Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4AYKGgr.png

Szukasz serwera, na którym mógłbyś pograć dla przyjemności? Bez cziterów? W miłej atmosferze? Szukasz survivalu, na którym nikt nie zniszczy ci twojego dzieła? Mój serwer jest dla ciebie! Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości, czy zawitać na Groszkowej Krainie to szybciutko obejrzyj prezentację serwera! Napewno cię przekonamy!

informacje.png
IP: mc.turbogroszek.pl

TS: ts.turbogroszek.pl

Będzie jeszcze strona WWW, będzie ;D

Sloty: 10 (spokojnie jak tusk obniży podatki będzie wincyj xD)

---
Krótki opis serwera:

Główny spawn - Mapa Survivalowa z działkami dla każdego oraz dodatkowo mapa PvP z epickimi arenami, na których spędzisz mile czas :)
---
Premium: Nie wymagane, lecz gracze z premium są automatycznie logowani :)
---
Nether: W pełnej okazałości - czysty Majnkraft :D

KILKA SCREENÓW Z SERWERA - POPATRZ TYLKO, OCHOTA SAMA PRZYJDZIE :)

kAtuNbu.png
LkiYnH7.png

iqTLLBF.png

v0s9IJ1.png

9EfnUiC.png
administracja.png
TurboGroszek

Ten od wszystkiego - Właściciel, Technik i pomysłodawca :)

Farek

Wierny pomocnik, ładnie buduje i ogarnia serwer jak mnie nie ma :)

Do tego dochodzą Moderatorzy, no i rzecz jasna Gracze, bez których żaden serwer nie przejdzie :)

pluginy.png
Praktycznie wszystkie z dev.bukkit.org, ale skonfigurowałem i spolszczyłem je tak, że serwer jest jedyny w swoim rodzaju :)

Poniżej screen z tworzenia działki - niby plugin z bukkita, a jednak fajnie to wygląda :)

D9v6F7X.png

informacjedodatkowe.png

Kilka komend na serwerze:

Pomoc (komendy, zestawy itp.): /pomoc

Sklep SMS: /sklep

Komendy gracza: /gracz

Komendy VIPa: /vip

Komendy SuperVIPa: /supervip

Ranking twój, lub innego gracza: /ranking <nick>

Top 10 Graczy: /topka

Nad serwerem męczyłem się 2 tygodnie :) Więc jeśli doceniasz moją pracę - przynajmniej wejdź na serwer, to już będzie dla mnie przyjemność :D

Aktualny stan serwera (ten banner czasami się psuje przez rekord SRV..):

image.png

Do zobaczenia na szlakach Groszkowej Krainy!

Zapraszam na mój serwer 1.7.x: mc.turbogroszek.pl

Wejdź, nie pożałujesz :)

Opublikowano

Ok to zacznijmy od początku.To zaczynamy od plusów ? + Własny serwer ts,łatwe ip mc.turbogroszek.pl + Auto logowanie premium, + "własne nowe craftingi'. A teraz czas na minusy ;)     - 20 slotów - owiele za mało chyba że to są jakieś testy,a na starcie będzie więcej slotów - Dałeś siebię jako pro elo od wszystkiego ale adminów którzy też dużo robią nawet nie wymieniłeś - Pluginy nie są autorskie( + ale spolszczone co ułatwia grę młodszym,lub nie znającym angielskiego ) To tyle mam nadzieje że moją wypowiedz przeanalizujesz :)

Opublikowano

Prezentacja cudo! I ceny tych vipów :D Zagram!

post-1171398-0-20996200-1405711681.png

Opublikowano

Ok to zacznijmy od początku.To zaczynamy od plusów ? + Własny serwer ts,łatwe ip mc.turbogroszek.pl + Auto logowanie premium, + "własne nowe craftingi'. A teraz czas na minusy ;)     - 20 slotów - owiele za mało chyba że to są jakieś testy,a na starcie będzie więcej slotów - Dałeś siebię jako pro elo od wszystkiego ale adminów którzy też dużo robią nawet nie wymieniłeś - Pluginy nie są autorskie( + ale spolszczone co ułatwia grę młodszym,lub nie znającym angielskiego ) To tyle mam nadzieje że moją wypowiedz przeanalizujesz :)

20 slotów ponieważ nie bardzo mam teraz pieniążki :) Jeśli zauważę, że serwer ma powodzenie, to dokupię :)

Jestem od wszystkiego, ale nie chodziło mi o autorskie pluginy, tylko o to, że sam je konfigurowałem. Mam tylko 1 admina, który pomaga mi w budowaniu i innych rzeczach :)

PS: Dodaliśmy sklep na serwer :) SS niedługo :D

Opublikowano

APDEJT! :D

Zmieniony został plugin na ranking - teraz wystarczy kliknąć PPM na gracza, aby zobaczyć jego ranking!

Vj2CK2m.png

przy zabiciu gracza od teraz wyskakuje ile dostał za niego rankingu! :)

L5vttcj.png

Dodatkowo wrzucam SS-y sklepu, który właśnie robimy :)

ndkq5Iq.png

MxSRzDD.png

Link do pluginu na ranking (autor - BukkitSmerf) - http://www.mpcforum.pl/topic/1111302-dl-killpoints-moj-maly-plugin-na-ranking/

Opublikowano

@Up

Nie bardzo kumam co chcesz przez to przekazać, ale ok :)

Sloty zmniejszone do 10, nie ma sensu utrzymywać jak nikt nie gra. :)

Opublikowano

Nie no serwer fajny i dobrze przemyślany tylko przydałoby się więcej slotów . Dołożyłem swoje co nieco ,ponieważ kupiłem SV . Jak najbardziej zapraszam ,prosiłbym o więcej slotów oraz o powiększenie świata bo troszkę jest mały:)

Opublikowano

@xXxBrokenxXx

Pieniążki jak najbardziej się przydadzą, może nawet zrobię więcej slotów w najbliższym czasie :) Dzięki za wkład w rozwijanie serwera :P

Opublikowano

@Ref

W czwartek / piątek nastąpi przeniesienie serwera na VPS, dzięki czemu będzie własny Teamspeak oraz jeszcze lepszy serwer :)

Opublikowano

Z VPS nici, jak zauważyłem ile będzie trwało kopiowanie serwera na VPS to się za głowę złapałem (serwer waży 1,5GB :D). W takim razie zostaje na pukawce i dokupuje jutro sloty, Chociaż z pieniążkami krucho :P

A więc, wbijać! :D

Opublikowano

APDEJT #2 :D

Wreszcie! Mamy swojego własnego TSA! :D 32 sloty, spokojnie możecie wbijać i konwersować ;D

IP: ts.turbogroszek.pl

OH YEAH :D

Opublikowano

Refresh

Takie małe info, jestem na Hawajach :D i nie bardzo mogę zarządzać serwerem, jedynie konsola lub McChat :D

Opublikowano

A no wiem, swoją drogą chyba sprywatyzuje ten serwer, ta cała EULA mnie dobija.. Kryzys jest :D Ale póki mi Mojang nie zablokuje to go trzymam :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koniec serwera? Temat do zamknięcia jakby co :) Skończylem z Minecraftem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...