantera
  • Greater mana potion (75sztk.) kupujemy cały stack u wizarda 
  • Jeżeli nie umiemy grać poty na HP
  • Shadowbeam Staff który można wydropić w dungeonie i najlepiej go ulepszyć 
  • Grenade Launcher do którego też możemy ulepszyć prefix

Z takim eq jesteśmy gotowi na bitwę.

Sposób gdy golem ma I Formę:

Jeżeli przywołamy bossa do strzelamy z Grenade Launcher latając nad nim. (Staramy się aby nie dostać żadnych obrażeń od wybuchu.) 

Korzystamy z Shadowbeam Staff za każdym razem gdy boss nas zaatakuje lecząc swoje zdrowie i zadając mu obrażenia.

Atakujemy jego pięści z Grenade Launcher aby w I Formie mieć łatwiej i się z nimi nie męczyć.

Sposób gdy golem osiągnął II Formę:

Uwaga głowa golema odpada od reszty części jego ciała i zaczyna fruwać nad nim. Atakuje teraz laserami więc latamy aby ich unikać. Jeżeli w I Formie zniszczyliśmy mu łapki to teraz wystarczy nawalać z  Shadowbeam Staff. Po jakimś czasie boss umiera hura!

To tyle. Życzę miłego zabijania go i fajnego dropu.

"Upadli powstaną"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No, nie jest to takie łatwe, skoro przewidujesz zużycie  75 szt potek i 300 rakiet...

Ja proponuję znacznie łatwiejszy sposób (możesz go dopisać, ale daj wzmiankę o mnie)

Potrzebne będą:

Bunny Cannon,

50 królików, 50 dynamitu

Mocna zbroja, najlepiej żółwiowa

1x najmocniejsza potka do leczenia

Robimy z królików i dynamitu amunicję. Bunny cannon można kupić u pirata. Stawiamy naszą armatę pod kątem 90 stopni (do góry) przywołujemy golema stojąc obok naszego działka. Teraz wystarczy ciągle klikać prawym na działko trzymając amunicję , golem leży po parunastu sekundach. :)

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Heh xD ja pierwsza faza rozwalam TNT a druga to skacze z jednego końca pomieszczenia na drugie...

i jakoś mnie nie trafia : P a nawet jak trafi to robi niewiele xD

+ Ten drugi pomysł od Pingwina dużo dużo lepszy : P

sam stawiałem dużo armat... i raz jedną wykorzystałem...

strzelałem normalną amunicją do Prime... wykończyłem go całkiem szybko ^.^

Edit:

ogolnie... Palladowa zbroja epicka xDDD

z nią zrobiłem wiele bossów :D tych mechanicznych : P

Sama regeneruje zdrowie bardzo szybko jak zadajemy obrażenia...

+ mikstóra regeneracji zdrowia...

+ ognisko...

= Mundo xD na ulcie :D

W sumie... kiedy pokonałem Twista... to się aż zdziwiłem że AŻ tak mocna ta zbroja...

bo boss pojawiłi się przypadkowo na serverze xD i myślałem...

" Kur** znowu nas zabiją " a tu prosze Suprajs :D

Edit2:

Po zniszczeniu łapek bossa nie pozostaje mu tylko atak laserami...

Boss może cały czas "Skoczyć" na nas i zadać obrażenia całym ciałem...

jak szybko nie uciekniemy to nas rozwali : P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngsmajluś

-Sun Stone (akcesorio)

-Picksaw (Najlepszy kilof w grze)

-Heat Ray (Broń magiczna)

-Staff of Earth (Broń magiczna)

-Stynger (Broń strzelająca Stynger Bolt)

-Stynger Bolt (ammo do Stynger)

-Possesed Hatched (Topór do rzucania)

-Eye of the Golem (Akcesorio)

-Golem Fist (Pieść golema)

-Golem Trophy (Trofeum)

-Golem Mask (Maska golema)

-Beetle Husk (Materiał do zbroi)

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Ludzie , po co się tak męczyć . Nie wystarczy zrobić coś takiego i bić Golema przez ścianę partyzaną ? Tani , łatwy i bezpieczny sposób .

lolljpg_eahnrer.jpg

Opublikowano

@Freez^

Problem pojawia się w II Formie. Głowa Golema lata, przechodzi przez ściany i strzela laserem, a ty nie masz jak uciec.

