Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Konfiguracja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem za bardzo co powoduje jeden bardzo poważny błąd, dlatego potrzebuje ogólnej pomocy przy konfigurowaniu pluginów na skyblocka. 

W zamian mogę zaoferować nagrodę w stylu VIP na serwerze minecraft (skyblock), tudzież VIP na naszym serwerze teamspeak3 (+kanal w strefie VIP), jesli ktos pomoze z najwazniejszym problemem a mianowicie:

Klient Minecrafta crashuje w momencie zmiany swiata na "skyworld" poprzez komende "/island"

Blad na serwerze: "Could not pass event PlayerRespawnEvent to Multiverse-Core v2.5-b678"

Pluginy na serwerze : Multiverse-Core/-Portals , Essentials , NoItem , AuthMe, PermissionsEx , OtherDrops , WorldGuard/Edit , uSkyBlock.

Problemem moze byc to ze uzywam pluginow na wersje mc 1.7.2, a posiadam wersje 1.6.4

Więcej info poprzez steam (po lewej), lub na teamspeaku (bonzaii.eu).

Pozdrawiam i proszę o pomoc ;)

Ile mój steam jest warty... :( ---> LINK <---

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano
Klient Minecrafta crashuje w momencie zmiany swiata na "skyworld" poprzez komende "/island"

Zapewne wadliwy plugin na SkyBlocka. Polecam IslandWorld.

//edit:

Problemem moze byc to ze uzywam pluginow na wersje mc 1.7.2, a posiadam wersje 1.6.4

No  chyba sobie sam odpowiedziałeś na te pyrania :D

Opublikowano

Zapewne wadliwy plugin na SkyBlocka. Polecam IslandWorld.

//edit:

No  chyba sobie sam odpowiedziałeś na te pyrania :D

Wlasciwie to nie odpowiedzialem sobie sam na te pytania, gdyz teoretycznie, jak developer mnie informowal, plugin na 1.7.2 nie wykorzystuje nowszych bibliotek wiec plugin powinien byc kompatybilny wstecz.

Przy pluginie IslandWorld, problem wystepuje rowniez.

P.s. poszukuje konkretnych odpowiedzi, jaka funkcja moze powodowac ten blad itp, a nie odpowiedzi typu kolega wyżej.

Pozdrawiam

P.s.2 @KashtanPL, postawilem serwer w wersji 1.7.2, wgralem te same pluginy, problem nadal wystepuje.

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

W takim razię cię okłamał.
API bukkita się, każdy kto piszę pluginy o tym wie. W mniejszym, w większym stopniu... Nie ważne, zmieniło się.
Między innymi informuje cię o tym to.

Blad na serwerze: "Could not pass event PlayerRespawnEvent to Multiverse-Core v2.5-b678"

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

W takim razię cię okłamał.

API bukkita się, każdy kto piszę pluginy o tym wie. W mniejszym, w większym stopniu... Nie ważne, zmieniło się.

Między innymi informuje cię o tym to.

A co 'TO' znaczy jesli moge wiedziec? i jaki plugin to powoduje? Nie pytam sie jaki nie moze tego "przyjac/obsluzyc", tylko jaki to powoduje?

Edit: Problem pojawia sie rowniez przy probie przejscia do netheru, fakt faktem w zwiazku z innym pluginem: 

[SEVERE] Could not pass event InventoryClickEvent to NoItem v3.1.0

A co do twojego posta, to moge Ci napisac plugin na wersje minecrafta 1.0.0 (jesli najpierw sie poducze w pluginach) ktory bedzie rowniez dzialal na 1.7.2.

Opublikowano

Jak widzisz tutaj plugin Multiverse-Core wywala błąd, a dokładnie go wywala wtedy kiedy gracz zostanie np. zabity i chce się zrespić. Próbowałeś, może wgrać poprzednia wersje MV?

Natomiast ten błąd jest w pluginie NoItem, przy klikaniu w eq. Tutaj radze pobrać tą wersje KLIK, czemu? - Dla tego, że plugin używa NMS, i tutaj trzeba dostosować plugin do wersji craftbukkit'a.

