Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o poradnik C#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę kogoś o pradniki C# do Unity 3d gdyż chce pisać grę, a nie będę przepisywał skryptów od kogoś z yt ..

lepiej abym się sam nauczył i stworzył wsyzstko po swojemu

z góry dziękuje ! :) osoby które chcą mi pomóc się rozwinąć proszę o kontakt gg: 32375329 będę bardzo wdziewczny !

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

To chcesz poradnik C# czy Unity3d ?

PS. To wszystko jest w google, nikt tu nie napisze ci profesjonalnego poradnika(a takie mozesz znalezc na necie w formie tutoriali/ebookow).

Opublikowano

Nie mogę znajść, potrzebuje poradnik do pisania skryptów C# do unity3d

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

Naucz się najpierw programować. Co ty chcesz pisać? Masz chociaż jakiekolwiek pojęcie jak działa najprostszy program?

Na początek będzie ci potrzebna książka o c++ i druga o algorytmach i wzorcach projektowych. Bez tego to gierkę możesz sobie na kartce kredkami rysować.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Naucz się najpierw programować. Co ty chcesz pisać? Masz chociaż jakiekolwiek pojęcie jak działa najprostszy program?

Na początek będzie ci potrzebna książka o c++ i druga o algorytmach i wzorcach projektowych. Bez tego to gierkę możesz sobie na kartce kredkami rysować.

ale w darmowej wersji nie ma możliwości pisania skryptów w c++, ale w 99% procentach się z tobą zgadzam :) Naucz się programować w C# np. z tego kursu (pierwszy lepszy na Google) http://si-szarp.pl/, a potem się bierz na programowanie gier unity !

Opublikowano

Tu nie chodzi o to, zeby pisac w c++ pod unity. Tu chodzi 'po prostu' o nauczenie sie programowania. Nie ma lepszego języka do tego niz c++, żaden inny język nie stawia tez tak wysoko poprzeczki, więc od razu odpowiesz sobie na pytanie: 'czy programowanie jest dla mnie?'.

Nauczysz się programować w c++ to potem bez problemu przesiądziesz się na dowolny inny jezyk.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

w sumie to masz racje, lecz ja od razu uczyłem się c#, może dlatego nieumieniem  programować w c++(wydaje się to dla mnie za trudne)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chcesz nauczyć się programować w C# dla pisania skryptów w Unity3D to polecam zapoznać się/używać poniższych linków:

http://docs.unity3d.com/ScriptReference/
http://unity3d.com/learn/tutorials/modules/beginner/scripting
http://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/67ef8sbd.aspx

Jeśli przeszkadza Ci to, że dwa pierwsze (a w zasadzie do Unity prawie najważniejsze) linki są po angielsku, to nie bierz się na razie za naukę języka programowania, tylko języka obcego.

Jeśli umiesz dobrze angielski i już miałeś jakieś doświadczenia z programowaniem (np. umiesz analizować kod i pisać najprostsze programy w jakimś języku - jeśli tak, napisz w jakim) to nauka C# powinna być dla ciebie bardzo prosta. Nie ma sensu uczyć się C++ jeśli masz darmowe Unity, nawet ze względu na to, że jest to jeden z trudniejszych języków i trzeba uważać na najprostsze rzeczy, żeby się nie pomylić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...