Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z moim MMR

Motox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Gdy dostałem sie do Golda V wszystko było fajnie, ale nagle jakoś zaczęło mi gorzej iść i przegrywałem. Przegrałem coś z 7 meczy z 0lp. Teraz skill mi w końcu wrócił, ale jest problem, taki że dodaje mi ~12lp ale odejmuje z 18 :<. Co mam zrobić wygrywam teraz 2-3 przegram 1 i jest cały czas tak z 10lp. Oto zdjęcie z op.gg:

I tu jest moje pytanie co robić, żeby wzrosło i czy bedzie normalnie jak wejde (jakims cudem) do Golda IV?
Opublikowano

bedziesz miał to do momentu aż twoje MMR będzie wysokie. Zdarza się że MMR waha się pomiędzy linią średni, w takim momencie zwykle sie dostaje 20 i traci 20. Jeżeli bedziesz w tym punkcie to wiedz, że jeżeli wygrasz 2-3 gry w góre to MMR będzie powyżej "lini" i zaczniesz zdobywać wiecej niż tracić

Opublikowano

@Pelikano

Trudno, żeby poszło w gore jak w swoim teamie mam gosci co sa ~Silver I a w przeciwnym ~Gold IV

Mam jeszcze 1 pytanie. Czy mmr rośnie bardziej jak gram solo czy duo? Czy w obu przypadkach rośnie po tyle samo?

Opublikowano

Zależy jakiego masz kompana do duo, jeżeli masz (teraz max ligę mniej można miec) kolegę niżej od Ciebie, to będziesz dostawał troszke mniej, ale nie znacznie, z doświadczenia wiem że jest to kwestia kilku LP 3-4. Jeżeli masz w duo gracza o ligę wyżej to będziesz dostawał troszkę wiecej LP (również kwestia kilku LP). Zanim był patch i mozna było grać z graczem z diamentem, będąc w brązie to dostawałbyś dużo więcej LP niż byś powininen, ponieważ poziom trudności jest proporcjonalny do ELO twojego i twojego kolegi. Np. jeden team ma ok 1500 elo, to drugi musi mieć porównywalną ilość więc wychodziło na to że grałbyś ze znacznie silniejszymi graczami niż powinineś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...