Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Torenzo nie chce nas zalogować na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zrobiłem z kolega serwer na tych plikach odblokowawszy portmapy serwer pisze ze działa włączamy klienta a tam ze Channel: 1 wyłączony i jak się loguje pisze błąd połączenia z serwerem ;c i kolega mówi ze teraz portmapy na czerwono świeca co zrobić??

1390144171-U592769.png

Opublikowano

nie odpalił ci się w ogóle serwer,rozumie że jak kolega ci up mówił odpal serwer to po uruchomieniu  virtualbox czy tam czegos innego wpisales /start  ?

Opublikowano

musisz się zalogowac do Ftp  przez filezile czy cos podobengo 

i w db będziesz miał ścieżkę np taka \usr\home\mt2\db  i w tym będziesz mial plik syserr jest on zazwyczaj w wersji tekstowej 

w kanałąch podobnie zalezy jak juz jak tam ustawione np 

\usr\home\mt2\chs\ch11 i plik syser

Opublikowano

Jak zobaczyć te logi z channelow i db? (jestem poczatkujacy, ale i tak daleko zaszłem)

Wejdz do folderu db i otworz syser w notatniku i pokaz zawartość

@Migren

upss, szybszy :v

Opublikowano

W procesach macie uruchomione pewnie 2x port mapy one lubią się bugować . Wyłaczcie je i  od nowa uruchomcie jako administrator .  A fftp i navi  polecam pobrac bo bez tego nic nie zrobicie .   

Opublikowano

ale my nie mamy hasla i loginu do ftp ani navi

lel.

Zaloguj się do konsoli i wpisz

/etc/rc.d/netif restart

i nastepnie /start

Opublikowano

A zmieniliście chociaż ip w  ROCIE ?   Bez tego nie wejdziecie na serwer . To serwer na hamachi więć trzeba w sysinstall tez pozmieniac .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...