Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry f2p - jak to wygląda?

Gość Szubryt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jeżeli jest jakaś gra w modelu free-2-play to tak naprawdę jak wygląda gra oraz inwestowanie realnych pieniędzy w taką grę? Za przykład posłuży mi Warframe, ponieważ pykam sobie właśnie w tą grę. Słyszałem, że ponoć gra ma zostać sprzedana czy też jakieś chińskie studio przejmuje właśnie tą grę. Czy może ktoś coś wie na ten temat? Oraz czy oni mogą sobie w takiej grze tak powiedzmy po prostu ustawić abonament nagle? Żeby grą wyszła z modelu f2p i trzeba będzie płacić np. miesięczny abonament? Bo podobno Ci, którzy przejmują reraz tego Warframe'a mają wprowadzić opłaty za grę. Nie mówię tutaj o mikrotransakcjach, które występują, tylko po prostu abonament za grę. Kiedyś dawno dawno temu jak grałem w Metina to oni mieli po prostu licencję na to i nie mogli przez dany okres póki była licencja sprzedać, zamknąć serwerów czy nic innego zrobić. Jak wygląda to w przypadku warframe? Potrzebuję tych informacji, dam limit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...