Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMR ? mało pkt ?

Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pytanie na dziś: Ostatnimi czasy ostro przegrywałem mecze. Na 10meczy z 3 wygrane (te wakacje). Jednak 2dni temu już sie polepszyło i idzie w dobym kierunku. Gram z kolegą duo, ta sama liga (silver 3) Jedziemy równo, ALE! Wygraliśmy wczoraj 6gier na 8 i ja myślałem, że po tych grach mmr mi podskoczy i będę dostawać więcej pkt, a tutaj dupa :/ On dostaje 20-22 a ja po 17 ??? Dlaczego dostaje tak mało ? MMR nie da rady sprawdzić bo mam za dużo gier DUO no ale skoro jesteśmy w tej samej lidze to powinno mi podskoczyć ? Czy jak gram duo to słabiej to wszystko idzie ? ;d Z góry dzięki.

Tutaj ss gier z wczoraj >  http://scr.hu/1s68/me6z6

A tutaj lolking> http://www.lolking.net/summoner/eune/23588815

Opublikowano

Kluczem do sukcesu aby zwiększyć mmr, jest byciem lepszym i  wygrywać więcej meczy.

Jeśli będziesz ciągle wygrywać do silver 1, to mmr poprawi ci się na gold +.

btw on dostaje więcej ponieważ od silver 5 mu lepiej idzie temu.

@Faldhor test

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Masz ogólnie dużo gier rozegranych, żeby bardzo zmienić swoje MMR musisz mieć z 50/60 winów więcej niż przegranych w Twojej sytuacji.

A, i skoro grasz z kolegą również z S3, to i tak MMR słabiej Ci rośnie, musiałbyś wygrywać grając z jakimś goldem 1/2+

Ale dla pewności, podaj nick kolegi, zobaczymy ile on ma rozegranych gier i jaki stosunek wygranych do przegranych.

@Edit

Sprawdziłem Twojego kolegę i po prostu ma mniej rozegranych gier, to także wpływa ile LP dostajesz i ile tracisz.

Po prostu musisz zacząć wygrywać o wiele więcej gier.

Opublikowano

Witam. Pytanie na dziś: Ostatnimi czasy ostro przegrywałem mecze. Na 10meczy z 3 wygrane (te wakacje). Jednak 2dni temu już sie polepszyło i idzie w dobym kierunku. Gram z kolegą duo, ta sama liga (silver 3) Jedziemy równo, ALE! Wygraliśmy wczoraj 6gier na 8 i ja myślałem, że po tych grach mmr mi podskoczy i będę dostawać więcej pkt, a tutaj dupa :/ On dostaje 20-22 a ja po 17 ??? Dlaczego dostaje tak mało ? MMR nie da rady sprawdzić bo mam za dużo gier DUO no ale skoro jesteśmy w tej samej lidze to powinno mi podskoczyć ? Czy jak gram duo to słabiej to wszystko idzie ? ;d Z góry dzięki.

Tutaj ss gier z wczoraj >  http://scr.hu/1s68/me6z6

A tutaj lolking> http://www.lolking.net/summoner/eune/23588815

Gdy grasz DUO z osobą z wyższym MMR poprawia się.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Mhm... Wytłumaczę Ci to jak tylko najłatwiej można... 

TWOJE MMR = SŁABE 

MMR ZNAJOMEGO = DOBRE 

MMR RAZEM = JAKIEŚ TAM ŚREDNIAWE. (Jemu dopiera niby słabszych przeciwników a Tobie mocniejszych to działa tak jakby on był Goldem Ty Bronzem to gracie na silvery)

Inaczej mówiąc jeśli ty masz słabe MMR a on ma dobre, to jemu to MMR się nie zwiększy ani nie zmniejszy tak samo jak i Tobie(@Edit Zbytnio się nie zwiększy, zapomniałem dodać), musisz zagrać soloQ, lub zagrać z kimś wyżej od Ciebie.

Inaczej mówiąc poprawia Ci się, ale straaaaaaaaaaasznie powoli.

Więc... Działa to mniej więcej tak.

200.gif

Opublikowano

Taa. Tylko, że on serie do silvera 4 przegrywał z 5razy więc... Dlatego mnie to tak dziwi. Dopiero niedawno zaczęło mu lepiej iść... ;d

Swoją drogą Vi mi wcale tak źle nie idzie bo mam bardzo zajebiste win ratio ;d 

up/ aa. ;d czyli jak bym grał z goldem 5 i wygrywał tak jak aktualnie to by mi mmr skoczyło bardzo mocno ? ;d

Opublikowano

Gdybyś rzeczywiście znalazł jakiegoś gracza z Golda 5, to by MMR na pewno Ci skoczyło, ale nie jakoś mega super wysoko.

Ale gdybyś już np. grał z Goldem 1, a jemu w SoloQ trafiałyby się platyny 4/5, to wtedy MMR będzie Ci skakać jak szalone.

Opublikowano

Ja chyba przez miesiac nie gralem rankedow zagralem jednego i 30 pkt a trace chyba 19..

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Właśnie, jak przegrywał serie, ale cały czas do nich wracał, to mmr mimo wszystko się poprawia:), wygra 5 z rzędu, seria - 1 win - 2 lose, dalej wygra 2 z rzędu - 1 win- 2 lose, i mmr się poprawia;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...