Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Irelia warto kupić?

Minimonek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto kupić irelie? słyszałem że jest dobra nie jest banowana ale jest ciężka co myślicie ? 

minionek_5956.png

Opublikowano

Uważam, że Irelia to za silna postać. Kontruje większość toperów swoimi stunami + true dmg z AA, wystarczy złożyć trinity i coś pod atk speed i już jest OP i rozkłada każdego 1 vs 1, nawet tanka.

Opublikowano

Uważam, że Irelia to za silna postać. Kontruje większość toperów swoimi stunami + true dmg z AA, wystarczy złożyć trinity i coś pod atk speed i już jest OP i rozkłada każdego 1 vs 1, nawet tanka.

Zarax a powiedz mi w takim razie bo widzę ze trochę wiesz na jej temat o co chodzi z jej stunem ?

minionek_5956.png

Opublikowano

Irelia:

*Łatwa farma

*Mobilna (może dobijać i skakać po minionach)

*Stun lub slow

*True DMG

*Dobry do WAVE CLEAR.

Jak dla mnie jest nadal bardzo dobra z BOTRKiem i Trinity Force. Jak dla mnie nie jest zbyt często banowana.

A tutaj masz najcześciej banowane championy:

http://www.lolking.net/charts?region=all&type=bans&range=daily&map=sr&queue=normal

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Zarax a powiedz mi w takim razie bo widzę ze trochę wiesz na jej temat o co chodzi z jej stunem ?

z E ma spowolnienie.

Na dodatek jak zabijesz miniona z Q to dostajesz z powrotem część many i trzeba czekać z następnym użyciem(0cd przy zabiciu miniona/enemy).

Ostatnio często gram irelia i buduje ją trinity>butki>wszystko pod tank sytuacyjnie i jest OP.

Czasem złoże na końcu botrka :D

Opublikowano

Tutaj masz na czym polega jej skill E.

OhudsOg.png

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Dodam jeszcze, że nie opłaca się wywalać ulta od razu całego.

Czekaj kilka sec i używaj, wtedy wchodzi dodatkowy dmg od trinity przy hitach.

Trinity to podstawa u Irelii.

Opublikowano

Dodam jeszcze, że nie opłaca się wywalać ulta od razu całego.

Czekaj kilka sec i używaj, wtedy wchodzi dodatkowy dmg od trinity przy hitach.

Trinity to podstawa u Irelii.

Czyli mam rozumieć ze trinity pierwsze ? potem coś pod speeda i full tank ;3?

minionek_5956.png

Opublikowano

Czyli mam rozumieć ze trinity pierwsze ? potem coś pod speeda i full tank ;3?

Tak, wystarczy, że Irelia ma true dmg jak właczysz W.

Opublikowano

Tak, wystarczy, że Irelia ma true dmg jak właczysz W.

Okej a tak na koniec powiedz mi co maxowac 

minionek_5956.png

Opublikowano

Okej a tak na koniec powiedz mi co maxowac 

Tkw0mTB.png

Opublikowano

Ja wolę zaczynać z W, ale jak kto woli. Na pewno maxujesz W na początek, potem Q. Na koniec zostawiasz E, bo ono nie ma robić dmg, tylko slowować/stunować.

A champ świetny, ostatnio kupiłem i jestem mega zadowolony. Polecam budowanie BotRKa jako pierwszego - AS i Life Steal. Potem Trinity. Oczywiście butki pod Resisty, Randuin, Spirit Visage (po polsku Oblicze Ducha) i ostatni item sytuacyjny. Można zbudować Esence Reavera (Złodziej Esencji) bo bardzo szybko zlatuje mana. Można Wit's End (Koniec Rozumu) jeżeli chcesz więcej zadawać na AA, większy AS oraz więcej Resistów. Tutaj item jest do wybrania przez Ciebie. Sytuacyjny.

Opublikowano

pomimo wszystkich nerfów dalej jest op
a jak pytałeś o to E.
jeżeli przeciwnik ma więcej hp od niej dostaje stuna. a jeżeli mnie to enemy dostaje tylko slowa.
a co do buildu to zawsze jak ją składałem to był jak zarax powiedział rush botrka, potem butki albo randuin. a reszta sytuacyjnie.
a maxowanie skilli. na 1lv q albo e. potem lecisz max w, i tu sytuacyjnie q lub e :)

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

pomimo wszystkich nerfów dalej jest op

a jak pytałeś o to E.

jeżeli przeciwnik ma więcej hp od niej dostaje stuna. a jeżeli mnie to enemy dostaje tylko slowa.

a co do buildu to zawsze jak ją składałem to był jak zarax powiedział rush botrka, potem butki albo randuin. a reszta sytuacyjnie.

a maxowanie skilli. na 1lv q albo e. potem lecisz max w, i tu sytuacyjnie q lub e :)

Od kiedy pamiętam to najpierw leciało Trinity dopiero pod wyjściu bortka  coś się zmieniło. Jak dobrze pamietam najpierw było W a potem e/q

Opublikowano

Od kiedy pamiętam to najpierw leciało Trinity dopiero pod wyjściu bortka  coś się zmieniło. Jak dobrze pamietam najpierw było W a potem e/q

pomyliłem się tam D:. miało być rush trójcy.

a co do skili na 1lvlu praktycznie nigdy nie bierze się w :)

owszem, maxuje się je ale na pierwszym lvlu to jest po prostu nie opłacalne.

304191415027212454880.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...