Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

pitraxth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam już fundusze i za parę dni planuję kupić do gier ( z niemiec bo mam tam rodzinę i jest taniej )

* Mam już zasliacz

_Corsair vs 450W

*Napęd (jakś tam)

*Obudowę

_sPC brutus m23

Wysyłam z morele net bo w sklepie w niemczeh nie ma opcji zapisania koszyka.

http://www.morele.net/inventory/info/MqdWWb/ ( jestem na telefonie i nie mogę wać code (nie mam tej opcji) )

Opublikowano

Mam już fundusze i za parę dni planuję kupić do gier ( z niemiec bo mam tam rodzinę i jest taniej )

Głupota, wcale nie jest drożej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

I rozumieć że max kwota to 3000zł?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Aha, i czy masz zamiar podkręcać?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

A właśnie zapomniał bym.

W koszyku jest bez K. Ale w niemczech jest taniej i tam kupuję ten sam co w morele tylko z K trial a nie box bo kupuję chłodzenie lepsze.

Czyli tak podkręcam.

A dysk sshd kupuję a nie hdd jak w morele.

Opublikowano

Czyli dysk hybrydowy? Już go posiadasz? Wliczać go do koszyka?

Opublikowano

Tak więc, proszę bardzo: http://www.morele.net/inventory/info/VsR7M/

Masz tutaj najwydajniejszy procesor Intela z serii i5 (przy okazji najbardziej opłacalny do gier) z możliwością podkręcenia.

Płyta z wydajną, chłodzoną sekcją zasilania z potencjałem do OC

8GB pamięci

Świetny R9 280X z trzema wentylatorami i 36miech gwarancji.

I oczywiście twój dysk.

Opublikowano

Trochę nie odpowiada mi to że grafika jest z serii radeon ponieważ mają one słabe sterowniki. A czy do oc nie powinien być inny cooler bo stockowe są słabe ? A co sądzisz o moim zestawie ?

I chciał bym żeby była ta płyta i ta grafa co u mnie. Bo to co ja znalazłem (ten mój zestaw) jest ok. Tylko czy będzie się zgrywał ze sobą.

Opublikowano

Co do grafiki to radeon jest tańszy i polecany na wielu forach. Opowieści ze sterownikami nwm jak się odnoszą do realiów. Ja mam aż dwie taki karty tyle że z MSI i wszystko ładnie chula. A podobno ze sterownikami CF jest jeszcze większy problem. Ja radzę zostać przy radeonie (w dodatku tańszym).

W twoim zestawie jest płyta z chipsetem B85. Do podkręcania zdają się chipsety Z np. Z77 Z87 Z97. Też proponuję zostać przy moim.

Chłodzenie rzeczywiście może się przydać. Polecam http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-grandis-xe1236-spc099-643221/ : 2 radiatory, 2 wentylatory. Co jak co ale SPC na bardzo dobre chłodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...