Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co gotuje wam dziewczyna/żona/kochanka/matka?

Donatel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mieszkam od kilku tygodni z dziewczyną i powiem szczerze, że coraz bardziej tęsknie za rodzinnym domem. Wiem, że moja dziewczyna umie gotować, mimo to częściej stołuję się na mieście lub u mamy. Gotuje to, na co ma ochotę, nie pyta się mnie o zdanie. Chciałbym zjeść jakieś pierogi, jakieś kluski, a ona tylko gotuje swoje eksperymentalne zupy, makarony, a ja mam ochotę na tradycyjne polskie jedzenie - jak u mamy!

Czy u was w domu plan żywieniowy układa wyłącznie wasza partnerka? Mam powoli tego dosyć.

Opublikowano

Witam!

Mieszkam od kilku tygodni z dziewczyną i powiem szczerze, że coraz bardziej tęsknie za rodzinnym domem. Wiem, że moja dziewczyna umie gotować, mimo to częściej stołuję się na mieście lub u mamy. Gotuje to, na co ma ochotę, nie pyta się mnie o zdanie. Chciałbym zjeść jakieś pierogi, jakieś kluski, a ona tylko gotuje swoje eksperymentalne zupy, makarony, a ja mam ochotę na tradycyjne polskie jedzenie - jak u mamy!

Czy u was w domu plan żywieniowy układa wyłącznie wasza partnerka? Mam powoli tego dosyć.

Bądź mężczyzną i poważnie o tym porozmawiaj z nią.

Opublikowano

Ohoho, wielki Pan. Nie dość, ze ci gotuje, to jeszcze oczekujesz, że będzie się ciebie pytała co chcesz?

Podejdź do niej i powiedz: Zrobisz mi kawał steka jutro na obiad? Raczej nie powie "nie" i nie obrazi się na ciebie do końca życia. ;__;

Trochę inwencji.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Szczerze? Moja mama nigdy się nie pytała mnie ani mojego rodzeństwa, co chcielibyśmy jeść na obiad. Gotowała i gotuje zawsze to na co pozwala jej czas, składniki dostępne w lodówce i tak dalej... Ja, gdy gotuje to również gotuje, to co lubię i to, na co mam ochotę. Mimo to liczę się też z sugestiami dawanymi przez rodzinę, co akurat ma być na obiad.. albo sama im proponuje i pytam o zdaniem. Może sam wyjdź z jakąś inicjatywą? Zaproponuj coś i ugotujcie to razem. Wymyśliłeś sobie pierogi.. Nawet nie wiesz ile z tym jest roboty, dlatego często robi się ich znacznie więcej i zamraża. Jedno jest pewne, jak z nią nie porozmawiasz to się nic nie zmieni. Znasz ją najlepiej, więc wiesz jak zrobić to tak, by się na Ciebie nie obraziła jak to zasugerował Skaciu ;)

Opublikowano

Witam!

Zamiast się o to wkurzać to po pierwsze pogadaj ze swoją dziewczyną o tym. A potem zaproponuj, że będziesz jej w tym pomagać. Jak będziecie razem gotować to nie tylko wprowadzi w związku coś "nowego", ale i da Ci się spokojnie najeść. I przede wszystkim nie będziesz jadł jakichś zup, tylko normalny obiad :D

Ale co ja tam wiem, jestem tylko gimbem ze stulejką :c

Opublikowano

Ożen sie z matka, to bedziesz mial jedzenie jak u mamy

Opublikowano

To po co z nią mieszkasz jak Ci jej jedzenie przeszkadza, a nie umiesz się odezwać ? xD Powiedz jej albo ustal grafik co ma gotować i problem z głowy :D

Opublikowano

Co za ofiara, haha, język pewnie ucieli.

Ciezko z nia o tym porozmawiac?

Uposledzony jestes i mowic nie umiesz?

Moze poprostu tesknisz za mamusią dlatego jej obiady bardziej Ci smakuja.

Opublikowano

A ty co koleżko? Dwie lewe łapy? Maminsynek który sam nie potrafi wody zagotować? Sam coś ugotuj, zrób niespodziankę swojej lasce.

Opublikowano

Dla leniwych:

1 dzień - kiełbasa gotowana

2 dzień - jajecznica

3 dzień - parówki

4 dzień - frytki za 5,90zł z McDonalda

5 dzień - kiełbasa smażona

Repeat

na weekend możesz do domu zjechać xD

#makaron i ryż, zapomniałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...