Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Build + rady co do gry Yasuo.

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Yasuo od dawna, ale jakoś nim nie grałem zbytnio. Teraz zacząłem. Jakieś rady oprócz E + Q ;d? Buduje go tak:

Stattik > Infinity > Berki > Hydra > Botrk i coś w stylu GA

Opublikowano

Kiedy podbijesz kogos w powierze nie ultuj odrazu tylko walnij 1 Q (o ile masz odpowiednio maly CD na to) i dopiero gdy przeciwnik juz prawie opadnie wtedy uzyj ulta i masz wtedy kolejne 2 (chyba) sekundy kiedy przeciwnik nic nie moze zrobic.

Opublikowano

Zamiast hydry robisz botrka.

Dokładnie Star z Doranem Next Statikk --> Berserkery --> Infinity --> Botrk --> Last Whisper --> Ga / Banshee zależy od sytuacji :D

54235962013387302539.png

Opublikowano

-Dużo się poruszaj wtedy nabija ci się pasywka 

-Pamiętaj o tym że możesz użyć ulta nie tylko gdy użyjesz swoje q ale także gdy ktoś ci podrzuci przeciwnika typu vi , lee czy malphite 

-Yasuo jest silny na starcie nie bój się walczyć o fb

-Możesz łatwo dogonić przeciwnika swoim e odbijając się od minionów 

-Nie używaj odrazu e jeżeli stoisz przy przeciwniku 

Z mojej strony to tyle życzę powodzenia w grze 

minionek_5956.png

Opublikowano

Start z doran bladem , ogólnie Yasuo jest bardzo mobilny w odróżnieniu od większości postaci , jeżeli dostaniesz ganka, nie panikuj , dzięki minionom możesz łatwo z tego uciec, tarcza oczywiście blokuje większość umiejętności dystansowych, z wyjątkiem np. ulti Lux , nie wiem jak z Syndrą no i oczywiście, turret ;d , po złożeniu stattika masz już sporo na krytyka dzięki passywce 2x kryt , bardzo dobrze współdziała z ulti malph, wukong, zdaje się że E Thresha oraz ulti Vi oraz możliwe że ulti Lee, staraj się oszczędzać E jeżeli walczysz sam na sam z przeciwnikiem , może się przydać do ew. pościgu, chyba tyle , powodzenia . 

2wg4nlj.png

Opublikowano

-Dużo się poruszaj wtedy nabija ci się pasywka 

-Pamiętaj o tym że możesz użyć ulta nie tylko gdy użyjesz swoje q ale także gdy ktoś ci podrzuci przeciwnika typu vi , lee czy malphite 

-Yasuo jest silny na starcie nie bój się walczyć o fb

-Możesz łatwo dogonić przeciwnika swoim e odbijając się od minionów 

-Nie używaj odrazu e jeżeli stoisz przy przeciwniku 

Z mojej strony to tyle życzę powodzenia w grze 

Nie ... Oczywiście co do 3 - z resztą się zgodzę :D

badz agresywny na levelach pierwszym i drugim i nie pickuj go gdy przeciwnicy maja duzo cc

i Też Nie ......

ahahahaha  - Pozdro 600 bądź agresywny na początku, na 1 i 2 Lvl ..... Przestańcie przecież ta postać jest chyba jedną z najsłabszych postaci w początkowej fazie gry owszem jeżeli masz jeden konkretny item, którym dokładnie jest niejaka KOSA STATIKK to rządzisz, ale niestety na 1 czy też 2 lvl z samym Doranem nic nie ugrasz :D No chyba, że jesteś Koreańczykiem i grasz na poziomie światowym wiesz takie czejsy takie plejsy - Buła łokieć kołowrotek ^^ Nie no, ale tak na serio to staraj się nie wdawać w żadne poważniejsze walki nie wcześniej niż przed 6 lvl i bez Kosy bo to się zazwyczaj krytycznie kończy dla Ciebie ;) Uwierz mi gram tą postacią nie od dziś więc wiem co i jak w temacie. Jest to dla mnie najlepsza postać i gram nią najwięcej oraz robię najwięcej Piętakili <#3

54235962013387302539.png

Opublikowano

Hydra jest na nim c**jowy .

Polecam taki build :

Stattik > Botrk > Berki > Infinity/Last Whisper > Infinity /Last Whsiper/ GA :) Kolejność Infinity Edge i LW zależy od enemy,zamiast GA można jeszcze banshee albo omen .

Polecam ci abyś miał w team aoe dmg + knock up a jak nie to musisz wyczuć kiedy będzie team fight i wystackować dasha przed tf.Szybkie palce ci się przydadzą i nie zużywaj za często tarczy pod W tak samo , nie najeżdżaj od razu E na przeciwnika żeby ci nie uciekł czy coś.

Moje rady to ciągle pushować i outfarmić przeciwnika,wkurwiać go jeżdżąc E po cs,nie czekaj na swoje cs tylko pushuj w c**j. ! 

I lepiej nie bij się przed tym jak nie masz stattik czyli core item bo yasuo jest słaby wtedy 1vs1 ^^ 

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

i Też Nie ......

ahahahaha  - Pozdro 600 bądź agresywny na początku, na 1 i 2 Lvl ..... Przestańcie przecież ta postać jest chyba jedną z najsłabszych postaci w początkowej fazie gry owszem jeżeli masz jeden konkretny item, którym dokładnie jest niejaka KOSA STATIKK to rządzisz, ale niestety na 1 czy też 2 lvl z samym Doranem nic nie ugrasz :D No chyba, że jesteś Koreańczykiem i grasz na poziomie światowym wiesz takie czejsy takie plejsy - Buła łokieć kołowrotek ^^ Nie no, ale tak na serio to staraj się nie wdawać w żadne poważniejsze walki nie wcześniej niż przed 6 lvl i bez Kosy bo to się zazwyczaj krytycznie kończy dla Ciebie ;) Uwierz mi gram tą postacią nie od dziś więc wiem co i jak w temacie. Jest to dla mnie najlepsza postać i gram nią najwięcej oraz robię najwięcej Piętakili <#3

jak zaczynasz z q na 1 lvl, to tak- jest slaby ale zaczyna sie z e gdzie mozna latwo obic i na 2 lvl easy fb wchodzi jesli umiesz nim grac

yasuo jest mocny juz w early wiec pisanie ze nie warto tylko dlatego ze nie ma statikka jest bledem

powiem ci taka tajemnice- wiekszosc miderow zaczyna z odpowiednim doranem

­

Opublikowano

Bla bla bla

Ja startuję z Doranem - po powrocie kupuję Kostur za 800golda na lifesteala - statik - infinity - lw - hydra - ga  (oczywiście berserkerki w międzyczasie )

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

i Też Nie ......

ale wiesz, że jesteś strasznie mobilny i masz tarczkę, więc bierzesz e na 1 lvlu po creepach jedziesz, 1 sobie zostawiasz do ucieczki i harrasujesz przeciwnika?

<>

Opublikowano

Pojebało was z tym botrkiem?

Statik > berserkerki > bt > infinity > lw > GA

Jeżeli wcześniej złapałeś feeda to składasz na odwrót czyli najpierw infinity a potem bt.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Co to jest BT i lw?

Bloodtrister oraz Last Whipser

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...