Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualne Sposoby Na Zarobek W Runes Of Magic

karol20x20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy gracz RoM'a miał kiedyś taki czas kiedy nie mógł zarobić golda na swoje eq. Niżej postaram się przedstawić parę aktualnych sposobów na zarobek w Taborei.

Uwaga! Sposoby opisane niżej aktualnie sprawdzają się na Serwerze Saoraid. Na innych serwerach ceny mogą się różnić.

Sposób 1 

Pierwszym ze sposobów jest sprzedawanie diamentów (diasów) pozyskane oczywiście przez nas na stronie oficjalnej Runes Of Magic. Następnie można się ogłosić na kanałach handlowych po czym wysyłamy je kupującemu w formie prezentu który sobie on wybierze. Parę miesięcy do tyłu można było wystawiać diamenty w Domu Aukcyjnym (AH) ale ta opcja została zablokowana. Powód, walka z oszustami. Diamenty na serwerze Saoraid są warte od 100-150k za sztukę w zależności ile jest osób chętnych sprzedać diasy.

Sposób 2

Kolejnym sposobem na który można zarobić poczciwe pieniądze (gold) to Tworzenie Tierów . Tiery czyli inaczej Kamienie Many to są to kamyki dzięki którym możemy podnieść tier naszej broni. Zazwyczaj bronie mają tier t4. Do stworzenia takiego kamienia potrzebny jest item (przedmiont) z dowolnym tierem, Kamień Fuzji, który możemy nabyć u handlarza w Zachodnim Mieście Varans oraz Doładowania Magicznego Transmutora którego dostajemy po wbiciu 10 lvl'a w Varans. Te doładowania możemy kupić w Item Shop (IS) za diamenty jak i za Żetony Pirusa, które zdobywamy za robienie misji dziennych. Czyli na przykład chcemy uzyskać Kamień Many Poziomu 5 to do tego potrzebujemy:

3x przedmiot z tierem 4

3x Kamień Fuzji 

6x doładowanie magicznego transmutora.

Wartość takich tierów to:

-Kamień Many Poziom 7 cena 1-1,5kk

-Kamień Many Poziom 8 cena 3-3,5kk

-Kamień Many Poziom 9 cena 9-11kk

-Kamień Many Poziom 10 cena 30-35kk

Sposób 3

Trzecim sposobem zarobku jest Gotowanie i Alchemia. Ja osobiście nie przepadam ale innym to może uratować tyłek.

Gotowanie:

Na niskim poziomie tego craftu można zarobić sporo golda ponieważ można wytwarzać jedzenie którym się przydaje nawey ludziom na full lvl'u i schodzi z AH jak ciepłe bułeczki jednorazowy zarobek to nawet 3kk w zależności od ilości sprzedanych jedzonek.

Wymienię parę żarełek, które mają duży byt :

-Kiełbasa Mottiego------>warte około 250k za 30 sztuk

-Pieczywo Czosnkowe------>warte około 250k za 30 sztuk

-Kanapka z Kawiorem------>warte około 200k za 30 sztuk

Alchemia:

Tak jak z Gotowaniem również na niski lvl'u można sporo zarobić lecz alchemii nie opłaca się rozwijać wyżej niż na 60 poziom bo później nie ma nic wartościowego do robienia.

Mikstury które warto crafcić to:

-Bitewna Siła------>warte około 250k za 30 sztuk

-Silny Stymulant------>warte około 200k za 30 sztuk

-Woda Pradawnego Ducha------>warte około 300k za 30 sztuk

-Dotyk Jednorożca------>warte około 300k za 30 sztuk

-Mikstura Bohatera------>warte około 250k za 30 sztuk

Sposób 4 

Przed ostatnim sposobem dzięki któremu można coś zarobić według mnie jest Farmienie i Sprzedawanie Kart. Jak każdy gracz wie że w świecie Runes Of Magic z potworków lecą karty. W zależności od rzadkości karty można zarobić dużo golda np: Karta ze strefy obleganej przez graczy jest warta około od 20-60k a karty ze stref na których mało kto bywa często warte są nawet parę KK. Bardzo cenne są karty bossów i karty mobów z nowo dodanych stref.

Sposób 5 

Ostatnim sposobem na zarobek uznawanym przeze mnie  jest sprzedawanie statów za Łuski Pirusa. Łuski dostajemy po przez wykonanie Mini Gier takich jak:

-Kopalnia Goblinów

-Szlak Grozy

-Gra o Przetrwanie

-Stepy

Jeden dobry stat typu np:

Zręczność/Atak Fizyczny Fiordów czy Dżungli

jest wart nawet od 16-22kk.

Jeżeli ktoś ma swoje sposoby na zarobek a ja tu ich nie podałem niech pisze do mnie na PW a ja je dodam.

Wersja gry w której sprawdzają się te sposoby to 6.1.0 Serwer Saoraid

Jeżeli ktoś znalazł jakieś błędy proszę pisać.

Liczę na +

Opublikowano

Ja mogę dorzucić jeszcze lepszy, moim zdaniem najlepszy sposób na zarabianie. Choć już nie gram na Saoraidzie, ale gdy jeszcze grałem zarabiałem przez robienie czystych kamieni T5. Schodziły one na ah nawet po 2kk-2.5kk za sztuke i to masowo.

Tworzyłem parenaście altów, robiłem codziennie na każdym z nich dzienne i co 4 dni (bo koszt 1 czystego kamienia wynosi 380 żetonów) kupowałem z IS czysty fuzjon + Pasek (z Sarlo), mieliłem w transmutorze i powstawał Czysty kamyk t5.

Gdy jeszcze GM nie sprawdzali serwerów udawało mi się na tym zarobić dziesiątki milionów tygodniowo (chyba wiadomo dzięki czemu). 

Nie wiem oczywiście czy teraz ludzie skupują tę kamyki, bo większość koksów co robiło eq w t9,t8 odeszło z gry ale jeśli tak to ten sposób sprawdzi się napewno :)

Poradnik dobry, przejrzysty. +

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...