Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem skuter 50cc

Sh94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem mianowicie chodzi o to, gdy go odpalam chodzi dobrze , lecz nie wchodzi w obroty jak powinien czyli dusi się, po dodaniu lekkiego gazu, później wchodzi na obroty jest ok jedzie. Jeżeli stanę nim tak do minuty nie dodając gazu to gaśnie, takjakby nie dostawał w ogóle paliwa ( brak dobrego akumulatora, pale od kopki ) dziś rozebralem go filtr powietrza przemylem benzyną, próbowałem odpalić go bez filtra powietrza i nie wiem jakim cudem ale bez gazu chodzil dość długo na bardzo wolnych obrotach. Mi się wydaje że to wina całego filtra. Może jeszcze ktoś wie co może być winą tego że nie dostaje normalnej dawki paliwa z filtrem? Gaźnik został umyty sprężarka przedmuchalem. Z góry podziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Skoro palisz z kopki to chyba to 2t ?  Jeśli tak, to w 2t normalne, że na zimnym silniku Ci się będzie dusił. Popytaj na forach o skuterach bo nie znam się na pierdzipędach.

21515.jpg

Opublikowano

To jest 4T nie 2T, idę zaraz dalej szukać przyczyny. Sprawdzę kompresję itp... zobaczę co z tego wyjdzie.

Opublikowano

A silnik ci nie charczy, podczas uruchomienia tego 50cc?

bez gif

Opublikowano

Obrotomierz nie działa mi, silnik chodzi równo, nic nie charczy. Zrobiłem tyle ile dalem rady, ale dalej mam to samo, wygląda to tak jakby paliwo nie dochodziło do gaźnika, lub dostaje za mało powietrza przez filtr. Jeszcze spróbuję go odpalić bez gąbki w filtrze.

Opublikowano

Obrotomierz nie działa mi, 

Zamów przez internet nowy obrotomierz, moze masz za stary i dlatego.

bez gif

Opublikowano

Zamów przez internet nowy obrotomierz, moze masz za stary i dlatego.

ekhem to na pewno wina obrotomierza że nie wkręca się ...

@topic czy zawsze tak było od kiedy kupiłeś skuter czy od jakiegoś czasu ? może masz blokade na nim założoną i dlatego go troche muli

Opublikowano

Kupiłeś go za 500 zl i dziwisz się, że nie działa tak jak trzeba. Na pewno jest tam coś przy gaźniku zepsute..

Kolega kupił Rometa jakiegoś 4t za 400 zł z papierami i jeździ bardzo ładnie :) 60km/h z dwoma osobami i jest bardzo zrywny

Imo coś nie tak z mieszanką albo gaźnikiem.

Opublikowano

Kupiłem bez papierów, to się nie dziw że 500 zł wygląda jak nowy. Sam jadę ponad 60km/H. A to że nie działa jak powinien to może być wina gaźnika filtra. jak jadę nim tą 60 puszcze gaz dodaje to jest takie uczucie jakby się dusił dopiero po chwili wychodzi w obroty. Ma być tak, że po dodaniu gazu w jeździe nie może się dusić tylko ma wchodzić na swoje obroty. Dalej nie wiem, co obrotomierz ma do tego że dusi się? :O

Opublikowano

Lee4its, nic nie straciłem Kolego takie skutery do 2 tysięcy chodzą... Co do tego, kupiłem dziś akumulator nowy, powiem Wam że widzę poprawę chodzi mi o to, że po dodaniu gazu chodzi lepiej, ale jeszcze to nie to na wolnych obrotach chodzi nie gaśnie po minucie czy mniej, tamten akumulator nie nadawał się do niczego, nawet nie chciał się ładować po podłączeniu prostownika... musiałem kopać ładowanie miał ale słabe. W sumie myślę tak, że ustawienie gaźnika, obrotów kupienie nowego filtra powinno pomóc (tak mi się wydaje). Ale to dopiero gdzieś za tydzień .

EDIT@. Skuter naprawiony, chodzi jak trzeba. Lekki gaz i jedzie do przodu, wina gaźnika, ustawiłem obroty itd. . . Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...