Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 14 - sytuacje 1 vs 1.

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio mam jakiś problem z wykorzystywaniem sytuacji 1 na 1.. Próbuje zawsze podchodzić w miarę blisko, uderzam finezyjnie, siłowo i nigdy nic nie wpada. Już mnie to powoli irytuje, bo nie mogę wygrać żadnego meczu. Macie jakieś porady, coś ? Kiedy uderzać finezyjnie, a kiedy siłowo ? rzadko kiedy mi wchodzi jak jestem sam na sam z bramkarzem, ale to naprawdę musi być jakiś cud.. Przez to mi się odechciewa grać w Fifę. Liczę na pomoc, oczywiście plusy lecą.

Opublikowano

Jak podczas sam na sam celujesz finezyjnym w środek to się nie dziw.

Naciskając strzał trzeba jeszcze skierować lewą gałkę pada w jeden z dwóch rogów bramki.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

To akurat wiem, że trzeba kierować gałką. Finezyjne strzały to jeszcze jakoś ujdą, gorzej z normalnymi. Jak jestem sam na sam i chcę uderzyć siłowo, to albo w bramkarza, albo poza bramkę, nigdy nie chce wlecieć do siatki. 

Opublikowano

Bo siłowo to się z daleka ładuje.Albo jak jesteś troszkę dalej od bramkarza bo siłowo nie liczysz że minie tylko że bramkarz nie zdąży wystawić np ręki . Jak jesteś strasznie blisko to technicznie,jak dalej to siłowo (możesz też technicznie ;) )

Nic tu nie będzie !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...