Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy piszę w dobrym dziale - ale jak coś to proszę przenieść.

A więc, co zrobić żeby odzyskać steam? Dokładnie przed chwilą, pojawił się komunikat

że ktoś na innym komputerze się zalogował - patrzę, zmienione dane.

Próbowałem zmienić mail.. jednak on też jest zmieniony. Po chwili, patrzę na mój profil przez stronę a tam..

zmieniony nick, avatar oraz kraj.. na Arabię Saudyjską. Avatar też jakiś dziwny, nie wiem czy potrzebny ale na wszelki wypadek będzie na dole w spoilerze.

Jak je odzyskać?

ab4cc34b567037be69a35b3a525f2e6d79e6a2a9

Opublikowano

Wystarczy posiadać przykładowo dowód zakupu jakieś gry Steam.

Może to być zdjęcie paragonu + klucza jakieś gry, która za pomocą tego właśnie klucza została dodana do Twojej biblioteki.

Również może to być potwierdzenie zakupu, którego możliwości zapisania pojawia się po zakupie dowolnego tytuły w Sklepie Steam (wtedy trzeba podać też metodę płatności itp.).

Warto również przypomnieć sobie listę ostatnich działać na Steam w celu usprawnienia procedury odzyskania konta.

Trzeba dodać, że jeśli na koncie masz gry z samych giftów to szansa odzyskania jest mała, tak samo jak gdy nie masz powyższych.

Z powyższymi informacjami należy zgłosić się do supportu Steam https://support.steampowered.com/

Oczywiście zakładamy tam nowe konto (nie logujemy się danymi konta Steam).

Jest opcja zgłoszenia problemu w polskim języku, ale na odpowiedź czeka się nawet do 2 dni.

Lepiej wysłać zgłoszenie w języku angielskim.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Trzeba dodać, że jeśli na koncie masz gry z samych giftów to szansa odzyskania jest mała, tak samo jak gdy nie masz powyższych.

Właśnie tak jest, miałem na koncie tylko Counter Strike'a GO, z gift code'a.. ciekawi mnie też jak on schakował to konto, 

na e-mailu moim nie ma żadnego śladu o zmienianiu hasła, czy coś. ;/

Opublikowano

Człowieku, masz tylko CS:GO, 18h przegranych, żadnych dowodów,

kompletny brak informacji. Jak ty chcesz im cokolwiek udowodnić? 

PS. Skoro miałeś tam samo CS:GO, to kup nowe (20zł) 

Co innego gdybyś tam miał dużo gier, ale w takim przypadku na pewno byś miał jakieś dowody.

Następnym razem włącz Steam Guarda...

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...