Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS

devilerz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z fpsami w lolu, otóż gram na najniższych i fpsy wahają się między 40, a 60. Nie wiem dlaczego tak jest ale jak grałem ~1,5roku temu na tym samym sprzęcie miałem 60 fps na wysokich. Co zrobić, aby zwiększyć ilość fpsów?

Sprzęt:

CPU: Intel Core 2 Duo (2.10 GHz)

GPU: ATI Mobility Radeon HD 4300 Series (CHU*STWO)

RAM: 4 GB

Wiem, że ten lapek nie jest jakiś dobry, ale lol powinien śmigać bez problemu w 60 klatkach wg. mnie.

BTW. Niedługo bede miał nowego kompa, ale dopóki go nie mam chciałbym sobie pograć w miare płynnie i chociaż na średnich detalach..

Opublikowano

Przeczyść go CCleanerem, może poczyść go też w środku z kurzu bo to też daje w kość elektronice.

Ew. Przeinstaluj lola. :[

­azYIWDl.png

Opublikowano

Możesz spróbować uaktualnić sterowniki do karty graficznej, ściągnąć niestandardowe mapy do LoLa (zwiększające FPS), lub (mi ten sposób pomógł) podczas ładowania ALT+TAB, menadżer zadań i ustaw priorytet procesu "LeagueOfLegends" na wysoki, możesz też wyłączyć proces "LoLClient", ale po wygranej/przegranej nie będziesz miał możliwości reportowania graczy. Co do przeczyszczenia, może to coś dać, ale polecam uważać, gdyż możesz stracić gwarancję, a jeśli nie umiesz to przy okazji uszkodzić np. płytę główną.

Człowiek człowiekowi wilkiem.

Opublikowano

Też mam podobną specyfikację i dodam że mi też laguje do 60 fpsów także jak dla mnie nie jest to problem kurzu ani syfu w komputerze lecz karty graficznej.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Nie wiem jak było na starych łapkach ale w nowszych są 2 karty graficznej. Jeśli tak to odpalaj ta od radeona

Może twoje podzespoły się przegrzswaja co skutkuje obniżeniem wydajności? Gamebooster raz, przeczyszczenie laptopa dwa oraz w subforum tutoriale jest przyklejone temat z radami. Zajrzyj może cos Ci pomoze

f1a327ea2f.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj!

Twój problem dotyczy podzespołów komputera lub ustawień graficznych League Of Legends. Najczęściej wiążę się to z niezaktualizowanymi sterownikami do karty graficznej lub starszą wersją DirectX. Mimo wszystko, przyczyn tego problemu może być znacznie więcej. Moja odpowiedź, ma na celu jak najszybsze rozwiązanie twojego problemu bez konieczności większego oczekiwania. Proszę, załącz poniższe informacje abym mógł zająć się twoim problemem :

1) DxDiag, który pokaże mi dokładną konfigurację twojego sprzętu
2) Listę uruchomionych procesów
3) Najświeższy dziennik r3d z okresu, w którym wystąpiły problemy z FPS'ami.

Jeśli nie wiesz, jak odnaleźć wszystkie informacje, odsyłam Cię do 3 linków, które krok po kroku to wyjaśnią. Czekam na powyższe informacje. 

https://riotgames.zendesk.com/entries/28804290-Rozwiązywanie-problemów-z-FPSami

https://riotgames.zendesk.com/entries/27858444-Logi-sieciowe-systemowe-oraz-League-of-Legend#wq3

https://riotgames.zendesk.com/entries/27858444-Logi-sieciowe-systemowe-oraz-League-of-Legend#wq7

Pozdrawiam ! 

Darmowa pomoc techniczna dla graczy League Of Legends. Masz problem z FPS'ami? Grafiką? A może wyrzuca Cię z gry? Napisz, chętnie zajmę się twoim problemem. Email : [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...