Opublikowano

@Freez^

Problem pojawia się w II Formie. Głowa Golema lata, przechodzi przez ściany i strzela laserem, a ty nie masz jak uciec.

Głowa golema nie lata przez ściany, lecz lasery przenikają przez nie,

najlepiej zrobić platformę przy suficie, bo wkońcu to z niego on spada..

wtedy mamy ułatwioną walkę..

Jak to nie pomoże to najlepiej zrobić platformę dwupoziowom w temple, skakac i bic..

Najlepiej wszystko przekuć na menacing, zrobić hallowed set / chlorophyte set / turtle set, 

terrablade/nights edge ulepszony przez broken hero sword, bron na dystans, coś co przenika przez wroga zadając dmg, oraz poty iron skin i healing potion (polecam też nimbus roda) wtedy nie ma bata, żeby nie dać rady,

co do tematu to spectre set ? na tym poziomie gry? wolałbym sobie iść już dropnąć key molda do crimson chestu i mieć vk ;),

mniej czasu to zajmie a dotego lepszy efekt,

myślę, że poradnik przydatny, lecz widziałem kilka bardzo podobnych na terrazone.

Opublikowano

@Ao_Shin

Mi bardzo przydało się Death Sickle. Mam turtle Armor i zabiłem go nawet bez potów. wystarczy latać koło niego i strzelać z Death Sickle.

Opublikowano

@Ao_Shin

Mi bardzo przydało się Death Sickle. Mam turtle Armor i zabiłem go nawet bez potów. wystarczy latać koło niego i strzelać z Death Sickle.

no widzisz ^^ ja death sickle zdobyłem dopiero po fishronie po entym solar eclipse xD

Opublikowano

No cóż , ja z chlorophyte setem , ogniskiem i potką na regenerację hp nie miałem problemu z laserem . Od początku tak robiłem i zawsze wychodziło ;p No cóż , jeżeli nie poszczęści Ci się z dropem Death Sickle , zawsze możesz spróbować wydropić Ice Sickle ,który jest słabszy ,ale ma podobny efekt . Dropi on z Viking Skeleton'ów (1/100 chyba) .

Opublikowano

Ja opisalem swoj sposob aczkolwiek wasze tez sa fajne, jezeli ktos cos ma do dodania to smialo pisac;)

No cóż , ja z chlorophyte setem , ogniskiem i potką na regenerację hp nie miałem problemu z laserem . Od początku tak robiłem i zawsze wychodziło ;p No cóż , jeżeli nie poszczęści Ci się z dropem Death Sickle , zawsze możesz spróbować wydropić Ice Sickle ,który jest słabszy ,ale ma podobny efekt . Dropi on z Viking Skeleton'ów (1/100 chyba) .

Nikt raczej slabszej rzeczy nie chce. Zawsze moze w mniej legalny sposob sobie dodac lub kupic od kogos na jakims forum itp.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Ja dropiłem Ice Sickle i byłem bardzo zadowolony . Jak ktoś chce się łudzić ,że wreszcie będzie zaćmienie i wydropi DS to proszę bardzo . Ja tylko mówię ,że jest przedmiot zastępczy ,ale słabszy ;p

Opublikowano

@Freez^

Mi DS wydropiło przy piątym zaćmieniu na świecie. Ice Sickle też spokojnie się nada.

Opublikowano

Dobry tut. Like ;)

moja_sygnaturka_by_ad3r-d7wbx1e.png

Jestem początkującym grafikiem. Jeśli chcesz żebym coś dla ciebie wykonał pisz śmiało PW.

Każda wykonana praca nauczy mnie jak obsługiwać się grafiką.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref

Pamiętajcie że za napisanie "Przydatne" "Leci+" "Fajne" itp są dawane procenty za offtopic/spam, więc nie chce abyście przez mój tut dostali to jak chcecie coś napisać to się rozpiszcie itp xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Armor Spectre Set? Albo Armor albo set, zdecyduj się...

Pięć słów: To nie jest najłatwiejszy sposób... Najłatwiej dla początkującego jest zaopatrzyć się w Shroomite Armor i Megashark, naboje: 10 cursed bullets, 10 ichor bullets, 200 crystal bullets, i tak na zmiane, ity na Menacing, Lucky bądź Warding. Robimy platforme przy suficie i biegamy po niej strzelając do golema...

• 2 tygodnie później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] Jak łatwo zabić golema

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...