Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dziala "Liga"?

Myuis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim.

Mam takich kilka pytan odnosnie ligi.

tutaj ss:

http://g83i.imgup.net/lolf9d2.png

a pytanie dotyczy:

1. Liczy sie miejsce w lidze?

2. Ile trzeba miec punktow zeby sie utrzymac w nie?

3. Po ilu meczach pisza Ci ze zostaesz,spadasz,idziesz wyzej? Czy w ogole jest takie cos?

4. Co oznaczaja te strzalki w dol obok miejsca w lidze?

5. Napiszecie mi jakimi postaciami mozna wygrac samemu gre? Niestety, ale zazwyczaj mam idiotow w teamie...

Jak cos to Master Yi odpada, bo nie wiem kiedy wejsc ( zawsze sie troche cykam :D).

aa i jeszcze jedno ;d 

Czy jak wygralem 5/10 meczow wstepnych ( tych co przydzielaja mnie do lig) i trafilem do srebra 3 to znaczy ze jestem dobry czy jak? Bo kolegow z 7/8 wygranami do brazu wywalilo :D Wkurzyli sie...

Opublikowano

Czesc wszystkim.

tutaj ss:

a pytanie dotyczy:

1. Liczy sie miejsce w lidze? Nie, masz takie miejsce ile masz lp.

2. Ile trzeba miec punktow zeby sie utrzymac w nie? No miedzy 0 a 100 lp. Jesli przegrasz kilka gierek na 0 lp to spadniesz lige niżej, jesli wbiejsz 100 lp i wygrasz 2 gierki to jesteś ligę wyzej.

3. Po ilu meczach pisza Ci ze zostaesz,spadasz,idziesz wyzej? Czy w ogole jest takie cos? Nie pisze, ale zazwyczaj po 3 grach na 0 lp spadniesz.

4. Co oznaczaja te strzalki w dol obok miejsca w lidze? Pozycje w danej lidze, czy przesunąles sie w góre czy w doł, nie wiem w jakich odstepach czasu jest to aktualizowane.

5. Napiszecie mi jakimi postaciami mozna wygrac samemu gre? Niestety, ale zazwyczaj mam idiotow w teamie... Nie ma takich postaci, nie wygrasz gry 1v5 . #Potwierdzone info. Ale z mocniejszych postaci które snowballują gre kiedy są nafeedowane to Riven, Kassadin, Akali.

Jak cos to Master Yi odpada, bo nie wiem kiedy wejsc ( zawsze sie troche cykam :D).

aa i jeszcze jedno ;d 

Czy jak wygralem 5/10 meczow wstepnych ( tych co przydzielaja mnie do lig) i trafilem do srebra 3 to znaczy ze jestem dobry czy jak? Bo kolegow z 7/8 wygranami do brazu wywalilo :D Wkurzyli sie...

Zalezy od farta, bo jesli w tcyh 10 meczykach dobierało Ci gosci z golda i tam np przegrales taki mecz to za duzo na tym nie straciles, ale jesli dobieralo Ci takiego braza i przegrales to juz gorzej, bo wtedy mmr leci na morde.

Ogolnie zoobrazowac to mozna w ten sposb ze wbijajac 30 lv, masz 1200 elo startowego i w tych 10 grach kwalifikacyjnych masz " elo boosta " tzn dostajesz strasznie duzo ptk i strasznie dużo Ci ich odejmuje, wiec jesli np wygrales 2 mecze pierwsze już miales 1400 elo - to jest gold. Zaczelo dobierac Ci przeciwnikow z golda - zaczales przegrywac, bo nie Twoj poziom znowu tam spadles do 1300 i znowu przydzielalo Ci silverków i tak w kółko do poki nie rozegrasz 10 meczy. :P

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Czesc wszystkim.

tutaj ss:

a pytanie dotyczy:

1. Liczy sie miejsce w lidze?

2. Ile trzeba miec punktow zeby sie utrzymac w nie?

3. Po ilu meczach pisza Ci ze zostaesz,spadasz,idziesz wyzej? Czy w ogole jest takie cos?

4. Co oznaczaja te strzalki w dol obok miejsca w lidze?

5. Napiszecie mi jakimi postaciami mozna wygrac samemu gre? Niestety, ale zazwyczaj mam idiotow w teamie...

aa i jeszcze jedno ;d 

1. Brąz -- silver -- gold -- platyna -- challenger

W kazdej z tych lig ( oprocz challengera, tam jest tylko 1 ) jest 5 dywizji. Zazwyczaj w każdej z nich czy to diamond czy platyna czy braz są składowiska noobów. Oczywiście największe składowisko noobów to brąz 5. tam ludzie nie mają pojecia co robią i każdy kto tam trafil prawdopodobnie jest chory psychicznie lol

