Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spadek taktowania procesora Intel i5 2320

MrVessu

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Piszę tutaj z tego powodu, iż sprawdzałem w programie CPU-Z mój procesor. No niestety... zauważyłem, że taktowanie procesora spadło o połowę (ma być 3.00ghz, a jest 1596.19mhz, czyli 1,5ghz).

Nie wiem czym to jest spowodowanie. Nic w niczym nie dłubałem. Z góry dzięki za odpowiedź.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor jest bez końcówki "k" więc do OC się nie nadaje. Oprócz tego wszystko jeszcze zależy od tego jaką masz płytę główną, zasilacz i chłodzenie.

Chłodznie jak sprawdzić? płyta to Logitech DH67BL a zasilacz to Logic max 600w

Opublikowano

Procesor jest bez końcówki "k" więc do OC się nie nadaje. Oprócz tego wszystko jeszcze zależy od tego jaką masz płytę główną, zasilacz i chłodzenie.

Opublikowano

Jeśli sprawdzałeś to bez żadnego obciążenia to jest to normalne, gdyż procesor sam zmniejsza taktowanie gdy nie ma obciążenia.

Pobierze program occt/prime95, obciąż procesor i sprawdzić jeszcze raz taktowanie.

Opublikowano

Jeśli sprawdzałeś to bez żadnego obciążenia to jest to normalne, gdyż procesor sam zmniejsza taktowanie gdy nie ma obciążenia.

Pobierze program occt/prime95, obciąż procesor i sprawdzić jeszcze raz taktowanie.

Ok po obciążeniu wszystko wróciło do normy. A czy da się ten procek w jakiś sposób podkręcić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...