Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SWAP - Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko :)

Zacznę od tego, że posiadam samsunga galaxy ace, model GT-S5830, android 2.3.6. Telefon jest zrootowany. Mam pewien problem, otóż mój ace posiada bardzo mało pamięci wbudowanej, mam zainstalowane 2, bardzo małe aplikacje oraz Usługi gp i nie mam już miejsca. Czytałem o czymś takim jak swap, wiem na jakiej działa on zasadzie, tworzy on partycję na karcie SD itd. No ale mam problem, zainstalowałem apke "ramexpander" no i wszystko ok, klikam swap activ i ładuje się no i nagle problem. 

SS: 

28052806365646075538.png

Link: 

http://iv.pl/images/28052806365646075538.png 

Zrozumiałem z tego, że nie przeczytałem instrukcji czy coś, bla, bla no i, że jest jakiś problem z kernelem, że na moim nie można tego swap'a zrobić. Wytłumaczy mi ktoś co i jak z tym? 

xD

Opublikowano

Tłumacząc : "Co to jest? To urządzenie nie ma kernela kompatybilnego z Swap. Powinieneś sprawdzić swoje urządzenie przed tym, jak kupiłeś tą aplikację programem 'Memory Info & Swapfile Check' ze Sklepu Play, którą zrobiłem, żeby zapobiegać takim problemom". Mam nadzieje, że już wszystko jasne.

Czyli kernel nie jest kompatybilny.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

No tyle to ja już wiem. Wiesz może jaki będzie kompatybilny? I podejdze pod ace? Lub jakiś sposób jak poprawić wydajność ace.

xD

Opublikowano

kiedyś miałem Asa iii często zmieniałem romy ;) musisz wgrać CWM aa następnie znaleść odpowiedni kernel w internetach :P badz najlepiej CyanogenMod(Znacznie lepiej chodzi telefon)   :P 

aaa o dalsze wskazówki kieruj sie na pw :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...