Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 32 GB ram dedyk!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie:

Ile slotow uciągnie porcesor

32gb ram 8 rdzeni

Dużo osob mowi ze 1000-1500 ale ja w to nie wieżę!

Proszę o szybką odpowiedź! 

Opublikowano

To wszystko zależy od tego jak skonfigurujesz i zoptymalizujesz swój serwer.

Opublikowano
le ja w to nie wieżę

A ja twierdzę, że dwie wieże...

Wszystko zależy od tego co chcesz zrobić. Jeżeli by miał to być jeden serwer, to tak 500 osób powinieneś obsłużyć (aczkolwiek za mało danych podałeś by jakoś to sprecyzować). Jednak jakbyś miał w planach kilka serwerów założyć połączyć to bungeecordem to myślę, że ta liczba mogłaby się o kilka setek zwiększyć.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

90% osób chciało zabłysnąć w temacie lub sobie nabić posty... Jak możecie stwierdzić po samym procku i ramie ile maszyna uciągnie! :D Jesteście jasnowidzami? 
Jakby maszyna miała 32 GB i procka 8 rdzeniowego (Stawiam na AMD), chyba że koledze się pomyliło z wątkami oraz miałby dysk HDD łącze jakieś 100 mb/s to na 99% nie udało by mu się bez lagów 'uciągnąć' tyle graczy(500-600 slotów jak piszecie). :p Jak nie podasz więcej informacji, to będzie sobie można dalej strzelać może ktoś trafi - Beka xD

Opublikowano

Okolo 500 slot

500-600 slot

Dziękuję wam a w szczególności :

90% osób chciało zabłysnąć w temacie lub sobie nabić posty... Jak możecie stwierdzić po samym procku i ramie ile maszyna uciągnie! :D Jesteście jasnowidzami? 

Jakby maszyna miała 32 GB i procka 8 rdzeniowego (Stawiam na AMD), chyba że koledze się pomyliło z wątkami oraz miałby dysk HDD łącze jakieś 100 mb/s to na 99% nie udało by mu się bez lagów 'uciągnąć' tyle graczy(500-600 slotów jak piszecie). :P Jak nie podasz więcej informacji, to będzie sobie można dalej strzelać może ktoś trafi - Beka xD

Tak naprawdę to tylko on pomógł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...