Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pożądany serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 
Chciałbym usłyszeć od Was na jakim serwerze minecraft chcielibyście zagrać. Co Was interesuje/przyciąga na serwery mc? (mody, pluginy itp) jakie urozmaicenia oraz styl. Liczę na obszerne wypowiedzi. 
Jeżeli będzie spore zainteresowanie prawdopodobnie wcielę Wasze pomysły w życie ;)
Pozdrawiam!

PzKVkWh.png

Profesjonalna obróbka video

Opublikowano

Tak naprawdę przyciąga mnie "tradycja". Teraz co raz więcej osób odbiega od starych, dobrych trybów.

Oczywiście pochwalam własne tryby, bo jest to coś kreatywnego i oryginalnego, co o czymś świadczy.

Tak czy inaczej, zagrałbym na tradycyjnym survivalu. Choćby na czystym silniku Vanillia.

Drugi rodzaj serwera, który przychodzi mi na myśl, to oldschoolowy PvP. Z areną (oczywiście z przeszkodami), jakieś budynki, w których będzie można się klepać ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja z checia zagralbym na survival i mody oraz autorskie gildie. Nowe craftingi zbroje itp .Milo by bylo gdyby byl txt pack serwerowy ;)

Opublikowano

Wiesz co? najbardziej w modzie są wojny frakcji z gildiami chyba :)

Ale jeżeli potrafisz zrobić serwer baaardzo zaawansowany, czyli np robisz go z kumplem od 2-3 miesięcy, i będzie to coś porządnego a nie jakieś "padło" to na praktycznie każdy rodzaj rozgrywki ściągniesz tłumy graczy

Jak by nie patrzeć to w dniu dzisiejszym mamy około 97% tanich serwerów. Robione są przez jedną dwie czy więcej osób , przeważnie dzieci i gra na takim serwerze nudzi się po paru minutach, ew dniach, reszta to serwery gdzie ktoś praktycznie dniami i nocami siedział przy kodzie i próbował uczynić ten serwer idealnym

Jeżeli nie wiesz nawet jaki chcesz zrobić typ serwera to tym bardziej nie będziesz wiedział jak z niego zrobić jeden z najlepszych serwerów, więc rada jest mała dla ciebie o de mnie:

Odpuść sobie jak ma wyjść z tego kolejne g****, i poszukaj/zgłoś się na administracje serwera, ponieważ jest wiele ciekawych  serwerów które szybko "padają" ponieważ nie ma kto pomóc przy ich tworzeniu czy przy czymś innym 

Opublikowano

Głównym filarem serwera będzie pvp (taki mam pomysł i widzę podług Was) 
Myślałem też nad zrobieniem 2kontynentów (dwa różne plemiona) 
Chce też stworzyć serwer, który nie będzie na tydzień (aby coś osiągnąć będziesz musiał posiedzieć dłużej)

Zespół mam więc nie będzie większych problemów (zaufani ludzie)

Wszystko zależy od Was. 

PS. Dziękuję wszystkim którzy zostawili opinię.

PzKVkWh.png

Opublikowano

Z tego co widzę to głownie interesuje Was survival. 
Lecz nie chce zrobić "normalnego" survivalu takich jak na wielu innych serwerach. 

Na pewno będzie parę map. I z lekka też chcemy wzorować się na RPG (takie wnioski wynikły podczas wstępnej rozmowy z administracją)

Działki robić?

PzKVkWh.png

Opublikowano

Poziom hard. To mnie interesuje. NA prawdę trudny poziom, dużo kopania, trudniejsze zdobycie pożądanych rud... przedmiotów...
Z mojej strony, mam dosyć HC, które tak na prawdę po dniu mogę latać po spawnie i sypać itemami (koksy, sety) bo nie mam co z nimi robić.

Pozdrawiam

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Poziom hard. To mnie interesuje. NA prawdę trudny poziom, dużo kopania, trudniejsze zdobycie pożądanych rud... przedmiotów...

Z mojej strony, mam dosyć HC, które tak na prawdę po dniu mogę latać po spawnie i sypać itemami (koksy, sety) bo nie mam co z nimi robić.

Pozdrawiam

Właśnie tego chce uniknąć. Co to za przyjemność po 2 dniach osiągnąć wszystko? hard musi być! 

PzKVkWh.png

Opublikowano

O i tutaj popieram @Swiezu. Też mam dość hc, chciałbym zobaczyć coś takiego czego nigdny nie widziałem, coś takiego czegoś.... Po prostu coś nowego wymyślonego przez ciebie :)

Opublikowano

Mnie przyciągają za każdym razem różne serwery pvp. Lecz nie takie gdzie mapa jest zrobiona tylko aby byłą i spawn tak samo..

Moim zdaniem gdy serwer jest dobrze zrobiony to ludzie sami przyjdą :)

Oczywiście po reklamie ;)

Opublikowano

O reklamę nie musicie się martwić, wszystko będzie ;) Wiem już mniej wiecej czego nie robić. Jeszcze raz dziękuję wszystki za pomoc. Teraz pora na mój krok.

PzKVkWh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...