Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Opóźnienia na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym, że mam opóźnienia na serwerze hamachi. Gramy na wersji Minecraft 1.7.2, na modzie MoCreatures, inni nie mają opóźnień, tylko ja. Na innych serwerach wszystko chodzi bez najmniejszych problemów. Dodam, że jeszcze jakiś czas temu nie miałem opóźnień.

Prosiłbym o napisanie mi, jak to naprawić albo przez co to się dzieje. Z góry dzięki.

Opublikowano

Możliwe, że przeciążasz w jakiś sposób swój internet (zbyt duża liczba komputerów z niego korzystająca) lub jest po prostu wolny.

Mam do ciebie jeszcze pytanie.Czy to ty hostujesz serwer?

Opublikowano

Nie. Serwer hostuje znajomy. Kiedy sprawdzam ping na hamachi to wskazuje na mniej więcej 110-120. Co do internetu to nie. Jestem tylko ja i brat na telefonie. Wolny też nie jest bo na, nawet zagranicznych serwerach opóźnień nie ma.

Opublikowano

Co do 1 pytania: Próbowałem nawet na pustym serwerze i nadal opóźnienia takie same.

A 2 pytania chyba nie zrozumiałem  :unsure:

Opublikowano

Ja osobiście nie wierze tym speedtestom ;)
Jak tak piszesz że ma szybkie łącze ale za to może jego sieć jest obciążona i ma spory ping ? i przez to Ty też masz lagi.

1RkW7od.png

Opublikowano

Nic w tym czasie nie zmieniałem. Nawet próbowałem usuwać .minecraft i wgrywać mody na czysto. Efekt żaden. Sterowników też nie zmieniałem.

Opublikowano

Kiedy sprawdzam ping na hamachi to wskazuje na mniej więcej 110-120.

Tutaj już sobie odpowiedziałeś na pytanie ;)

Dodatkowo moc obliczeniowa procesora może być za słaba... Za mało RAM'u...

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Tutaj już sobie odpowiedziałeś na pytanie ;)

Dodatkowo moc obliczeniowa procesora może być za słaba... Za mało RAM'u...

On nie ma lagów przez pc tylko ma opóźnienia których nie miał wcześniej.. załóżmy że wykopie dirta i wypada mu 3 sek później.

A to dziwne że ping z dnia na dzień mu skacze, ale sieć może być bardzo obciążona.

1RkW7od.png

Opublikowano

Czyli rozumiem, że problemem jest ping. W takim razie jest jakiś sposób, żeby go "poprawić"?

@UP: Opóźnienie to niestety coś około 20-30s.

Opublikowano

up

zrobcie nowa siec hamachi

<facepalm>

@Temat

Może ty/kolega macie obciążone łącze ?

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Obciążone łącze, to znaczy?

@Edit: Kiedy próbujemy grać na serwerze vanilla to nie ma opóźnień. Czy to ma jakiś wpływ?

Opublikowano

Wpływ ma mod na to, jeżeli bez moda nie masz opóźnień to jest jego wina, spróbuj zainstalować starszą wersje moda i mc i zobacz wtedy lub wgraj inne mody i daj znać.

1RkW7od.png

Opublikowano

Twój, komputer może być za słaby na utrzymanie serwera albo twoje łącze zbyt słabe będzie.

286_1358270577_u303772.png

Opublikowano

@UP:Ram przypisany do Minecrafta jest używany tylko w połowie więc to nie to.

@UP2:To nie ja hostuje serwa, łącze spokojnie starcza na identyczny serwer tylko u innego hosta.

@EDIT: O dziwo wystarczyło usunąć mapę i wygenerować nową. Ale i tak dziękuje wszystkim za odpowiedzi  :D Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...