2. Zaleznie od tego jak dobry jestes czyli ile masz winow w stosunku do przegranych ( tzw. mmr) dostajesz ilosc pkt. Mmr = "punkty bycia dobrym jak na tą lige". Jeśli twoje mmr jest duże, zbyt duże jak na np. silver 3 to dostajesz nawet po 30 - 40 pkt za wygranie jednego meczu, a odejmuje ci bardzo mało 8 - 12 lp. Wtedy prawdopodobnie odrazu nie przechodząc serii idziesz do następnej dywizji - silvera II. Jesli twoje mmr jest o wiele wieksze niz norma na silverze 3 to mozesz nawet odrazu przeskoczyc do silvera 1. Jesli twoje mmr jest slabe, za slabe jak na daną dywizję to za wygraną dostajesz mniej pkt a za przegraną odejmuje więcej.

Jedyny sposob na zwiekszenie mmr to granie z wyzszym od cb kolegą ( duo) i wygrywanie, lub po prostu dluzsze wygrywanie samemu.

3. Jesli dobijesz właśnie te 100 pkt to wtedy albo właśnie skaczesz o 1 albo 2 dywizje odrazu, albo jest standardowo -  masz serie. W seri od 5 - 2 dywizji masz 3 mecze. 2 z nich musisz wygrac. Jesli juz wygrasz te 2 mecze to przechodzisz o 1 dywizję dalej. Jeśli jednak z brązu 1 masz serie do silvera 5 wtedy masz 5 meczy - 3 z nich musisz wygrac. Spadasz wtedy, kiedy mając 0 pkt przegrywasz mecze. Moze byc tak, ze przegrasz 3 mecze pod rzad i nie spadasz, a moze byc tak ze majac 0 pkt przegrasz 1 i spadasz. zalezy od mmr.

4. ???

5.Do carrowania noobków najlepsza sa snowbolle. ( snowball = dzielenie sie swoim nafeedowaniem na kolegow. np masz 15/0 akali i schodzisz na bot lane. tam robisz miazge z przeciwnikwo wiec waszemu adc jest latwiej - wtedy on tez staje sie nafeedowany) najlepsze champy do snowballowania = akali, katarina, talon, zed, rengar, xin

Opublikowano

1. Brąz -- silver -- gold -- platyna -- challenger

W kazdej z tych lig ( oprocz challengera, tam jest tylko 1 ) jest 5 dywizji. Zazwyczaj w każdej z nich czy to diamond czy platyna czy braz są składowiska noobów. Oczywiście największe składowisko noobów to brąz 5. tam ludzie nie mają pojecia co robią i każdy kto tam trafil prawdopodobnie jest chory psychicznie lol

2. Zaleznie od tego jak dobry jestes czyli ile masz winow w stosunku do przegranych ( tzw. mmr) dostajesz ilosc pkt. Mmr = "punkty bycia dobrym jak na tą lige". Jeśli twoje mmr jest duże, zbyt duże jak na np. silver 3 to dostajesz nawet po 30 - 40 pkt za wygranie jednego meczu, a odejmuje ci bardzo mało 8 - 12 lp. Wtedy prawdopodobnie odrazu nie przechodząc serii idziesz do następnej dywizji - silvera II. Jesli twoje mmr jest o wiele wieksze niz norma na silverze 3 to mozesz nawet odrazu przeskoczyc do silvera 1. Jesli twoje mmr jest slabe, za slabe jak na daną dywizję to za wygraną dostajesz mniej pkt a za przegraną odejmuje więcej.

Jedyny sposob na zwiekszenie mmr to granie z wyzszym od cb kolegą ( duo) i wygrywanie, lub po prostu dluzsze wygrywanie samemu.

3. Jesli dobijesz właśnie te 100 pkt to wtedy albo właśnie skaczesz o 1 albo 2 dywizje odrazu, albo jest standardowo -  masz serie. W seri od 5 - 2 dywizji masz 3 mecze. 2 z nich musisz wygrac. Jesli juz wygrasz te 2 mecze to przechodzisz o 1 dywizję dalej. Jeśli jednak z brązu 1 masz serie do silvera 5 wtedy masz 5 meczy - 3 z nich musisz wygrac. Spadasz wtedy, kiedy mając 0 pkt przegrywasz mecze. Moze byc tak, ze przegrasz 3 mecze pod rzad i nie spadasz, a moze byc tak ze majac 0 pkt przegrasz 1 i spadasz. zalezy od mmr.

4. ???

5.Do carrowania noobków najlepsza sa snowbolle. ( snowball = dzielenie sie swoim nafeedowaniem na kolegow. np masz 15/0 akali i schodzisz na bot lane. tam robisz miazge z przeciwnikwo wiec waszemu adc jest latwiej - wtedy on tez staje sie nafeedowany) najlepsze champy do snowballowania = akali, katarina, talon, zed, rengar, xin

Zapomniałeś chyba o diamencie. :[

­azYIWDl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...