Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Solider Front 2 czy Special Force 2?

Umarly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie, zastanawiam się co jest lepsze. 

Proszę wypowiadać się jak graliście w obie gry.

Czas wziąć się do roboty

;)

Opublikowano

Soldier Front 2 i Special Force 2 to 2 te same gry. Różnica polega na tym, że AeriaGames nazwała shootera Soldier Front a Gameforge Special Force. Obie działają na Unreal Engine 3

Wymagania mają te same, więc nie musisz sie bać jeśli Special ci działał to Soldier też pociśnie ;)

Grałem w obie i jednak wybrałbym Soldier Front, mimo iż trzeba pobrać dodatkowy program, który zmienia twój adres IP na amerykański, a jest to potrzebne temu że gra nie jest dostępna w polsce.

Plusy Soldier Front: 

Dużo ciekawszy system gry (Kupujesz broń do której po zabiciu określonej ilości osób, możesz kupić upgrade),

Dużo wiecej mapek,

Dużo wiecej trybów gry (Sniper Match, Flag Point itp..),

Praktycznie brak cheaterów (przez miesiąc gry spotkałem góra 2)

Dużo więcej broni

System upgrade

Minusy:

Brak polsiej wersji językowej

Wymaga dodatkowego programu

Znacznie wyższy poziom gry

#Edit

Osobiście to powolutku wycofuje sie z obu gier, zaczynam grać w cs'a :)

I wszystko jasne...

Opublikowano

Własnie kapsułki...

Są kapsułki tak jak na Special Force 2 jednak jest ich o wiele więcej.

Mamy do dyspozycji również kilka kapsułek za SP czyli nie trzeba wydawać pieniedzy na sms czy też przelew lecz do wygrania są dużo gorsze rzeczy, m.in. G36C BatGun

oraz loteria SP (Głowna nagroda 1.000.000 Sp) Koszt jednego losu jest bodajże 5k sp.

W kapsułkach płatnych mamy do dyspozycji oprócz pojedynczych broni tak jak to jest na Special Force są również orgelboxy w których mamy możliwość wygrania każdej broni która jest dostępna we wszystkich orgelboxach, nazywa sie to ''All In One'' Lecz koszt tego był chyba większy. 

A no i kapsułki kupujemy walutą AeriaPoints, nie przyglądalem sie płatnościom :)

I wszystko jasne...

Opublikowano

@Umarły Ja gram w Soldier Front 2, więc mogę się co nieco wypowiedzieć. Mam 48lvl, który wbiłem bez żadnych cheatów w niecałe 1,5 miesiąca. Na start masz do wyboru ma41 albo ak. Najlepiej jest wziąć ma41 oczywiście, dostajesz też 30k sp. Od razu otwierasz orgelboxa z kapsułkami za sp, 1 kapsułka to 1k sp. Za 30k maksymalnie możesz kupić 15 kapsułek, nie można mieć mniej niż 15k sp, aby móc kupować kapsułki. Mi udało się za 4 kapsułką na początku i wygrałem G38C Batguna na perma, jest to świetna broń dla początkującego. Jest oczywiście celownik EOtech :D. Jeśli nie wygrasz Batguna, to możesz dostać jeszcze Bolt417 EO(hq), albo CT M200 Blue(cheytac). Z takim ekwipunkiem idziesz na kanał, dla początkujących. Jest mało kanałów, jest dla rekrutów(kd<1,3) i zawodowców z kd powyżej 1,3. Masz oddzielny kanał na klany oraz survival i defence :D. Ogromnymi plusami Soldier Front 2 są eventy, za samo logowanie można dostać charakter Mamba, albo GIGN(jaki dostanę jutro:D ) na 7 dni. Łatwo z eventów też dostać kapsułki za AP oraz bronie na perma. Jest super też promocja dla nowych, jeżeli kupić AP za 1$ i wydasz je w Soldier Front 2, to możesz coś takiego dostać:  http://soldierfront2.aeriagames.com/itemmall/item/207297/free-package Ogółem warto grać, cheaterów prawie w ogóle nie ma. Ja używam wprawdzie WH, ale tylko z połączeniem ze snajperką. Minusem są ograniczenia levelowe poszczególnych broni, np dopiero od ponad 50lvl jest do kupienia k2 :D i AWP. 

Jak coś to pisz do mnie w grze, pomogę ci na start, mój nick w grze to Aimer. GG:50967914. Pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...