Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer bardzo dobry a Sprzęt dochodzi do 70 stopni

BigSevennnnn

Pytanie

Opublikowano

Witam mam otóz taki problem ponieważ gdy odpale np 3-4 metiny to komputer bardzo głosno chodzi i gdy sprawdzam temperature komputera to procesor dochodzi do 70 stopni celcjusza karta graficzna 55 stopni norton wariuje ze duza wydajnosc procesoru 96% , boje sie po prostu ze komputer mi sie spali, ustawiłem najmniejsze wymagania metina 800x600 i nic nie daje nadal jest to samo lagów w grze nie mam wszystko chodzi płynie nawet na 5 kont lecz boje sie o spalenie mojego komputera, czy moze tak sie stac ze sie spali przez to ?

Sprzęt to jest taki:

Procek: AMD Quad 4x po 3.5 Ghz

KArta GRaficzna: 1gb gts 450

Ram: 4gb kingston

Dysk 1 terabajt samsun cos tam

Net 12 mb/s z orange

Moje pytanie brzmi czy moge to jakoś zmienić? Czy może mi sie spalic przez to np karta graficzna, prosze o szybką odpowiedz.

Prosze o pomoc.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to teraz jest 50-60% na trzech procesach? TO czemu pisałeś na samej górze, że norton wskazywał na 96% na jeden proces? W czym właściwie jest problem?

Opublikowano

70' to górna granica znośnej tempratury. Sprzęt nie jest wcale taki bardzo dobry. Jaki proces zużywa najwięcej procesora? Kiedy czyściłeś sprzęt?

Opublikowano

Byc moze sprzet to nie cudo ale jak na metina to jest bdb. Chlodzenie jest dobre mam 4 wiatraki sprzęt czyscilem z 3-4 miechy temu odkurzaczem lecz z tego co widzę nie jest za kurzone nic a jaki proces zabiera najwięcej to sprawdze jutro lecz pewnie metin zawiera najwięcej ponieważ gdy gram w inne gry wszystko chodzi jak trzeba np combat arms temperatura wynosi max 43 stopni.

Opublikowano

Gdy wczoraj gralem w metka na 3 konta to Wczoraj Norton wyskakiwal i dawal komunikat ze metin2client minimum 96% jednego procesora i komputer glosno chodzi dzisiaj przeczyscilem i niby nic nie wyskakuje u Nortona a temperatura sięga okolo 60 stopni procka l w menadzeru pisze ze wykorzystanie procka teraz to 57 stopni czy istnieje teraz ryzyko spalenia procka?

Opublikowano

załozyłem dwa tematy przez przypadek ponieważ zrobiłem temat w dziale metin2 i nagle ktos mi go przeniosl nie dajac znac mi o tym myslalem ze ktos moze usunal temat i zalozylem jeszcze raz... A jesli chodzi o procesor to jest około 50-60% na 3 metinach

Opublikowano

Rafor napisał Ci już że górna granica tego procesora to 70C więc bez obaw o spalenie ta temperatura jest prawidłowa. Ew. możesz ją troche obniżyć zmieniając paste termoprzewodzącą na procesorze, jednakże ja nie widze takiej potrzeby 60C pod obciążeniem to dobra temperatura.

graphic.png
Opublikowano

metin2client zabiera 299 134 kb z procesow zasilacz mam 600w dokladnie to logic 600atx

Zrob zdjecie chlodzeniu to nie mam za bardzo jak ale mam jeden wiatraczek na zasilaczu jeden na procku czyli na tej plycie glownej i 2 obok siebie takie male na karcie graficznej, wlasnie 10 minut temu przeczyscilem kompa z kurzu bylo przy tym wiatraczku od procka troche jednak bylo tego kurzu wszystko wydmuchalem i odkurzylem zobaczymy jak teraz bedzie

edit gdy jestem w m1 metin2client zabiera 340 387 kb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...