Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS! FPS! i jeszcze raz FPS! (problem)

miki1921

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, witam wszystkich graczy jak i tych co w cs'a już nie grają. Otóż mam problem z FPS'ami w counter - strike'u 1.6. Kiedy miałem jeszcze windows'a XP, miałem około 100 fps a teraz gdy zmieniłem na windows'a 7 mam 30 fps,15 przy smoke'u. Od razu mówie że kompa mam nie za dobrego lecz jeśli na XP było 100 fps to powinno się dać zwiększyć ilość fps na siódemce. Proszę podanie jakiś komend które nie pogarszają grafiki a fps zwiększają Jakieś mody, pliki, no nie wiem, wszystko co wpadnie do łapek :) Proszę o pomoc, ponieważ w końcu chce zagrać na płynnym counter - strike'u. Z góry dziękuję. Myśle że wszystko ładnie i czytelnie ;)

Uczeń
Opublikowano

jak ja z xp zmienilem na win 7 to wgl mi cs nie chodzil :3 ... ale jak masz steam to wylacz synchronizacje

Opublikowano

wpisz w konsoli fps_max 999 . Na jakiej rozdzielczosci grasz? Rowniez mam win7 i na jednej rozdzielczosci gra mi sie zacina, nie chodzi plynnie, a na innych ok wiec pokombinuj cos z tym ;)

Opublikowano

wpisałem komende fps_max 999 i fps powiększyły się tylko w menu a podczas gry fps'y były takie same, zmniejszyłem rozdzielczość na najmniejszą i fps'y zwięszyły się do 50fps ale ta liczba dalej mnie nie zadowala :(

Uczeń
Opublikowano

pewnie 1 gb ram?/ sprobuj wylaczyc synch opcje-video- i odznacz - wait forvertical synch

Uczeń
Opublikowano

no to jak na ns nie masz 100+ to nic raczej nie zrobisz/ sam mam nowy komp win 7 wyciagne 400fps a w smoku spada do 50 -.-

moze inna werscja cs?

Opublikowano

instalowałem wszystkie jak leci, to znaczy na początu v23 i były lagi potem inne a na końcu zainstalowałem v32 i chodził najpłynniej (i zostawiłem tą wersje) ale jest tylko 50fps

Opublikowano

instalowałem wszystkie jak leci, to znaczy na początu v23 i były lagi potem inne a na końcu zainstalowałem v32 i chodził najpłynniej (i zostawiłem tą wersje) ale jest tylko 50fps

Dane PCta z ciekawości poproszę.

Ram, karta grafifczna itp.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Polecam pobrać managera karty graficznej. Ja na XP miałem NViDIA Card Drivers, przed zainstalowaniem miałem po 10 fps normalnie. Po zainstalowaniu normalnie mogłem grać. Obecnie na Windows 7 mam AMD Vision Engine Control Center, zawsze to odpalam, bo zmniejsza lagi w grach. Lub po prostu zaktualizuj sterowniki od karty graficznej. Jeśli nic z tego nie pomoże, to może te komendy coś dadzą (ja mam tak ustawione w configu i lagów nie mam, mimo, że mam po 60 fps w grze, ale weźmy pod uwagę to, że gram na rozdzielczości 1360x768, jakiej cs nie oferuje. Tobie zapewne będzie wykazywać więcej):

_cl_autowepswitch 1
_snd_mixahead "0.1"
+jlook
+mlook
ati_npatch "1.0"
bgmvolume "1.000000"
bottomcolor "6JaHet1me9A"
brightness "2"
cl_allowdownload 1
cl_allowupload 1
cl_backspeed "400"
cl_cmdbackup "2"
cl_cmdrate "101"
cl_corpsestay "600.000000"
cl_crosshair_color "250 250 50"
cl_crosshair_size "small"
cl_crosshair_translucent 0
cl_dlmax "1024"
cl_download_ingame 1
cl_dynamiccrosshair "0"
cl_forwardspeed "400"
cl_himodels 0
cl_idealpitchscale "0.8"
cl_lc "1"
cl_logocolor "#Valve_Dkgray"
cl_logofile "headshot"
cl_lw "1"
cl_min_ct "2"
cl_min_t "1"
cl_minmodels "0"
cl_mousegrab "1"
cl_radartype "1"
cl_righthand 1
cl_shadows "1"
cl_sidespeed "400"
cl_timeout "60"
cl_updaterate "101"
cl_vsmoothing "0.05"
cl_weather "0"
con_color "255 180 30"
con_mono "0"
console 1
crosshair "1"
exec userconfig.cfg
fastsprites "2"
fps_max "101"
gamma "3"
gl_dither "1"
gl_flipmatrix "0"
gl_fog "0"
gl_monolights "0"
gl_overbright "0"
gl_polyoffset "4"
gl_vsync "0"
hisound 1
hpk_maxsize "4"
hud_capturemouse "1"
hud_centerid 0
hud_draw "1"
hud_fastswitch 1
hud_saytext_internal "1"
hud_takesshots "0"
joystick "0"
lookspring "0.000000"
lookstrafe "0.000000"
m_customaccel "0"
m_customaccel_exponent "1"
m_customaccel_max "0"
m_customaccel_scale "0.04"
m_filter 0
m_forward "1"
m_mousethread_sleep "10"
m_pitch "0.022"
m_rawinput "0"
m_side "0.8"
m_yaw "0.022"
model "gordon"
mp_decals "300"
MP3FadeTime "2.0"
MP3Volume "0.320000"
name "x"
net_graph "0"
net_graphpos "2"
net_scale "5"
r_detailtextures "0"
sensitivity "4.5"
setinfo "_ah" "1"
setinfo "_pw" "maciora"
setinfo "_vgui_menus" "0"
setinfo "boost" "1"
setinfo "cs-serwer" "1"
setinfo "lang" "pl"
skin ""
spec_autodirector_internal "1"
spec_drawcone_internal "1"
spec_drawnames_internal "1"
spec_drawstatus_internal "1"
spec_mode_internal "4"
spec_pip "0"
suitvolume "0.160000"
sv_aim "0"
sv_voiceenable "1"
team "counter-cerrorist"
topcolor "30"
unbindall
viewsize "110"
voice_enable "1"
voice_forcemicrecord "1"
voice_modenable "1"
voice_scale "2"
volume "1.210000"

76561197967532978.png

Opublikowano

Pewnie masz za mało ramu i komp nie wyrabia, bo 7 bierze nieporównywalnie więcej ramu od XP'ka. Spróbuj ustawić najniższą rozdzielczość i wtedy sprawdź fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...