Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

#1 Kopiowanie itemów - Buildcraft

malacha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam zamiar pokazać wam bug pozwalający na kopiowanie itemów w minecraft 1.6.4

Film z angielskimi napisami ponieważ stwierdziłem iż trafi do większej publiczności.

Potrzebujemy 2 rur. Obs transport i coble transport oraz przynajmniej 2 stakujących się, tych samych, itemów.

https://www.youtube.com/watch?v=3eFSAsP1lwU

Podobny obraz

Opublikowano

Dobre :D Troche ułatwienie ale myślę że się przyda niektórym :)

Opublikowano

Jeżeli chcecie mogę jeszcze nagrać odcinek na kopiowanie itemów na normalnym minecraft ( sprawdzałem na 1.7.10)

Podobny obraz

Opublikowano

Nwm ale za nic nie wychodzi mi to. Na jakiej wersji buildcrafta to robisz bo na 4.2.1 i na 4.2.0 próbowałem i nic. Why?!

Pokaż ten na 1.7.10 gdybyś mógł :p

cover.png?dl=0

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ssij pale idioto

Przykro mi, nie jestem gejem (tobą).

Co do topicku, co prawda odkopuje temat, mogę wstawić bug na 1.7.10 (Z tego co widzę działa on teraz only creative, lecz moim zdaniem przy wykorzystaniu 2 osób zadziała). Mam kilka hacków to metka, oraz kilku prywatnych (tzn. Poszperałem na forach i znalazłem działające) Patrzałem na: EliteMT2, Pandora MT2, Ateros, Invoria

Podobny obraz

Opublikowano

Film może i jest pomocny, bo ukazuje bug... Sama obróbka filmu, czcionka nie porywa.

Musisz trochę popracować na estetyką przedstawiana TuToriali.
Po drugie... Jesteśmy w Polsce, więc dodaj film w wersji dwujęzycznej - będzie lepiej.

Co do samej treści, mi bug jest znany, więc nie się nie dowiedziałem.

Dla Graczy, którzy lubią oszukiwać na pewno się przyda.

Popracuj nad estetyką i będzie OK.

Opublikowano

@topic

Moze wspomnisz troszke o osobie ktora Ci go kiedys pokazala? :P (Windows95:)) (WhiteWidow)

@topic

Moze dokladniej na czym bug polega?
Kopiowac mozna tylko i wylacznie przedmioty ktore sie stackuja.

Trzeba miec minimum 2x item ktory chce sie skopiowac.

Kopiowanie polega na tym, ze jezeli rozwalisz rure w ktorej beda owe itemy lecialy (Musza byc w tym samym czasie w tej rurze ktora rozwalasz) To przedmiot ktory bedzie blizej srodka wypadnie x2.

Mozna wrzucic 63x Diament i 1x Diament (Nie wiecej niz 64 bo inaczej daje tylko polowe :P) i rozwalic wtedy kiedy np. 63x diament jest blizej wylotu a 1x diamen wchodzi ;) i wypada 2x63 Diament i 1x diamen:)

Czasami moze nic nie wypasc;)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@topic

Moze wspomnisz troszke o osobie ktora Ci go kiedys pokazala? :P (Windows95:)) (WhiteWidow)

@topic

Moze dokladniej na czym bug polega?

Kopiowac mozna tylko i wylacznie przedmioty ktore sie stackuja.

Trzeba miec minimum 2x item ktory chce sie skopiowac.

Kopiowanie polega na tym, ze jezeli rozwalisz rure w ktorej beda owe itemy lecialy (Musza byc w tym samym czasie w tej rurze ktora rozwalasz) To przedmiot ktory bedzie blizej srodka wypadnie x2.

Mozna wrzucic 63x Diament i 1x Diament (Nie wiecej niz 64 bo inaczej daje tylko polowe :P) i rozwalic wtedy kiedy np. 63x diament jest blizej wylotu a 1x diamen wchodzi ;) i wypada 2x63 Diament i 1x diamen:)

Czasami moze nic nie wypasc;)

Tak. Pokazałeś mi go ty, lecz ja ulepszyłem sposób. Twój opierał się na kilku rurach. Mój jest na tylko dwie. Można również używać drewnianych + silniczek

Film może i jest pomocny, bo ukazuje bug... Sama obróbka filmu, czcionka nie porywa.

Musisz trochę popracować na estetyką przedstawiana TuToriali.

Po drugie... Jesteśmy w Polsce, więc dodaj film w wersji dwujęzycznej - będzie lepiej.

Co do samej treści, mi bug jest znany, więc nie się nie dowiedziałem.

Dla Graczy, którzy lubią oszukiwać na pewno się przyda.

Popracuj nad estetyką i będzie OK.

Wiem ! Najchętniej nagrałbym  z głosem. Obróbka słaba to też wiem ! Program niby jest (Action! oraz Sony Vegas Pro 14). Teraz ogarniam grafikę i muzyki w cc. Już tak w przeciągu tyg. powinna pojawić się nowa, polska wersja oraz nowy bug.

Podobny obraz

Opublikowano

na 1.7 nie dziala sprzataj ten smietnik idz nabijac posty gdzies indziej xD a tak pozatym wspomnij kto ci powiedzial o drewnianej rurze i silniku ;) (ja na pixelu i mojej skromnej piwnicy z dirta)

Oszust! Ty mi nic nie mówiłeś ! Zostałem tam zamknięty przez ciebie. Kazałeś mi bugów szukać... I znalazłem...

Podobny obraz

Opublikowano

Oszust! Ty mi nic nie mówiłeś ! Zostałem tam zamknięty przez ciebie. Kazałeś mi bugów szukać... I znalazłem...

to bylo w nagrode za unbana i prawo mieszkania w moim domu w srodku lasu heh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...