Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Electro house i jej tworzenie ?

Runeyylo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanko czy mógłby mi ktos polecić jakiś programik do tworzenia muzyki ?

Albo fl studio 11 jakiś link do pełnej wersji lub do działającego cracka a jak nie to jakiś inny program bardzo bym prosił,.

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

Opublikowano

Ja z tej strony ściągałem 

http://thepiratebay.se/

Przydałyby by się jakieś sample, wtyczki do tego. 

Masz tableta ?
Bo by skonfigurował i byś miał zajebiste midi to tworzenia melodii.

Tak na marginesie, siedzę w fl studio z rok i doświadczenia wiem że ogólnie muzykę nie jest trudno skomponować, ale jej obrobienie żeby zajebiście brzmiała to inna bajka.

Dość znana nutka, banalna melodia przez całą piosenkę, a spróbuj zrobić coś takiego samego na podobnej zasadzie to nie ma szans. Nie wiem od czego to zależy ? Doświadczenie, sample,profesjonalny sprzęt ? 

Deus vult

Opublikowano

@UP, Oczywiście, że doświadczenie i sprzęt, ale przede wszystkim pomysł i jego wykonanie, czyli umiejętność tworzenia, dobre ucho itp.

A co do profesjonalnych sprzętów, to proszę. 1500zł - nówka sztuka, nie śmigana.

Jak nie lubisz gadania to 5:50.

Tutaj sam demo mix.

Opublikowano

@UP, Oczywiście, że doświadczenie i sprzęt, ale przede wszystkim pomysł i jego wykonanie, czyli umiejętność tworzenia, dobre ucho itp.

A co do profesjonalnych sprzętów, to proszę. 1500zł - nówka sztuka, nie śmigana.

Jak nie lubisz gadania to 5:50.

Tutaj sam demo mix.

ale po co sprzęt, jak melodię na 3-4 klawisze każdy może stworzyć, ale co później z nią zrobić o to jest pytanie. Jak odpowiednio dobrać sample itd. 

Deus vult

Opublikowano

Proponuję jeszcze raz obejrzeć/przesłuchać filmiki. Jak widać, można zrobić dobry house (?) bez siedzenia godzinami w studio. Robisz projekt, nagrywasz, potem tylko obróbka. A sample ? Wyżej masz ich użytych 40, jak nie więcej. Mylisz pojęcie melodii, a rytmu i sampli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...