Opublikowano

A co 'TO' znaczy jesli moge wiedziec? i jaki plugin to powoduje? Nie pytam sie jaki nie moze tego "przyjac/obsluzyc", tylko jaki to powoduje?

Edit: Problem pojawia sie rowniez przy probie przejscia do netheru, fakt faktem w zwiazku z innym pluginem: 

A co do twojego posta, to moge Ci napisac plugin na wersje minecrafta 1.0.0 (jesli najpierw sie poducze w pluginach) ktory bedzie rowniez dzialal na 1.7.2.

W tami razie napisz mi taki plugin na chat. Taki prosty, po napisaniu czegoś, wyświetli ci się jakaś wiadomość. Byle jaka :D

Co do postu, to znaczy że nie można wykonać zdarzenia.

@Edit @Ashcan

Przykład, na ten chat;

1.7.x - http://jd.bukkit.org/dev/apidocs/org/bukkit/event/player/AsyncPlayerChatEvent.html
Starsze - http://jd.bukkit.org/rb/apidocs/org/bukkit/event/player/PlayerChatEvent.html

Myślę, że to wszystko z mojej strony.

Oraz tak. Jestem dyslektykiem.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

W tami razie napisz mi taki plugin na chat. Taki prosty, po napisaniu czegoś, wyświetli ci się jakaś wiadomość. Byle jaka :D

Co do postu, to znaczy że nie można wykonać zdażenia.

Fakt, zle sie wyrazilem.

Moglbym, nie - mogę.

Nie mam zamiaru niczego udowadniac dzieciom (chyba ze masz dysleksje) ale jak tak bardzo chcesz sie osmieszyc, popatrz na pluginy na wersje np 1.4.6 i wgraj je na 1.6.4.

Zaloze sie ze czesc z nich bedzie dzialac, i o dziwo nie beda sypac bledami.

Co do tematu i odpowiedzi ShymQn'a, problem jest taki ze przy dedzie jest ten blad, przy zmianie swiata jest blad w stylu "Could not pass event PlayerChangedWorldEvent to Essentials"

Nie sadze ze byloby logiczne zmieniac pluginy w ktorych ten problem powoduje blad, tylko znalezc przyczyne problemu, bo raczej nie lezy ona w tych 3 roznych pluginach ;]

Edit: @Swiezu

W tami razie napisz mi taki plugin na chat. Taki prosty, po napisaniu czegoś, wyświetli ci się jakaś wiadomość. Byle jaka  :D

Co do postu, to znaczy że nie można wykonać zdarzenia.

@Edit @Ashcan

Przykład, na ten chat;

1.7.x - http://jd.bukkit.org/dev/apidocs/org/bukkit/event/player/AsyncPlayerChatEvent.html

Starsze - http://jd.bukkit.org/rb/apidocs/org/bukkit/event/player/PlayerChatEvent.html

Myślę, że to wszystko z mojej strony.

Oraz tak. Jestem dyslektykiem.

Dałeś mi 1 przykład, 1 funkcji, gdzie w bukkicie są tysiące funkcji. Ale tak, w przypadku TEJ funkcji masz racje, jednak w przypadku pozostałych 999+ domniemana jest moja wersja

I nie, nie wmawiaj sobie ze jestes dyslektykiem, gdyz uzywasz polskich znakow a dyslektycy nie mają tego w zwyczaju, jednak dzieci tak (bo fora wymuszają to na nich)

I edit 2: @topic

Nie trzeba bylo zmieniac wersji pluginow, pluginy mam na 1.7.2, bukkit 1.6.4. Pobralem jeszcze raz bukkita na 1.6.4 i ALL PLUGINY DZIAŁAJĄ, a nie tak jak Pan Zajeb**** Redaktor pomagal. Przynajmniej dobrze ze nie kazales mi zrobic formata, albo all usunac i na nowo wgrac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...