Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dziwny błąd po dołączeniu na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak jak w temacie > Jak wchodze sam na server jest wszystko ok, wszystko śmiga i tak dalej, jak mój brat chce wejść żeby mi pomóc przy serverze (coś zbudować czy coś innego) to jak się wloguje to chwile jest dobrze a po chwili wywala coś takiego af35188790b5.png crashuje cały server i tyle.

Proszę o pomoc

Opublikowano

Też to parę razy miałem spróbuj odświeżyć parę razy, wejdz na inny serwer i znowu na ten albo wyłącz i włącz minecrafta :D

Opublikowano

To chyba wina silnika spigot, masz tą wersję, co jak była 1 osoba i dołączła 2 to wywalało.

Proszę tu link do silnika bez tego błedu. Silnik pisze, że jest 1.7.9, ale działą na 1.7.2,1.7.4 itd.

http://www.spigotmc.org/threads/arrayindexoutofboundsexception.14826/

Potem klikasz Download.

@Edit a co do tego błedu jak startujesz serwer to w pliku startowym zamiast te xmx itp, musisz zamienić na:

-XX:MaxPermSize=1024M -jar spigot.jar

U mnie cały plik wygląda tak:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -XX:MaxPermSize=1024M -jar spigot.jar

PAUSE

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Musisz pobrać nowego spigota też mam ten komunikat z jawą 128M ale serwer mi działa normalnie, prawdopodobnie masz niekompatybilne pluginy, byłoby miło jakbyś znalazł ten błąd gdy wbijesz na serwer i go byś tu przesłał

Opublikowano

ok, problem rozwiązany leszczu97 pomógł dzięki, ale i reszcie dziękuje, lecą lajki 

Do zamknięcia

Opublikowano

a mooże, jak włączam server to wyskakuje coś takiego > 4426814048917381082122.png

Nope używasz spigota więc dlatego tak masz ;)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...