Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Vayne vs Caitlyn

Piekarzewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie to caitlyn, duży range robi swoje do tego cudne ulti, trapy. Może przez cienkie ściany skakać dzięki swojemu E.

Vayne jest bardziej lategame'owa aczkolwiek na lini też może coś ugrać. 

­azYIWDl.png

Opublikowano

Jeżeli nie jesteś zaawansowanym graczem to kup sobie Cait , ponieważ vayne łatwo skontrować , ale jeżeli chcesz to kup vayne , potrenuj i pickuj na luciana - dobra kontra .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Caitlyn:

+Range,

+system escape,

+fajna pasywka,

+harras,

+kontruje wiele adc, w tym Vayne ze względu na jej mały range.

Imo Caitlyn będzie lepsza od Vayne.

Opublikowano

Vayne

+ harras

+ % dmg

+ stun

+ odepchnięcie

+ jak kogoś gonimy to biegniemy szybciej

+ dash

+ R+Q > niewidzialność

+ dodatkowy AD na ulcie

+ hypercarry

+ nie ma problemów z maną

- range

Opublikowano

ktos tam pisal o byciu zaawansowanym.. w drugiej grze vayne strzelilem quadre, jedyne co mi na niej sprawia problemy to czasem nie zestunuje z e, a tak to ciskam :P

zastanowie sie jeszcze, najwyzej dozbieram ip i kupie obydwie ;D

Nawet na Brązie zdarzają się Penty. Bardzo mnie ciekawi jak sie pozycjonujesz w teamfightach jeżeli jest taka łatwa do tego z tak małym rangem.

Jak dla mnie Caitlin jest lepszym pickiem gdyż IE daję więcej do burstu ze skilli do tego nerf botrka tez robi swoje.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Cait:

- slow

- dmg

- combo e+q

- unieruchomienie z W.  przydatne na GA, Aatrox, Zhonyia

- zasięg 650

- escape z E + slow

f1a327ea2f.png

Opublikowano

nie wiem co ludzie widza w tej caitlyn... gdyby nie to, ze ma najwiekszy range w grze nikt by nia nie gral. jej ulti latwo skontrowac, e jest tylko ucieczka/doganianiem, trap nie zachwyca, Q ratuje jej skore i pasywka. 

vayne to imo najlepszy adc. jedyna jej wada to slabe early ale pozniej jesli tylko wytrwasz do mid/late game to pente masz w kieszeni. jest strasznie mobilna dzieki pasywce oraz Q, W jest swietne przeciwko tankowatym teamom, E stunuje, lecz aby go dobrze uzyc wymaga wprawy, o R nawet nie wspominam, jednym slowem - rozpierdol

tym bardziej polecam ci ją, bo na PBE pojawil sie buff vayne (wiecej DMG z ulti oraz wiecej atack speedu per level) 

Opublikowano

Oczywiście, że Caitlyn! Vayne jest beznadziejną postacią.. 

No masz 100% racji tylko kolejność pomyliłeś. To Caitlyn ssie.

Jesli Vayne faktycznie dostanie zapowiadanego buffa nie bedzie mozna juz oczekiwac niczego wiecej od tej postaci, jak ja ogarniasz na soloq już zżera wszystko jak leci.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Nawet na Brązie zdarzają się Penty. Bardzo mnie ciekawi jak sie pozycjonujesz w teamfightach jeżeli jest taka łatwa do tego z tak małym rangem.

Jak dla mnie Caitlin jest lepszym pickiem gdyż IE daję więcej do burstu ze skilli do tego nerf botrka tez robi swoje.

Ten nerf botrk'a Vayne wyszedł na plus... Ale mniejsza o to, zwiększyli tylko na 8% z 5% w botrk'u...

Oczywiście, że Caitlyn! Vayne jest beznadziejną postacią.. 

Napisał brąz, który zapewne nawet nie wie, że tam gdzie skieruje myszkę, tam się Vayne przekręci na tumble...

Jesli Vayne faktycznie dostanie zapowiadanego buffa nie bedzie mozna juz oczekiwac niczego wiecej od tej postaci, jak ja ogarniasz na soloq już zżera wszystko jak leci.

Ten buff nie jest taki duży, aczkolwiek te kilkanaście ad więcej na 6 lvl się przydadzą. Prawda jest też taka, że jak ogarniesz Vayne to z każdym ADC masz szanse wygrać na linii, wystarczy tylko poznać trochę mechaniki gry jak i postaci.

Co do tematu, to jak najbardziej polecam Vayne, true dmg, mobilność to tylko dwie z kilku jej zalet.

h6IduA1.png

Opublikowano

Caitlyn:

+Range,

+system escape,

+fajna pasywka,

+harras,

+kontruje wiele adc, w tym Vayne ze względu na jej mały range.

Imo Caitlyn będzie lepsza od Vayne.

Dlaczego Vayne ma mały range? Taki sam jak Draven oraz większośc innych adc o,O chyba, że coś jej zmniejszyli :<

Deadboy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...