Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem Nvidia GeForce GT 540M (kod 43)

nox3345

Pytanie

Opublikowano
Witam. Mam problem z kartą graficzną Nvidia GeForce GT 540M. Mianowicie w menedżerze urządzeń pokazuje mi że karta graficzna została wyłączona, kod 43.

Laptop to Acer Aspire 5755G

Instalowałem sterowniki do intela i nvidii, niestety po instalacji sterowników nvidii nawet nie mam czegoś takiego jak panel sterowania nvidia, gdy próbowałem przez GeForce Experience, to wszystko było ok, lecz podczas próby uruchomienia panelu nvidii, pokazywało mi że żaden z ekranów nie korzysta z tej karty graficznej. W BIOSie mam ustawioną nvidię, nie zintegrowaną. Gdy instaluję przez GeForce Experience to mam do wyboru instalację ekspresową, lub niestandardową. Obie nic nie zmieniają. Gdy zainstaluję i zrestartuje komputer, po ponownym uruchomieniu nic się nie zmienia, nadal do pobrania jest ten sam sterownik, oraz te dwie opcje... (ekspresowa lub niestandardowa).

Proszę o jak najszybszą pomoc :/ Mam nadzieję że da się to naprawić bez oddawania komputera do serwisu.

Dzięki ;)

the_miz_signature_by_d4m_d3signz-d3fmxee

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

// Do zamknięcia .

Prawdopodobnie spalona karta graficzna, Panel sterowania Nvidia wrócił sam z siebie po około 3 dniach, tak znikąd. Po uruchomieniu karty Nvidia ekran pada.

Opublikowano

Pobawiłem się trochę i zmieniło się z kodu 43 na kod 19 :/

Jak probowales przeinstalowywac system i sterowniki i nic to nie dalo to najprawdoppodobniej masz pod grafika zimne luty i albo wygrzewanie albo reballing.

Jakoś dokładniej? Jestem cienki w tych sprawach, nie wiem o czym w ogóle piszesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...